Legetøj

BB-8 by Sphero

Spheros BB-8 robot er den perfekte julegave til alle Star Wars-fans.

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme: Jeg er kæmpefan af BB-8 allerede inden den nye Star Wars-film har fået premiere – og i min optik er Spheros BB-8 robot den perfekte julegave til alle Star Wars-fans. Ikke alene virker karakteren sympatisk, legetøjsudgaven her er intet mindre end et lille teknologisk mirakel, der var fuldstændig utænkelig bare for får år siden.

Dublerer som støvsuger

BB-8-robotten er en mellemting mellem en fjernstyret bil og en drone. Den ruller rundt på sin krop, der er på størrelse med en tennisbold, mens ”hovedet” (der er stort set identisk med R2-D2’s, red.) vrikker rundt på toppen. Den fjernbetjenes med en app på mobilen. Hovedet er monteret med magneter og kan bevæge sig rundt på kroppen alt efter hvilke manøvrer man beder robotten om at udføre. Den kan endda ryste på hovedet eller nikke.

 

Kroppen er lavet af hård plast, der efter adskillige timers leg på alle typer underlag stadig ikke har en ridse. Den mest skrøbelige del på robotten er antennerne på toppen, der nemt kan bøjes eller knækkes helt af. Nå, ja, og så er der små hjul på undersiden af hovedet – og de har altså en tendens til at samle nullermænd, hvis man ikke har fået støvsuget ordentligt.

Nem at betjene

I betragtning af hvor avanceret robotten er, så er den imponerende nem at få ud at rulle. Start app’en op og hold mobilen hen til BB-8, så tænder robotten automatisk. Ingen wifi eller Bluetooth, der skal konfigureres, det klarer robotten og mobilen selv i skøn fordragelighed. Det tager ikke mange sekunder. Imponerende, når jeg tænker på al det bøvl man skal igennem, for at få en drone i luften . Den er også betydeligt nemmere at styre end en drone – den har en noget nemmere indlæringskurve.

 

BB-8 kan styres på to forskellige måder – via virtuelle joysticks på skærmen eller via stemmekommandoer – og så har den en autonom patrulje-modus, hvor den ruller rundt i huset af sig selv. Kører den ind i noget, vender den om og kører videre. Og sådan bliver den ved indtil du stopper den, eller den løber tør for batteri. En advarsel; BB-8 har ikke sensorer der advarer om trapper eller andre fald – og jeg er ikke overbevist om, at den overlever, hvis den finder kældertrappen.

Viser både glæde og mishag

Det kræver en smule øvelse at mestre joystick-metoden simpelthen fordi robotten er rund. For at kunne kende forskel på for og bag, kan man aktivere et lille blåt lys inden i robotten. Den har endda en turbo-mode, hvis man har et langt stykke foran robotten uden forhindringer, så der virkelig kan komme fart på. For de mere forsigtige typer er der også mulighed for at sætte BB-8 til at køre i forskellige prædefinerede mønstre, såsom ottetaller og firkanter, ligesom der er knapper til at aktivere forskellige ”følelser”, hvor den kan vise glæde eller mishag.

Redaktionens favorit er patrulje-modus; det er simpelthen underholdende at se robotten rulle rundt i hjemmet, som havde den sin eget liv. Banker den ind i en væg eller et bordben, udstøder den irriterede lyde, mens den snurrer forvirret rundt.

 

BB-8, du er mit eneste håb …

Husker du scenen fra A New Hope, hvor Leia har indspillet et hologram til Obi Wan-Kenobi? Via app’en kan du selv indspille hologrammer eller se en enkelt præproduceret præsentation af et rumskib fra filmen. Ærgerligt nok har BB-8 ikke projektor indbygget, i stedet kan hologrammet ses på mobilskærmen, når man holder den hen foran robotten. Det bliver man hurtigt træt af.

Når legen er ovre sættes BB-8 i den medfølgende oplader, hvor den lades op trådløst via induktion. Jo, det er skam en avanceret lille sag.

Stor imponator-effekt

Lige som droner, der bruges som legetøj, lader BB-8 til at have begrænset underholdnings-holdbarhed. Når det er sagt, så har jeg faktisk hevet robotten ned fra hylden adskillige gange, bare for at køre rundt med den. Fordelen, i forhold til en drone, er, at den er relativt nem at komme i gang med. Den kræver ikke at man rykker ud på et stort græsareal. BB-8 kan bruges i stuen.

 

Men det er nu ikke som legetøj, at BB-8 virkelig står frem. Det er som et teknisk vidunder. Bare for få år siden var det umuligt at forestille sig et stykke legetøj som BB-8, og selv nu har den en overvældende imponator-effekt. Den er simpelthen hamrende imponerende. Om du så er villig til at betale den noget hampre pris på 1.300 kroner for det, det er en sag mellem dig og din pengepung. BB-8 har vundet vores hjerter.

BB-8 by Sphero

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.399 kr.

BB-8 er nem at styre og har høj imponator-effekt, men den er dyr og underholdningsværdien er begrænset.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.