AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy S25 Ultra

Samsungs bud på en topmodel, Galaxy S25 Ultra, lever op til alle forventningerne, og faktisk mere til.

Det nye års begyndelse er som altid lig med en lancering af en af årets mest hypede topmodeller, nemlig den fra Samsung. Samsung følger årstallet – det har de gjort i mange år – så den nye telefon hedder Galaxy S25 Ultra. Det er en telefon der både har fået et par tiltrænkte opdateringer og samtidig holder fast i mange af de ting, der har gjort serien til en succes. Designet har gennemgået en mindre, men kærkommen, evolution, ydeevnen er forbedret, og der er flere AI-funktioner end nogensinde før. Men er opgraderingerne nok til at retfærdiggøre en opgradering, eller er det blot en forfining af sidste års model der kun bør friste dem, der har en flere år gammel model?

Design og byggekvalitet

Samsung Galaxy S25 Ultra byder på et nyt og mere kantet design end forgængeren. Rammen er lavet af titanium, hvilket både gør telefonen mere holdbar og giver et mere eksklusivt udtryk. De skarpere kanter og det fladere design gør, at telefonen ligger mere stabilt i hånden, selv om den stadig er stor. Den matte glasbagside reducerer synlige fingeraftryk og giver en mere raffineret finish.

 

Samsung har valgt at bevare det kameramoduldesign, der blev introduceret med S22 Ultra, hvor linserne er integreret direkte i bagsiden uden et separat kamerahus. Dette gør, at telefonen ser mere minimalistisk ud og ikke virker forstyrrende i lommen eller på et bord. Selvom kameraerne stadig stikker lidt ud, gør det nye design, at telefonen ligger mere plant end tidligere modeller, hvilket faktisk er en betydelig fordel når man, som jeg, ofte hurtigt skriver en tekstbesked imens telefonen ligger på bordet.

Fysiske knapper er placeret på højre side og har en forbedret følelse sammenlignet med tidligere Ultra-modeller. Tænd/sluk-knappen og lydstyrkeknapperne giver et taktilt feedback, som føles godt. Derudover er SIM-bakken flyttet lidt længere ned for at give plads til en større vibrationmotor, hvilket resulterer i mere markante og præcise haptiske feedback-effekter. Jeg forstår faktisk ikke helt, hvad sim-bakken laver i moderne telefoner, men der er selvfølgelig steder på planeten hvor e-sim endnu ikke er udbredt. Men det må snart være ved at være slut med fysiske simkort – pladsen kunne afgjort bruges bedre.

 

En anden god ændring er, at telefonen er blevet en smule tyndere end forgængeren, hvilket gør den lettere at håndtere trods sin store skærm.

Samsung har også forbedret IP-certificeringen, så Galaxy S25 Ultra nu tåler endnu højere vandtryk og dybere nedsænkning i vand end tidligere modeller. For de fleste er det lidt ligegyldigt, men vi tager naturligvis alle små forbedringer med.

Generelt synes jeg at S25 Ultra har fået et design der stort set ikke overgåes af nogen i branchen – den er virkelig, virkelig pæn og velbygget, og jeg synes uden sammenligning det er den pæneste mobiltelefon, Samsung nogensinde har lavet.

 

Skærm

Samsung Galaxy S25 Ultra har en 6,9-tommer Dynamic AMOLED 2X-skærm med en opløsning på 1440×3088 pixels. Skærmen har en opdateringshastighed på 120Hz, som dynamisk justeres afhængigt af indholdet for at spare på batteriet. Lysstyrken er øget til 2600 nits, hvilket gør det lettere at bruge telefonen i direkte sollys, omend det i praksis ikke længere er et kæmpe problem for moderne smartphones – men der kan altså alligevel være forskel, og S25 Ultra ligger sig her i den absolutte top.

Farverne er levende uden at være overmættede, og kontrasten er imponerende. HDR-indhold ser virkelig godt ud, og den høje opdateringshastighed gør scrollning og animationer utroligt flydende. Alt i alt er skærmen, som forventet, glimrende – ja, faktisk en af de bedste på markedet, hvis ikke den bedste. Det er jo fordelen ved selv at sidde på produktionen, at man kan vælge fra aller-øverste hylde, og det har Samsung tydeligvis gjort her.

Ydeevne

Samsung Galaxy S25 Ultra er udstyret med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Elite-chip, der er produceret på en 3-nanometer proces. Denne chip giver mærkbare forbedringer i hastighed og energieffektivitet. Uanset om der spilles krævende spil, redigeres videoer eller køres mange apps samtidig, forbliver telefonen lynhurtig og responsiv.

 

Multitasking fungerer problemfrit, og selv ved intensiv brug opleves der ikke overophedning – nedkølingen er altså efterhånden virkelig effektiv. AI-optimeringer i styresystemet bidrager til at fordele ressourcer mere effektivt, hvilket gør, at telefonen kører hurtigt i længere tid uden at bruge unødvendig batterikapacitet.

Software

Samsung arbejder videre med deres One UI, der er nået til version 7 ovenpå Android 15 – og det er stadig en af de bedste versioner af Android på markedet. Det hele føles virkelig strømlinet og alt ser rigtigt godt ud. Det er faktisk den eneste versionering af Android jeg synes ser lige så godt ud som “stock-Android”, som er den Google kører med på deres formidable Pixel enheder.

 

Menuerne er gennemtænkte og det hele virker

Kamera

Samsung Galaxy S25 Ultra kommer med et 200 MP hovedkamera, som leverer imponerende detaljer i næsten alle lysforhold. Ultravinkelkameraet er opgraderet til 50 MP, hvilket giver bedre skarphed og farver sammenlignet med tidligere modeller.

 

1000002949
Makro billeder ser helt utroligt gode ud – og farverne er præcis den rigtige farve, og meget virkelighedstro.

Telefotoobjektivet er blevet ændret – i stedet for et 10x periskopzoom er der nu et nyt 5x telefotoobjektiv, som Samsung hævder giver bedre billedkvalitet i mellemdistancen. Selv ved zoom op til 30x leverer kameraet overraskende skarpe resultater.

I svagt lys præsterer kameraet rigtig godt, især på grund af forbedret billedbehandling. Billeder taget om aftenen har færre støjforstyrrelser og bedre eksponering end tidligere.

1000002952
Selv i meget mørke omgivelser lykkedes det at få ret skarpe og gode billeder, ligesom “night mode” ikke længere tager enormt lang tid om at hive lys nok ind til at lave et billede – med mulig uskarphed til følge.

Alt i alt er kameraet et af de bedste mobilkameraer på markedet, præcis som jeg forventer det af Samsung. Jeg er især glad for, at det softwaren og softwarebehandlingen virkelig er blevet hurtig – det er simpelthen bare en mere flydende oplevelse at tage billeder. Og det er nærmest svært at tage et billede, der ikke ser godt ud.

Skal, skal ikke…?

Samsung Galaxy S25 Ultra koster omkring 10.000 kr., hvilket placerer den i den øverste ende af premium-segmentet, men alligevel betydeligt under eksempelvis Apples topmodel. Men der er virkelig også tale om noget af det allerbedste jeg har set på markedet i meget lang tid, så prisen er virkelig ikke urimelig. Alligevel er der selvfølgelig ikke sket en decideret revolution og mange af forbedringerne kommer som softwareopdateringer til de ældre modeller også.

For dem, der har en S21 Ultra eller S22 Ultra, vil opgraderingen især kunne mærkes i form af bedre kamera, skærm og (måske vigtigst) batterilevetid. Hvis man allerede ejer en S24 Ultra, er forskellene mindre markante, og det vil afhænge af, om man mener, at de mindre (men virkelig gode) designændringer og AI-funktioner retfærdiggør en opgradering.

Samsung Galaxy S25 Ultra er stadig en af de mest komplette smartphones på markedet og lever op til forventningerne som Samsungs absolutte topmodel. Er du på udkig efter en afløser for din gamle mobil og ligger budgettet omkring 10.000 kr. bør det være svært ikke at tage S25 Ultra med i overvejelserne.

Samsung Galaxy S25 Ultra

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Pris: Fra 9.990 kr.

Samsungs bud på en topmodel, Galaxy S25 Ultra, lever op til alle forventningerne, og faktisk mere til.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.