En bil, der kan forcere trapper uden at det mærkes i kabinen, lyder måske som science fiction – men det er virkelighed med den nye Yangwang U7 fra BYD’s luksusmærke. Den ultra-ambitiøse sedan sætter en ny standard for komfort og teknologi i den kinesiske bilindustri og tager kampen op med de tunge drenge fra Europa.
Yangwang U7 er det nyeste skud på stammen fra BYD’s eksklusive sub-brand og skal positionere sig i det øverste lag af luksusbiler – dog uden at prisen skræmmer helt så meget som konkurrenterne. Med en startpris på 628.000 yuan (cirka 609.000 kroner) koster den langt mindre end det millionklasseniveau, mærket tidligere har antydet.
Men det er ikke kun prisen, der vækker opsigt. Bilen er spækket med banebrydende teknologi, hvor særligt affjedringssystemet DiSus-Z trækker overskrifter. Systemet bruger data fra både LiDAR og kameraer til at analysere vejforholdene en halv sekund før bilen når frem – og justerer så affjedringen og bilens højde i realtid.
Video der demonstrerer affjedringssystemet DiSus-Z. Resultatet? En kørekomfort, som BYD hævder overgår selv en maglev-togbane. Under præsentationen demonstrerede BYD, hvordan U7 kan køre op ad trapper – uden at passagererne mærker stød eller bump i kabinen. En bedrift, der næsten trodser fysikkens love og illustrerer det ekstreme komfortniveau, bilen er designet til at levere.
U7 fås med enten fire eller fem sæder. Den er udstyret med fire motorer – én ved hvert hjul – som tilsammen leverer 1.300 hestekræfter og et moment på hele 1.584 Nm. 0-100 km/t klares på lynhurtige 2,9 sekunder, og bilen kan endda lave både krabbegang og tankvendinger.
Et kig indenfor i Yangweng U7. Den elektriske U7 har et batteri på 135,5 kWh og en rækkevidde på op til 720 kilometer efter den optimistiske kinesiske CLTC-standard. Den understøtter hurtigopladning med op til 500 kW og kan tage strøm fra to ladere på samme tid – fra 30 til 80 procent på blot 20 minutter.
Den selvkørende teknologi er heller ikke sparet væk. U7 er udstyret med Yangwangs smartkøreteknologi „God’s Eye A‟ og DiPilot 600-systemet, der benytter tre LiDAR’er og to Nvidia Orin-X chips med en samlet regnekraft på 508 TOPS. Navigering i bytrafik med autopilot vil være tilgængeligt ved levering, loves det.
Så er der noget ved at være passager … Om vi nogensinde får Yangwang U7 at se på vejene herhjemme er nok tvivlsomt, så Mercedes EQS og andre potentielle konkurrenter kan ånde lettet på. Men den er endnu et bevis på, at kinesiske producenter ikke længere nøjes med at konkurrere på pris og volumen. De går målrettet efter toppen af markedet.