ElbilerTophistorie

Hyundai sætter strøm til batterikapløbet – vil udvikle egne elbilbatterier

Hyundai går nu ind i batterikapløbet med fuld kraft og har nedsat et internt elitehold, der skal udvikle koncernens egne elbilbatterier – et træk, der skal sikre teknologisk kontrol og konkurrence mod kinesiske giganter som BYD.

I det stille har Hyundai Motor Group sat gang i et ambitiøst projekt, der skal give sydkoreanerne en større bid af elbilmarkedets mest værdifulde komponent: batteriet. Ifølge den sydkoreanske avis The Chosun Daily har koncernen samlet et internt elitehold af ingeniører, kaldet “B Task Force”, der skal udvikle virksomhedens egne battericeller.

Initiativet kommer i kølvandet på stigende bekymringer om at sakke bagud i batterikapløbet, særligt efter kinesiske BYD for nylig præsenterede sin lynhurtige opladningsplatform, der kan give elbiler strøm til køreturen på blot fem minutter. Det har ifølge rapporten angiveligt været en øjenåbner for Hyundai, som nu ruster sig til at tage større kontrol over både teknologi og forsyningskæder.

 

Det nye team placeres ifølge rygterne under Hyundais produktionsdivision og ledes af to tunge profiler: Jung Jun-cheul, som står i spidsen for hele koncernens produktion, og Choi Jae-hoon, der er chef for batteriudvikling. Begge har massiv teknisk erfaring og skal nu sætte skub i Hyundais ambition om batterier, der matcher eller overgår konkurrenternes.

Hyundai har allerede et internt batterihold, men deres rolle har primært været at fungere som bindeled mellem bilproducenterne Hyundai, Kia og Genesis og de eksterne batterileverandører som LG Energy Solution og SK On. Det samarbejde forventes at fortsætte, men signalet er klart: Hyundai vil selv kunne udvikle og producere batterier skræddersyet til deres egne elbiler.

 

Toyota og Tesla leger også med

Tendensen med at tage batteriproduktion in-house breder sig blandt verdens bilproducenter. Tesla producerer for eksempel sine egne 4680-celler, mens BYD – der begyndte som batterivirksomhed – aldrig har lagt produktionen i andres hænder. Også Toyota investerer massivt i egen batterikapacitet, senest med åbningen af en gigantisk fabrik i North Carolina.

Fordelene ved at udvikle egne batterier er mange: Man kan designe celler, der passer præcist til bilens software og arkitektur, og på sigt opnå lavere omkostninger ved at skære leverandører fra. Det giver også bedre kontrol over råmaterialer, hurtigere produktudvikling og mindre sårbarhed over for globale forsyningsproblemer. Til gengæld kræver det enorme investeringer og produktions-knowhow, som traditionelle batteriproducenter har brugt årtier på at opbygge.

Hyundai har endnu ikke officielt bekræftet udviklingen, men hvis rygterne taler sandt, er det en klar indikation på, at elbilkapløbet nu i lige så høj grad handler om batterikontrol som om rækkevidde og ladeeffekt.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.