Det er væltet ind med elektronik på redaktionen hele året, og det i en grad, så vi er kommet på fornavn med buddet. Og der er kommet så mange imponerende produkter, at det har krævet en del diskussioner at blive enige om, hvilke af dem, der skulle på denne liste. Men her er den så: iNPUTs liste over årets bedste gadgets 2018.
Det er ikke bare i statistikkerne at Huawei går frem; til vores egen overraskelse formår kineserne at få hele to produkter ind på vores top ti. Det samme gør i øvrigt Apple, men det er måske knapt så overraskende – altså bortset fra, at iPhone XS er blevet frasorteret.
I det hele taget er det ”den gamle garde” der har gjort sig rigtig godt i 2018. Ud over de nævnte, er det navne som Samsung, Sony og Sonos der snupper pladserne – og det tyder på et år, hvor de eksisterende produkter nok er blevet bedre, men hvor der mangler de store overraskelser. Måske kan 2019 lave om på det?
Uden yderligere omsvøb – her er vores liste over årets bedste forbrugerelektronik, udvalgt at iNPUT-redaktionen.
Smartphone: Huawei Mate 20 Pro Hvis der er en mobilproducent, der har taget syvmileskridt på udviklingen de seneste par år, så er det kinesiske Huawei. Ja, vi ved godt, at Trump og MI6 hader dem, men ærligt: Hver ny model fra Huawei lægger nye lækkerier på forrige model – og rosinen i pølseenden, indtil videre, er Mate 20 Pro. Med integreret fingeraftryksscanner i skærmen, et hamrende lækkert kamera (som vi tror vil toppe DxOMarks liste, når de får den testet, red.), en sindssygt hurtig processor og en batteriløsning, der er ret godt afstemt mellem kapacitet og ladetid via hurtiglader, er Mate 20 Pro simpelthen den bedste telefon på hylderne lige nu. Læs hele vores anmeldelse her .
Tablet: Apple iPad Pro 12,9″ Apples iPad er den bedste tablet. Apple har kontinuerligt justeret på iOS, så det virker optimalt med iPad’en og der findes et utal af tablet-optimerede app, der giver dig det bedste ud af den kolossale skærm. Android-tablets har stadig tendens til at virke som overdimensionerede telefoner i stedet for en selvstændig produktgruppe. Vi savler stadig over 12,9 tommer modellen med FaceID, selv om den er dyr. Men som vi konkluderede i anmeldelsen: ser man på hvad man får for pengene er prisen ikke urimelig. Læs hele vores anmeldelse her.
Bærbar computer: Huawei Matebook X Pro Ja ja, Huawei har kigget lidt for længe på MacBook Pro, men MateBook X Pro er en godt luns billigere og så leverer den simpelthen bare på alle parametre. Den er visuelt lækker, den har god lyd, en anstændig batterilevetid og en svinehurtig hardwarekonfiguration, der efterlader de fleste i klassen i støvet (hvis du vælger den rigtige konfiguration med Nvidia MX150 kortet, red.). Skærmen på MateBook X Pro er god – endog meget god. Selv i solskin står den helt fint. Den indbyggede touch fungerer hurtigt og Windows er efterhånden også virkelig velegnet til at bruge forskellige touchfunktioner. Der findes nok ikke bedre bærbar computer på markedet lige nu. Læs hele vores anmeldelse her.
Smartwatch: Apple Watch Series 4 Hvor mange mennesker har du set gå med et smartwatch på fast basis, der ikke er et Apple Watch? Det er hulens svært at lave en brugervenlig, lækkert udsende gadget, som man rent faktisk vinder noget ved at tage om håndledet. Apple Watch Series 4 er meget tæt på at nå det mål – det er der ikke nogen af de andre der er. WatchOS er det overlegent simpleste og mest givende operativsystem til wearables og hardwaren har Apple udviklet bid for bid over det sidste par år, så Series 4 fremstår som et helstøbt produkt. Læs hele vores anmeldelse her.
Fladskærm: Samsung Q9F Den bedste fladskærm, der har været gennem redaktionen, er Samsungs Q9, der, selvom den er LED-baseret, snildt kan hamle op med de bedste OLED-skærme. Vi har simpelthen aldrig set så lækre farver på et tv, ligesom sortniveauet er helt i top, takket være et baggrundsbelyst panel. Selv Smart-TV delen fungerer godt; den er hurtig og understøttes af samtlige gængse streamingtjenester. Samsung QE65Q9FNAT er, efter vores mening, det bedste tv på markedet i dag. Læs hele vores anmeldelse her.
Hovedtelefoner: Sony WH-1000XM3 Den tredje generation af Sonys Bluetooth-hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning rammer fuldstændig plet med eminent støjdæmpning, overlegen lydkvalitet, god komfort og en fin pris. Den aktive støjdæmpning er – selv sammenlignet med de gamle kæmper som Bose – bedst i klassen og lydkvaliteten er generelt helt i top. I særdeleshed hvis du bruger en Android-telefon, der kan udnytte alle XM3’erens tricks. XM3 kan også “opskalere” trådløs musik fra high-res audio via en indbygget analog forstærker. Læg dertil en god batterilevetid på lovede 30 timer, så er der simpelthen ikke en bedre hovedtelefon på markedet lige nu. Læs hele vores anmeldelse her.
Multirumshøjttaler: Sonos Beam Med Beam foretog Sonos et noget nær genialt strategisk træk; en multirumshøjttaler der fungerer som både soundbar til tv’et og som musikanlæg i byboernes lejligheder. Og med understøttelse af alle de digitale assistenter (Siri, Alexa og – snart – Google Assistant). Til en pris, der er til at betale. Og så er Sonos ikke gået på kompromis med lydkvaliteten, der trods størrelsen på højttaleren er ganske imponerende. Selv stereospredningen klarer Beam ret godt. En klar anbefaling hefra. Læs hele vores anmeldelse her .
Bluetooth-højttaler: B&O Beoplay P6 Designeren Cecilie Mantz er et stort aktiv for B&O. Det er hende der har lavet den storsælgende ”burger” A1, men det er også hende, der har snittet Beoplay P6. Det er lækre materialer og der er simpelthen ingen tvivl om, at man har at gøre med et kvalitetsprodukt. Lyden er også ren kvalitet – det kan de simpelthen bare, derovre i Struer. Der er simpelthen nuancer i lydbilledet som andre højttalere i denne klasse ikke er tæt på at kunne gengive. Det kan P6. Selv om Beoplay P6 ligger i den dyre ende af feltet – du kan sagtens få Bluetooth-højttaler til en tredjedel af prisen – så er vores vurdering, at P6 er alle pengene værd. Læs hele vores anmeldelse her.
Det intelligente hjem: Tado Smart Radiator Thermostat Vi har testet adskillige løsninger til det intelligente hjem i året der gik. Men et af de produkter, der imponerede os mest, var de intelligente radiatortermostater fra Tado. De er supernemme at montere og sparer dig potentielt for adskillige hundrede – måske tusinde – kroner hen over en varmesæson. Tado er valgt frem for lignende løsninger fordi deres software er uforlignelig nem – og fordi den har indbygget geofencing, så den selv kan skrue ned form varmen når du er taget hjemmefra. Ærgerligt nok skal man fremover betale abonnement for nogle af funktionerne, men det ændrer bare ikke på, at Tado leverer det mest avancerede og dog nemmeste system. Læs hele vores anmeldelse her.
Meshnetværk: Netgear Orbi Pedantiske personager vil med rette påpege, at Orbi ikke er et ”ægte” mesh-netværk, fordi satellitterne kommunikerer direkte med routeren i stedet for at kommunikere med hinanden. Orbi er en form for extendere til routeren. Men for langt de fleste brugere er det en ligegyldig detalje – Orbi’erne leverer varen, når det handler om dækning og hastighed. De er også så utroligt nemme at sætte op, så de bør ikke skræmme de mindre teknikkyndige blandt os. Til gengæld kan det nok skræmme de mest krævende brugere væk, da der simpelthen mangler adgang til håndtag at hive i, i forhold til mere avancerede router- og mesh-systemer. Læs hele vores anmeldelse af både Netgear Orbi AC2200 RBR20 og Netgear Orbi RBK53 .