TeknologiTophistorie

Alt nyhedsindhold fjernes fra Facebook og Instragram

I Canada har Meta fjernet alt nyhedsindhold fra både Facebook og Instagram. Det sker som en konsekvens af ny lovgivning.

Canadiske brugere af Facebook og Instagram må undvære nyhedsindhold, når de besøger de to sociale medier. Som en konsekvens af den såkaldte Online News Act har Meta nemlig fjernet samtlige nyheder fra de to netværk.

Loven havde egentlig til formål at beskytte de canadiske medier, der – ligesom de danske – døjer med svigtende annoncesalg. Men nu ligner det i stedet et rent selvmål, da medierne simpelthen mister en platform til at nå ud til læserne.

 

Canada vedtog den nye onlinenyhedslov torsdag. Det tog kun et par timer, før Meta annoncerede, at canadiske nyheder ville forsvinde fra platformene. I et indlæg skriver Meta følgende:

“I dag bekræfter vi, at tilgængeligheden af ​​nyheder på Facebook og Instagram vil ophøre for alle brugere i Canada, før den nye onlinenyhedslov (Bill C-18) træder i kraft. Vi har gentagne gange informeret om, at vi for at overholde lovforslag C-18, som blev vedtaget i dag, vil fjerne indhold fra nyhedsorganisationer, herunder nyhedsudgivere og tv-selskaber. Indholdet vil ikke længere være tilgængeligt for folk, der bruger vores platforme i Canada.”

 

Det er ikke bare Metas platforme, der rammes af den nye lovgivning, også Google vil blive påvirket. Det siges at de allerede arbejder på løsninger, der blokerer for links til nyhedsindhold. Men indtil videre har Google ikke kommenteret den nye lov i Canada.

Canadas argumenter for at vedtage loven er, at Meta, Google og de øvrige bør betale nyhedsmedierne for at bringe deres indhold.

Var også på vej herhjemme

Men det er et dobbeltægget sværd. Alle medier, også iNPUT, er afhængige af omtale og opmærksom fra søgninger og sociale medier.

 

Det er i øvrigt ikke første gang, Meta reagerer på lokal lovgivning. I 2021 skete nøjagtig samme øvelse i Australien. Kort efter indgik Meta dog en betalingsaftale med Rupert Murdochs News Corp.

Herhjemme ville daværende kulturminister, Joy Mogensen, i 2021 fremlægge et lovforslag om, at techgiganter som Facebook og Google fremover også skal betale for indhold fra danske medier. Det blev dog aldrig til noget.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.