Der har faktisk været rygter om dem i mange måneder, men de sidste tre uger er de taget voldsomt til; Apple AirPods Pro. Og pludselig, med en pressemedelelse, blev de så lanceret i denne uge – og nu har vi allerede testet dem. Så hurtigt kan det faktisk gå med Apple. Og bare rolig – det er ikke et tegn på, at Apple har sjusket. AirPods Pro er fantastiske. Som i virkelig fantastiske.
Nyt design fungerer En af de ting jeg har problemer med med de “gamle” AirPods er pasformen; mine ører er ikke 100% ens, og derfor har jeg tendens til at tabe især den ene af de to enheder. AirPods Pro er bygget helt anderledes og mere traditionelt, med gels der skal ind i ørerne. Der følger i alt seks med i tre forskellige størrelser, og det er ikke et problem at finde nogen der passer.
Designet er generelt også lidt mindre… Voldsomt? De stikker i hvert fald ikke nær så langt ned ad kinden, hvilket jeg personligt er meget taknemmelig for. Det ser simpelthen pænere ud.
Den medfølgende opladerkasse er blevet en smule større og lidt tungere end den forrige – hvilket giver god mening, da selve enhederne er større og kræver mere batteri.
Det fede er, at Apple har lagt en USB-C til Lightning med i kassen. Også selv om der selvfølgelig er nogen, der ville argumentere for, at det så kræver at man køber en anden lader end den, der trods alt stadig følger med til de fleste iPhones. Har du en iPhone Pro – hvilket Apple altså går ud fra, at du har – eller en iPad Pro eller nyere Mac – ja, så går det fint at bruge den lader du allerede har.
Jeg havde foretrukket, at de helt havde dumpet lightning og bare brugt USB-C i begge ender, men SÅ pro skal det åbenbart heller ikke være. Jeg håber næste år bliver året, hvor Apple helt dropper lightning på alt. Men det håbede jeg også i år. Kom nu, Apple!
Lækre funktioner… På iPhone Første gang du åbner den medfølgende opladerboks, leder AirPods efter en telefon. En iPhone, vel at mærke. Det er fint muligt at tilføje dem til en Android telefon, men al den lækre funktionalitet dukker først op når du er i nærheden af en iPhone. Umiddelbart giver det også mest mening, at AirPods Pro er beregnet til Apple enheder, men de kan altså fint bruges med andre bluetooth kilder. Jeg har dog parret dem med en iPhone 11 Pro Max, da den giver klart det bedste indtryk af de nye AirPods. Og her er setup helt utroligt let; når telefonen først har fat i dine nye hovedtelefoner er der ikke meget mere du skal gøre end at trykke på “forbind”. Efterfølgende skal du lige et smut forbi bluetooth indstillinger for at teste lyden. Med i kassen følger to ekstra sæt gels, og du kan her finde ud af, om dine AirPods slutter tæt og sidder rigtigt. Jeg bruger to forskellige størrelser for at få den perfekte pasform, og det er en rigtigt god ide at teste flere forskellige kombinationer for at være sikker på, at det er den bedst mulige du har fundet. Det betyder uendeligt meget for lydkvaliteten.
Udover opsætningen er selve indstillingerne i brug også eksemplarisk; i kontrolpanelet holder du bare ned på lydstyrken for at få mulighederne for at slå “pass through” eller noise cancelling til.
Pass through er i øvrigt en af de bedste, jeg har prøvet. Lydene fra omgivelserne bliver forstærket, og man får nærmest superhørelse – men uden at det bliver kunstigt, som det ellers godt kan have en tendens til.
Let styring På de to små “pinde” der sidder ud af ørerne er der et trykfølsomt område, hvor du kan placere fingeren for at interagere med hovedtelefonerne. Du kan stoppe/starte musik og skippe til næste nummer, ligesom du kan tænde og slukke for noise cancelling. Det fungerer rigtigt godt, men jeg savner en måde at skrue op og ned på – der skal du have fat i telefonen eller Apple Watch. Men det går nok endda. I hvert fald bliver det hurtigt en vane at trykke på de små hovedtelefoner for at styre dem.
Noise cancelling i topklasse Da jeg tænder for noise cancelling får jeg en positiv overraskelse. Den er virkelig, virkelig god. På gaden lukker den stort set alt larm ude, og selv høj musik der kommer udefra bliver dæmpet voldsomt. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste headsettet på et fly (endnu), men mit gæt er, at AirPods Pro vil klare den opgave helt udmærket også. Faktisk tror jeg, at Apple her kan konkurrere med Sony, som ellers har lavet en ret fantastisk noise cancelling på deres 1000-XM3 . Det er ikke en lille bedrift.
På siden af headsettet er der et luftindtag der gør, at AirPods føles mere behagelige at have på generelt, og når man bruger noise cancelling føles det ikke helt så klaustrofobisk som det ellers kan være tilfældet fordi der stadig kommer lidt luft ind.
Alt i alt er der ingen tvivl om, at Apple har ramt den lige i r*ven når det kommer til at få noise cancelling til at fungere. Kombineret med den gode pasform tror jeg helt klart, AirPods Pro bliver mit nye foretrukne headset når jeg skal forsøge at sove i et fly.
Glimrende lydkvalitet Der var ikke meget lydkvalitet at komme efter på nogen af Apples tidligere AirPods, hvilket faktisk var logisk nok; de slutter ikke tæt. Det var altså ikke det, der var salgsargumentet for dem. Men det er det for AirPods Pro. Lyden er måske ikke helt oppe på niveau med flere af de store konkurrenter. Både B&O og Sony leverer en lille smule bedre lydkvalitet – i hvert fald i de dybe toner. Men det er virkelig første gang, jeg har kunnet sige, at Apple har lavet et headset, der leverer på lydkvaliteten, og jeg har lyttet til en del forskelligt musik over de seneste dage. Jeg forestiller mig ikke, at nogen almindelige brugere vil have noget at udsætte på lyden, og selv de kræsne vil formentlig kunne svinge sig op på at synes, at det er “acceptabelt”. I hvert fald er forskellen på Pro og -ikke Pro enorm.
Ved opkald er kvaliteten også næsten perfekt. Alle i den anden ende jeg har snakket med har i hvert fald været mere end tilfredse med den, og kombinerer man den med noise cancelling er det virkelig en god oplevelse.
Med på løbetur I modsætning til de almindelige AirPods har AirPods Pro en enkelt kæmpe fordel; de er gode til træning og løb fordi de har en gel – i modsætning til de almindelige AirPods. De sidder simpelthen bare bedre fast, og hvor jeg ofte tabte den venstre AirPod før, er det ikke sket endnu med Pro. Selv en længere løbetur er ikke et problem, hvilket jeg ellers godt kunne have frygtet, da der ikke er “vinger”, som ellers normalt er nødvendigt på sportshovedtelefoner. Godt nok snakker Apple ikke om Pro som et sportsheadset, men efter at have testet det må jeg sige, at det ikke er et problem. Batterilevetiden er på ca. 4 timer hævder Apple, og det er i min erfaring helt korrekt – selv med støjreduktionen tændt. Med et fuldt opladet etui har du strøm til at høre musik i op til 24 timer – og hvis du bare skal tale kan du i øvrigt også oplade på den ene imens du bruger den anden, hvilket giver nærmest uendelig batterilevetid.
Den bedste ven til din iPhone Har du en iPhone mener jeg faktisk ikke, der er nogen konkurrenter, der kommer op på siden af AirPods. Ja, bevares, der findes konkurrenter med bedre lyd, og der findes konkurrenter med bedre pasform. Men der findes ikke konkurrenter med bedre lyd, bedre pasform og bedre brugervenlighed. Prisen er selvfølgelig også derefter, og 2.200 kr. er rigtigt mange penge, selv for et helt trådløst sæt hovedtelefoner med noise cancelling. Men AirPods Pro leverer på alle parametre, og får den største anbefaling herfra, i hvert fald hvis du bruger en iPhone.
Læs mere hos Apple her.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
Pris: 2.199 kr. AirPods Pro leverer på noget nær alle parametre, og samlet set er der ingen tvivl om, at de nye AirPods er den bedste makker til din iPhone.