SikkerhedTophistorie

Anmeldelse: Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

Arlo-videodørklokken kræver ingen kabler, men vil til gengæld have en wifi-forbindelse der er i orden. Læs vores anmeldelse her.

“Gud, hvor er den stor,” var det første jeg tænkte, da jeg åbnede for pakken med videodørklokken med det lange navn Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free. Normalt er ringeklokker forholdsvis små, men Arlo’en er en ordentlig krabat, der er lige så høj som en smartphone og dyb som to-tre pakker spillekort. Det er der en god grund til: Der sidder et stort genopladeligt batteri i ringeklokken.

I modsætning til lignende løsninger, er Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free nemlig, ja, ledningsfri. Det betyder, at den bare skal skrues op på muren, så virker den. Ingen teknikerbesøg eller kabeltrækning er nødvendig. Det er i hvert fald, hvad Arlo lover. Samtidig loves der video i høj opløsning med HDR og nattesyn – og et 180 graders field-of-view, der sikrer at man både kan se høje personer og pakker på dørmåtten.

 

Designet er ret ligetil. Det ser ud til, at Arlo har ladet sig inspirere af Google Nest Hello; en stor pilleformet bandit med et kamera for oven og en knap forneden. En cirkel af LED-lys lyser op omkring knappen, så ingen er i tvivl om, hvor der skal trykkes. Lyset aktiveres af bevægelse.

I æsken er der alt det, man behøver, for at få sat ringeklokken op, i form af skruer og beslag. Smart er det, at der medfølger et skråstykke, så videokameraet ikke peger ”forkert”. En stor fordel for undertegnede, der bor i en lejlighed med en meget bred dørkarm.

 

Monteringen er virkelig simpel og man hjælpes godt igennem processen af Arlo-app’en – også med hensyn til i hvilken højde knappen skal monteres for at få det optimale billede. Herefter er det bare at koble ringeklokken på sit wifi-netværk, indstille video og en zone for bevægelsesaktivering. Voila, så kører det. I hvert fald teoretisk.

Notifikationer ad libitum

App’en tilbyder myriader af muligheder for at finjustere og indstille dørklokken til egne behov, men den vigtigste er uden tvivl justeringen af aktivitetszoner. I særdeleshed når man, som jeg bor i lejlighed og ikke har lyst til at få en notifikation hver gang nogen af de andre beboere går op eller ned ad trapperne. For husejere kan det være biler på vejen, der aktiverer kameraet. Eller strejfende katte.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free
Skærmbilleder fra Arlo-app’en (klik for større).

I det hele taget kan man meget hurtig blive oversvømmet med notifikationer om “begivenheder” som kameraet fanger, hvis man ikke begrænser sin aktivitetzone markant. Men selv om man gør det, er dørklokken ret meddelsom. Ud over at få besked, når der kommer nogen, giver den besked når de går igen. Hver. Eneste. Gang. Jeg fik meget hurtigt slået bevægelsessensoren helt fra. Det blev simpelthen utåleligt.

 

Alt for langsomt

Hvad jeg dog synes er endnu værre er, at systemet er laaangsomt. Der kan snildt gå fem sekunder fra en besøgende trykker på knappen, til systemet giver besked. Jeg har flere gange oplevet at folk bliver utålmodige og trykker igen, fordi de ikke får nogen indikation om, at klokken har ”modtaget” deres tryk. Modsat en normal ringeklokke er der jo lyd det sekund, man trykker på knappen. Indikationen kommer først, når systemet melder det til beboeren efter de op til fem sekunder.

Herefter tager det også tid for telefonen at oprette forbindelse til kameraet, så man kan se, hvem der ringer på. Læg op til syv sekunder til, inden der er hul igennem, så man kan kommunikere med den besøgende. Det er simpelthen for sløvt. Jeg endte med at droppe kameraet og bevæge mig ud til døren i stedet for at kigge på skærmen.

Jeg ved ikke, om det kan forbedres væsentligt med en bedre wifi-forbindelse. Det skal nævnes, at min lejlighed er 100 m2 og at jeg har Google Nest Wifi-mesh med et wifi-punkt placeret i entreen, ret tæt på dørklokken. Lige lidt hjælper det.

 

Det er i virkeligheden ærgerligt, for både video- og lydkvalitet er egentlig ganske acceptabel, ligesom sensoren er god (nærmest lidt for god) til at reagere. Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free leverer altså varen; den er bare ikke særlig hurtig til det.

Avancerede funktioner kræver abonnement

Sidst skal det nævnes, at samtlige intelligente funktioner i dørklokken kræver et abonnement på Arlo Smart. Der er tre måneders prøvetid med i æsken, men derefter skal der betales fast ved kasse 1 hver måned. Det koster minimum 20 kroner om måneden for den billigste løsning, hvor der er inkluderet 30 dages videoarkiv i skyen og automatisk registrering af personer, dyr, biler og pakker.

 

Vil du ikke abonnere, er et kun kameraets live-feed, der fortsat fungerer – og så virker prisen på knapt 1.600 kroner ikke helt så lav. Muligheden for at oprette aktivitetszoner forsvinder nemlig også.

 

Eksempel på kamerakvaliteten.

iNPUT mener …

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free leverer egentlig varen fint. Den er rasende nem at montere og tilbyder gode, avancerede funktioner. Bare træls, at de kræver abonnement. Batteriet holder fint strøm – efter halvanden måned er mit stadig på 75 procent – og det oplades hurtigt igen. Det største problem er, at systemet simpelthen er for sløvt. Ventetiden gør, at man mister tålmodigheden og risikerer helt at droppe brugen af video; det skete for mig.

Noget, du vil vide?

Sidder du og brænder inde med et spørgsmål, som vi ikke har været omkring i anmeldelsen? Så skriv en kommentar nedenfor – vi er hurtige til at svare.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.590 kr.

Arlo-kameraet er rasende nemt at montere, men lider under at det er nærmest ubrugeligt langsomt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.