JBL har været en smule fraværende på markedet for de “rigtigt” dyre produkter – men det lader det til, at de har besluttet sig for skal ændres nu – og produktet der skal gøre det, er deres JBL Club One. Navnet er jeg lidt i tvivl om, for det antyder at headsettet er beregnet til en DJ eller kan få dig til at føle, at du er i en klub. Hvilket jo bare er dumt. JBL Club One er et headset, der er velegnet til pendleren, nærmest ligegyldigt hvilket offentligt transportmiddel man sidder – men især i fly vil det helt sikkert være et headset, der kan konkurrere med de “store”, som eksempelvis Bose og Sony, hvis flagskib WH1000XM3 stadig er et af de bedste headsets vi har testet. Men Club One giver altså Sony og Bose konkurrence – både på lyd- og byggekvalitet.
Luksusdesign Det første man bemærker når man pakker Club One ud er, at både etuiet og selve headsettet føles helt utroligt lækre. Etuiet er af hårdt, gummiagtigt plastik, og har en rigtigt fornuftig størrelse – det er en del mindre end flere af konkurrenternes headsets, fordi hovedtelefonerne kan foldes ret kompakt.
Etuiet er i lækker kvalitet – og ikke for stort Designet er diskret og lidt maskulint – men Club One føles som kvalitet Knapperne er gode og det er let at føle sig frem til dem Generelt er materialevalget udmærket. Der er både læder på kopperne og op over selve bøjlen. Den resterende del af bøjlen er lavet i sort metal, og så er ydersiden af kopperne i plastik med en enkelt linie i sølv. Samlet set virker JBL Club One solidt og velbygget, og – det er selvfølgelig en smagssag – jeg synes Club One udstråler kvalitet på alle måder, omend den sorte farve naturligvis gør, at hovedtelefonerne måske mest vil appellere til det maskuline publikum.
Brugervenlighed i top Når man folder headsettet ud tænder det ikke selv, hvilket vel ellers er ved at være standard. Det er jo logisk, at når headsettet foldes ud er det fordi man skal til at bruge det – og det omvendte, når man pakker det sammen igen. Det er lidt en skam, at man ikke lige har tilføjet den praktiske funktion.
Når det er sagt, så er jeg rigtigt glad for betjeningen. Der er ikke touch – som eksempelvis B&O gør meget i på deres H9 serie, og det er jeg faktisk godt tilfreds med. I stedet er der et sæt knapper på hver kop – på den ene er der “tænd/sluk”, bluetooth og noise cancelling indstilling – på den anden kop er der lydstyrke, kombineret med “frem/tilbage”-knappen. Det er fint og man vænner sig ret hurtigt til, hvor knapperne sidder. Der er selvfølgelig også en port til USB-C så man kan oplade sit headset, og der er indgang til ledning, hvis man eksempelvis skal koble headsettet til et flys underholdningssystem.
Lyd med hang til bas Lyden på JBL Club One er – måske som forventet, navnet taget i betragtning – ret bastung, i hvert fald i standardinstillingen. Det er selvfølgelig udmærket til eksempelvis house eller andre mere bastunge musikgenrer, og bassen er veldefineret og skarp. Men til almindelig pop og “let” rock tilter det lidt for meget.
Men det er der heldigvis råd for; efter lidt fiflen med JBL appens EQ finder jeg en virkelig behagelig standardindstilling, der kun skal pilles ved hvis jeg skulle begive mig ud i noget jazz eller klassisk. Eller tilbage til den mere bastunge indstilling.
Generelt er lyden ekstremt præcis og har en rigtigt god klang. Ingen metallisk lyd, og ingen forvrængning, heller ikke ved høje niveauer. Balancen er også helt fin, og vokaler står tydeligt frem.
Til film og spil er det lækkert, at bassen går så dybt – især actionfilm kommer man helt tæt på, og noise cancelling funktionen er en af de bedste, jeg har hørt. Samtidig er det så behageligt at have Club One på, at man sagtens kan se flere film i træk eller tage et seriemarathon uden problemer.
Selv ved samtale, hvor over-ear headsets ellers godt kan halte en smule, er der ikke så meget at udsætte på headsettet; i begge ender er lyden godkendt, og selv om der ikke er helt samme kvalitet som på for eksempel Apples AirPods Pro, ja så er det klart i den bedre ende når det kommer til over-ear hovedtelefoner.
Gennemsnitlig batterilevetid er godkendt Selv om Club One ikke slår alle de andre på batterilevetid, ender den nogenlunde midt i feltet – og det er også okay. I min test holder den ca. 15 timer med noise cancelling slået til, og det burde dække selv den længste flyvning. Uden noise cancelling når den ca. de 20 annoncerede timer – alt efter, hvor højt man skruer op. Også godkendt.
Rimelig pris Sammenligner man prisen på JBL Club One og de nærmeste konkurrenter, kan man se, at de ligger fint – især taget i betragtning, at de er helt nye. Prisen har en tendens til at falde ganske hurtigt efter lanceringen, så i løbet af nogle uger burde den ligge sig under flere af konkurrenterne, da de alle har en vejledende udsalg over Club One. (Bemærk at prissammenligningen er “live”, så priserne ændrer sig)
iNPUT mener… JBL er afgjort kommet trampende ind i kategorien af high-end overear noise cancelling hovedtelefoner med Club One. Lydkvaliteten er noget nær perfekt, prisen er rimelig, designet er pænt (omend meget diskret og maskulint) og både betjening og byggekvalitet er også helt i orden. Med andre ord er det ikke svært at anbefale JBL Club One, især ikke hvis den lige falder et par hundrede kroner i løbet af de kommende måneder.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
Pris: 2.699 kr. JBL Club One leverer både på design, lydkvalitet og brugervenlighed. Det perfekte headset til pendleren der har brug for noise cancelling.