Det er ikke alle, der har lyst eller råd til at kigge på øverste hylde, når de handler komplet trådløse hovedtelefoner. JBL Tune 220TWS skal du kigge efter på den allernederste hylde. Det er et sæt true wireless der leverer varen, men helt uden nogen form for krymmel – de har hverken aktiv støjdæmpning, trådløs opladning, beskyttelse mod fugt eller andre spidsfindigheder. Kan du leve med det, er de dog ikke så dumme endda.
JBL har adopteret den velkendte AirPods-formfaktor med ”tandbørstehoved”-designet, hvor mikrofonerne er placeret for enden af en stang, der går ned mod kinden. Opladeretuiet er en smule større end AirPods ditto, men har også afrundede hjørner.
Når det er sagt, så er JBL Tune 220TWS betydeligt mere simple en AirPods (eller Huaweis FreeBuds 3 for den sags skyld). Eksempelvis har de ikke touch-betjening, men i stedet er hver prop udstyret med en fysisk knap, der klarer betjeningen. Etuiet oplades også via MicroUSB fremfor USB-C, der er blevet standarden i modeller fra øverste og mellemste hylde. Som sagt er der ikke mulighed for trådløs opladning.
I anmelderens øre. Sammenlignet med AirPods. Tre dioder viser status. Den fysiske knap ses tydeligt her. Som forventet, når prisen tages i betragtning, er der ikke nogen premium-feel ved materialerne. Både etuiet og selve propperne er fremstillet i hård plast og de virker en kende mere klodsede end både AirPods og FreeBuds 3.
I modsætning til Skullcandy Indy , der kan findes på samme hylde, har JBL Tune 220TWS ikke soft-tips, så de kan føles lidt skarpe i ørerne. De har også sværere ved at lukke larmen fra omgivelserne ude.
Skåret ind til benet Al betjening af hovedtelefonerne foregår ved hjælp af to fysiske knapper på propperne. Der er ingen medfølgende app, med mulighed for at ændre hverken lyd eller knappernes funktioner; der er skåret ind til benet. Knapperne gør der muligt at starte/pause musik, springe mellem numre, besvare opkald og aktivere telefonens digitale assistent (Siri, Google Assistant eller Bixby). Der er ikke mulighed for at skrue op eller ned for volumen direkte på propperne.
Batterilevetiden i propperne angives til tre timer, hvilket svarer rigtig godt overens med mine erfaringer, plus/minus 20 minutters tid alt efter volumen. Etuiet giver 16 timer ekstra mellem hvert besøg i stikkontakten, så regn med omkring 19 timers brug. Det er mindre end konkurrenterne, men det er godkendt – når prisen tages i betragtning.
Rækkevidden på hovedtelefonerne er også i orden; forbindelsen varetages af Bluetooth 5.0 og jeg kunne rende rundt i lejligheden uden afbrydelser i musikken – der skulle en flisevæg til at fremkalde problemer.
Jeg oplevede overaskende nok heller ikke nogen nævneværdige forsinkelser i lyden ved videoafspilning. Det er ellers en udfordring for flere true wireless-modeller.
Udmærket lydkvalitet Men hvad så med lydkvaliteten? Der er ikke nogen mulighed for at justere lyden specifikt på hovedtelefonerne, udelukkende ved at ændre lyden globalt på telefonen. Det er dog ikke den store katastrofe, for – prisen taget i betragtning – leverer JBL Tune 220TWS faktisk en forbavsende god lyd. Bevares det er ikke hifi-kvalitet, men de er absolut anstændig.
Bassen gør det godt, detaljerne i diskanten er fine mens mellemtonerne kæmper for at følge med. Det giver en lidt metallisk lyd og støj fra omgivelserne forstyrrer lydbilledet lige lovlig meget for min smag. Men sammenlignet direkte med de noget dyrere AirPods har JBL Tune 220TWS ikke noget at skamme sig over.
Under telefonsamtaler er indtrykket det samme; lyden er metallisk og mikrofonerne er lidt for effektive til at levere støjen fra omgivelserne med til samtalepartneren.
iNPUT mener … JBL Tune 220TWS kommer aldrig til at blande sig på listen over de bedste true wireless hovedtelefoner på markedet , men til prisen er de bestemt ikke dumme. Der er skåret ind til benet og der er ingen krymmel på toppen overhovedet; de har ingen beskyttelse mod fugt, så hverken regnvejr eller træning virker som gode brugssituationer. Til gengæld leverer de en, til prisen, ganske fornuftig cocktail af design og batterilevetid – og en lydkvalitet, der er bedre end jeg forventede.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
799 kr. Prisen er klart det største aktiv, men lyden er heller ikke horribel. Til gengæld er der ingen krymmel overhovedet.