Lenovo er en af de helt store spillere på markedet for bærbare pc’er – og mængden af Lenovo pc’er i omløb er enorm. Det faktum at især mange virksomheder vælger Lenovo er et vidnesbyrd om, at firmaet laver nogle solide maskiner, og netop en solid arbejdshest er, hvad vi har fået på testbænken fra Lenovo: Lenovo Yoga Slim 7.
Design på det jævne Det første der slår mig ved Yoga Slim 7 er, hvor utroligt kedelig den egentlig er. Det er tydeligvis en designer der har taget nærmest 100% hensyn til funktion over form, og der er ikke nogen fashionstatement ved at hive Slim 7 op ad tasken på en cafe. Det er dog i sig selv ikke nogen katastrofe, og for dem der bare vil have en no-bullshit computer er det ikke et problem som sådan.
Godkendt ydelse I vores testudgave er Lenovo Yoga Slim 7 udrustet med en Core i7 processor fra Intel. Dermed bør den placere sig i den højere ende når det kommer til ydelse, og den er da heller ikke langsom. Alle apps kører overbevisende, og med 16GB hukommelse er der også luft til at afvikle tunge billedredigeringsopgaver eller at klippe 4K video. Det hele føles ikke så overskudsagtige som den seneste MacBook Air – som er noget tyndere, og noget pænere designet – og især videoencoding tager betydeligt længere tid. En stor 4K fil på Lenovo Yoga Slim 7 tager over dobbelt så lang tid at encode som det gør på den lille MacBook Air. Ikke desto mindre ligger den sig fornuftigt i feltet af Windows pc’er.
Imponerende batterilevetid De fleste bærbare i denne kategori er sjældent specielt gode når det kommer til batterilevetid, men den nye MacBook Air viste, hvor vanvittigt godt det faktisk KAN gøres – men altså sjældent på pc’er i den lidt billigere kategori. Derfor var jeg lidt skeptisk i forhold til Yoga Slim 7. Men jeg bliver nødt til at indrømme, at den tynde maskine virkelig leverer på batterilevetiden; Selv når jeg har spillet på batteriet – noget der ellers bare smadrer batterilevetid – har jeg fået næsten to hele timer ud af Slim 7. Og hvis jeg blot bruger den ved 80% lysstyrke på “normal vis” – surfing, Word osv. – ja, så rækker batterilevetiden faktisk til næsten to hele arbejdsdage på i alt 16 timer. Det er voldsomt imponerende.
Fornuftig skærm Skærmen er for så vidt godkendt; der er godt nok ikke en touch-skærm som mange måske efterhånden forventer af skærme i midrange/highend pc-segmentet, men personligt er det ikke noget, jeg nogensinde har følt var et must – men så er du advaret.
Kvaliteten på skærmen er der ikke meget at udsætte på. Farverne står pænt omend en smule afdæmpet – som det sig hør og bør på denne type maskine. Det eneste reelle minus jeg kan få øje på på det ellers udmærkede IPS panel, er at betragtningsvinklen ikke er helt optimal. Når man kommer et stykke til siden for skærmen begynder farverne at blive udvasket, og ved rigtigt skarpe vinkler bliver det hele nærmest gråt. Det kan selvfølgelig være et lille issue hvis flere skal se på skærmen på samme tid, men i hverdagen er det ikke noget der generer voldsomt. Skærmen er 1080p hvilket betyder at du en gang imellem kan se en smule pixler – især på lille tekst – men det er ikke et voldsomt problem for mig. Hvis det er det for dig, findes der en 4K version også.
Det største problem jeg har med skærmen er lysstyrken, der er begrænset til 300 nits, og her er der mange af konkurrenterne der ligger betydeligt over. Kombineret med den halvdårlige betragtningsvinkel giver det naturligvis en middelmådig oplevelse i meget lyse omgivelser eller sollys, så det skal du være indstillet på. Men udover det er skærmen altså ganske okay.
Smådårligt webcam og dårlige højttalere For tiden (og formentlig også fremadrettet) vil din computer være et vigtigt redskab til kommunikation med billede og lyd – videomøder er kommet for at blive. Desværre har Lenovo Yoga Slim 7 nogle problemer netop her; højttalerne lyder væsentligt dårligere end de fleste af konkurrenterne, og selv om der er et stykke til fordoms tiders frygtelige dåselyd, så er vi alligevel blevet vant til at få en nogenlunde lyd ud af selv de tyndeste bærbare. Men det er altså ikke tilfældet her, hvor jeg bliver decideret irriteret over lydkvaliteten. Og ja, selvfølgelig løser eksterne højttalere problemet, men stadig.
Et eksternt webcam kunne måske også løse problemet med et 720p halvdårligt indbygget webcam, men det er jo ligesom ikke pointen at man skal fylde tasken med alskens tilbehør hvis man skal en tur i sommerhuset? I hvert fald kommer webcam’et hurtigt til kort hvis lyset ikke er helt optimalt – og det er altså en virkelig billig komponent, så det burde Lenovo kigge på til de næste generationer.
Masser af tilslutninger Et sted hvor Yoga Slim 7 virkelig skiller sig positivt ud er på mængden af ind- og udgange. Der er blevet plads til både to USB-A og to USB-C indgange, HDMI, SD kortlæser og 3,5mm jackstik til hovedtelefoner. Med andre ord; der er rigeligt til at du kan slutte alt dit tilbehør til maskinen. USB-C stikkene understøtter Thunderbolt 3, og skal du overføre trådløst (og har du den rigtige router) så understøttes wifi6 også (ax). Der er med andre ord godt styr på forbindelserne ind og ud.
En arbejdshest det er til at have med Fordi Lenovo Yoga Slim 7 er så let at have med er den en oplagt arbejdscomputere der dog også fint klarer de mere “private” opgaver som lette spil og filmafspilning. Ydelsen er fin og batterilevetiden er decideret imponerende. Designet er måske ikke noget at skrive hjem om, men Slim 7 er en velbygget arbejdshest. Og til ca. 6.000 kr. er det et udmærket bud på en “no bullshit” pc til dem der har brug for masser af batterilevetid.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
Pris: Fra 5.999 kr. Lenovo Yoga Slim 7 er en arbejdshest der dog ikke skiller sig ud fra mængden på nogen som helst måde.