GadgetsMobil og tablets

Anmeldelse: LG G6

Da LG lancerede G6 på Mobile World Congres i Barcelona tidligere i år kom den lidt som en overraskelse for både os og de fleste andre. Rygterne op til lanceringen dukkede først op meget tæt på eventet, så der var ikke mange, der havde set, at LG pludselig igen ville blive relevant på smartphonemarkedet. Men LG havde altså esset gemt i ærmet, og alle måtte overgive sig og LG havde en pr succes de nu skal forsøge at konvertere til slagssucces.

LG har været ude på noget af en rejse med deres serie af mobiltelefoner. Fra den første – og vist nok eneste – 3D telefon til nogle flirterier med forskellige modulopbygninger og formfaktorer. Og intet har rigtigt fungeret. Indtil nu. For nu kommer LG G6, og det er for første gang en telefon, der er en værdig konkurrent til Samsungs nye S8 og de andre topmodeller fra de førende producenter. Men ikke alt er fryd og gammen – læs videre og find ud af, om LG G6 er telefonen for dig.

 

LG – nu med lækkert design…?

De sidste mange år har LG prøvet desperat at skille sig ud fra konkurrenterne. Det er lykkedes hver eneste gang – og hver eneste gang på en negativ måde – jvf. førnævnte moduler, men også underlige byggekvaliteter og materiale valg. Eksempelvis læderbagsiden på G4. Ingen af de mange forsøg er blevet konverteret til salgssuccesser, men denne gang har LG altså satset rigtigt; G6 er velbygget, virker solid og ser lækker ud. I modsætning til forgængerne er her intet der knirker og knager, ingen bagklap, man frygter kan falde af og generelt virker G6 simpelthen som et skridt i den rigtige retning, når man kigger på designet. Det buede design er pænt og smagfuldt og fuldendes i øvrigt at telefonens helt store salgsargument…

Skærm, skærm, skærm og mere skærm

Det første og største salgsargument for G6 er også det første, du ser når du åbner kassen med telefonen. En enorm skærm. En skærm, der ligesom den på Samsungs nye flagskib fylder stort set hele forsiden af telefonen. Der findes, i modsætning til Samsungs topmobil, kun en enkelt model – og skærmen på denne er 5,7″. Formfaktoren er 18:9, hvilket minder en del om Samsungs nye format, som dog er en lille smule længere med deres 18,5:9. Når man tænker på, at man nu har 5,7″ at gøre godt med på en telefon, der er på størrelse med en iPhone 7 med 4,7″, ja så er det faktisk en ganske stor bedrift.

 

En ting er så størrelsen – noget andet er kvaliteten. LG har, underligt nok når man tænker på deres forkærlighed for OLED på tv, valgt en LCD IPS skærm – men den står helt utroligt godt. Både indendørs og udendørs – også i højt solskin. De sorte er ret dybe sorte, men ikke helt så dybe sorte som man finder på konkurrende OLED skærme.

Helt nyt er HDR10 og Dolby Vision. Det lyder som tek-snak, og det er det for de fleste også. HDR er en teknologi, som de fleste har svært ved at forholde sig til, men det du skal vide er, at en film (Eller indhold generelt) i HDR, ser helt utroligt godt ud; kontrasterne er bedre, og med en quadHD opløsning (1440×2880) står alt indhold knivskapt. Film – og især 4K materiale ser helt utroligt lækkert ud. Eneste lille problematik er, at stort set intet indhold understøtter HDR – endnu. Men flere af de største (Netflix især) har helliget sig at få meget, meget mere HDR indhold klar. Så i løbet af det næste år kan du forvente et ret stort løft i kvaliteten på streaming indhold.

Stort format skaber små problemer

Det nye format er dog ikke udelukkende lykke. En 18:9 skærm der skal vise indhold der er 16:9, giver sorte barer i siden. Det er ikke et problem i de fleste apps, men hvis du spiller eller ser video i nogle specifikke apps skal du altså leve med de sorte bjælker – lidt den samme problematik som da Apple lancerede iPhone 5 med en anden formfaktor end iPhone 4; dengang var der en længere overgangsperiode, hvor app-udviklerne skulle arbejde med at få opdateret deres apps til det nye format. Det samme gør sig nu gældende for app-udvilkere af især spil til Android, for de fleste kommende topmodeller kan formentlig ventes at være samme format som G6 og Samsungs nye S8. Men det er ikke et kæmpe problem, og som ejer af G6 vil du ikke være mere end blot forbipasserende irriterende over det. Samtidig får man mulighed for at køre to apps på samme tid – og med den ekstra skærmplads bliver det pludselig et mere interessant tilbud end det har været tidligere. Det er dog begrænset, hvor mange der reelt vil bruge det, men det er i hvert fald en bedre mulighed nu end tidligere.
Alt i alt er det længere format uden tvivl en kæmpe fordel for G6.

 

Samme kamera som sidst

Forrige års LG flagskib, G5, havde et dualkamera setup ligesom i øvrigt mange af konkurrenterne. Det har de holdt fat i i år, men denne gang er det to gange 13 megapixelkameraer, der er blevet plads til. Det ene er et konventionelt kamera, det andet et vidvinkel kamera. Igen samme setup som sidste år. Faktisk er der i realiteten ikke sket ret meget, og G6 tager lige så gode billeder som forgængeren, men det var også en af G5’s styrker, så det er for så vidt godkendt – og i dag-til-dag brug vil de fleste være godt tilfredse med kvaliteten på billederne. De når dog ikke op på niveau med flere af konkurrenternes kameraer, og vi må igen fremhæve Huaweis P10 og Mate 9 Pro – der begge tager væsentlig bedre billeder.

I lidt dunkel belysning leverer kameraet i G6 en acceptabel kvalitet, men forvent ikke, at du vil kunne tage gode billeder ved den romantiske middag belyst kun af stearinlys – noget, der ellers er ved at blive standard på de nyeste mobiltelefoner.

Alt i alt er G6′ kamera ikke dårligt, det er bare heller ikke nyskabende. Og er du hardcore Insta-tosse vil du nok skulle lede efter en telefon der kan en smule mere på kamerasiden. Det skal dog bemærkes, at kameraets software kan blive opdateret, og det er før set at det kan betyde en del. Softwaren på vores testtelefon er dog helt ny og den samme som du kan forvente i butikken, så LG skal beslutte sig for, at det er en prioritet også efter lanceringen – og det er desværre ofte ikke der, prioriteringen ligger.

 

Fingeraftrykslæser på bagsiden

Ligesom på Samsungs nye S8 har LG valgt at placere fingeraftrykslæseren på bagsiden af telefonen. Men i modsætning til Samsungs løsning, så er læseren her placeret i midten, hvilket gør det væsentlig lettere at nå den. Samtidig er den ganske hurtig og præcis, så det fungerer generelt godt. Her er ikke en bunke andre fancy genkendelsestricks som Samsung har bygget i deres software, men helt ærligt, så gør det ikke så meget – fingeraftrykslæseren fungerer glimrende.

Forældet indhold gør måske ikke så meget

Inde i G6 finder vi indmad, der er knapt så imponerende som den store skærm og den gode byggekvalitet. Processoren er en Spapdragon 821 – en processor, der efterhånden har en del måneder på bagen, også selv om den udgave LG bruger er 3. generation. LG har selv sagt, at de har god erfaring med processoren, og selv om de godt kunne have valgt den nyere 835 der sidder i Samsungs S8, valgte de altså en processor, der er mere gennemprøvet for dem. Derudover har de kombineret den med 4GB hukommelse, hvilket efterhånden er blevet standard for nye telefoner. Og kombinationen giver faktisk en aldeles glimrende ydelse, og sammenligner vi med vores målinger på tidligere topmodeller som eksempelvis OnePlus 3T og Huawei Mate 9 Pro, ja så leverer G6 faktisk en ydelse der er højere. Vi kan endnu ikke afsløre målinger fra S8, så den vil vi vente lidt med at sammenligne med, men i hvert fald kan vi konkludere, at selv om ydelsen på papiret ikke skulle være ekstrem, så er det lykkedes for LG at tune hard- og software, så både målinger og “real life” ydelse er så god, at ingen reelt vil have problemer med det.

 

Alt for dyr

Nu har du nok fundet ud af, at vi godt kan lide LG G6. Vi er faktisk endda ret vilde med den. Ydelsen er, på trods af en lidt ældre processor, ganske udmærket. Vi elsker den store skærm, der, på trods af ikke at være AMOLED står glimrende og leverer HDR i flere forskellige formater. Vi kan lide byggekvaliteten og at LG har været kloge nok til at droppe alle deres tidligere gimmicks og i stedet fokuseret på kvalitet.

Det eneste, vi virkelig ikke er vilde med, er prisen. Den nye S8 fra Samsung kommer til at koste lige under 6.000 kr. Dermed er det ca. samme pris som du skal betale for G6. Og det er der flere problemer i:

 

  1. LG er udfordreren. På trods af ridser i lakken er Samsung stadig langt foran LG i forbrugerens bevidsthed når det kommer til telefoner.
  2. Selvom LG G6 yder ganske udmærket er hardwaren i S8 nærmest en generation nyere på alle måder. Dermed vil den være væsentlig hurtigere.
  3. Vi kan godt lide LG G6’s design, men S8 ser bare anderledes ud, og den store skærm på Samsung telefonen er AMOLED i modsætning til G6′ IPS, hvilket absolut også taler til Samsungs fordel.

Hvad er konklusionen så? Vi kan godt lide LG G6. Rigtigt godt. Men den burde koste ca. 1.000 kr. mindre – og hvis den ikke kommer derned meget hurtigt bliver den helt sikkert trumlet af Samsungs nye flagskib.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.