Libratone har langt om længe taget sig sammen til at sende sine true wireless hovedtelefoner Libratone Track Air+ ud på det danske marked – og det er godt. Track Air+ er nemlig ikke bare blandt de mest funktionstunge og vellydende – de er også relativt billige i forhold til konkurrenterne. Men det er naturligvis ikke udelukkende fryd og gammen; og det er primært opladeretuiet, der er årsagen til det.
Designet Til trods for sin overflod af funktioner, er Track Air+ blandt de mindste true wireless hovedtelefoner, jeg har haft i hænderne. Både opladeretuiet og selve hovedtelefonerne er små, sammenlignet med Skullcandy Indy, som vi anmeldte i juni måned , og de spritnye Sony WF-1000XM3 (anmeldelse på vej). Størrelsen kan bedst sammenlignes med Apples Airpods, der ikke har en brøkdel af de funktioner som Libratones model byder på.
Selve propperne snyder lidt. De er designet, så de ser små ud, når de ligger i opladeren og, endnu vigtigere, når de bæres i ørerne. Men der gemmer sig i virkeligheden et ret stor klump elektronik bag ved det trekantede stykke, der er synligt. Det er smart lavet. At det trekantede stykke, der rummer mikrofonen, så ligner en ørering fra 1980’erne er en anden snak …
Track Air+ i anmelderens øre. Sony WF-1000XM3 og Track Air+. Apple AirPods og Track Air+. Hver prop vejer bare 5,6 gram, så der er utroligt lette. Der medfølger fire forskellige sæt gummiadaptere til ørerne, så det er muligt at finde en størrelse der passer de fleste. Og som det er tilfældet med alle in-ear-hovedtelefoner, så er det utrolig vigtigt, at de sidder godt, hvis lydoplevelsen skal være optimal. Min erfaring er, at Track Air+ er ret behagelige at bære på grund af den lave vægt. Også i længere tid af gangen.
Størrelsen på etuiet gør, at den er nem at tage med i lommen, men den afrundede form har en hage: Det er den eneste af de etuier, jeg har adgang til, som jeg ikke kan åbne med én hånd. Etuiet er simpelthen for lille og for glat. Så ved du det. Hvad værre er, så virker etuiet en kende skrøbeligt; på den lange bane frygter jeg lidt for hængslernes ve og vel. Jeg får ikke just indtryk af, at materialerne er hevet ned fra øverste hylde.
Propperne er nemme at få op af etuiet, selv om magneten er en smule stærk, og de er nemme at lægge tilbage. I modsætning til på førnævnte Skullcandy-model.
Funktionerne Hvis du leder efter et sæt true wireless hovedtelefoner, der kan alt det, de andre kan, så er det Libratone Track Air+ du skal sætte kursen mod. På papiret er de overvældende. Ikke alene har de trådløs opladning af etuiet via QI-standarden (ligesom Beoplay E8 2.0 og Apple AirPods 2 ), de har også aktiv støjdæmpning. Det er kun de spritnye Sony WF-1000XM3 der kan matche den. Og så er de i øvrigt også IPX4-certificerede, så de kan tåle at du sveder lidt under træning – og de lader sig heller ikke slå ud af en lille regnbyge. Læg dertil integration af digitale assistenter og en relativt lang batterilevetid, så leverer Libratone ganske enkelt de mest funtionstunge true wireless-hovedtelefoner på markedet.
Hovedtelefonerne kan betjenes direkte på de trykfølsomme propper eller via den gratis Libratone-app, der styrer samtlige Libratone-enheder i hjemmet; eksempelvis Libratone Zipp 2-højttaleren. Det er begrænset med muligheder i appen, men det er dog muligt at rode med equalizeren eller bruge en af de tre predefinerede lydindstillinger. Det er også i appen at man kan beslutte, hvad tap på de trykfølsomme propper skal aktivere; play/pause, digital assistent, etc. Men ellers er der ikke meget at lave i appen – al musik betjenes direkte fra de respektive apps (Spotify, Apple Music, etc.).
Libratone Track Air+ er designet så smart, at de ser små ud i ørerne til trods for, at de er spækket med elektronik. Batterilevetiden er også i den bedre ende. Der er op til seks timer musik i ørepropperne, alt efter volumen og brug af aktiv støjdæmpning, og tre ekstra opladninger via etuiet – de kan altså klare sig i 24 timer uden at se en stikkontakt. Det er godkendt. Opladning kan som nævnt foregå trådløst via QI-standarden eller via det indbyggede USB-C-stik.
Rækkevidden er også god. Track Air+ er udstyret med Bluetooth 5.0 og jeg kunne snildt gå ti meter væk fra telefonen uden at lyden forsvandt – så længe der ikke var en betonvæg i vejen.
Lydkvaliteten Selv om de kan det hele, så gør de det faktisk også ganske godt. Lydkvaliten er kun næsten på niveau med Beoplay E8 2.0 og den aktive støjdæmpning klares bedre af Sony WF-1000XM3, så leder du efter de specifikke funktioner, så tjek de to mærker i stedet. Men begge mærker er altså også væsentlig dyrere end Libratone Track Air+.
Hvis hovedtelefonerne sidder godt i ørerne, leverer de en virkelig stor og fyldig bas. Diskanten er klar og mellemtonerne godt balanceret. Overordnet set leverer Air Track+ en meget tilfredsstillende lydkvalitet til musik og jeg er, ærligt talt, temmelig imponeret. Det er, på den baggrund i hvert fald, svært at retfærdiggøre, at Beoplay E8 2.0 koster det dobbelte. Jeg testede lyden med både en iPhone og en Android-telefon, der har den ekstra bonus, at understøtte AptX, hvorfor lyden bare bliver endnu bedre.
Den aktive støjdæmpning virker ganske overbevisende. Jeg har ikke haft mulighed for at teste dem i et fly, men selv almindelig trafik og kontorstøj fjerner Track Air+ uden problemer. På et tidspunkt under testperioden overhørte jeg simpelthen både dørklokke og derpå insisterende banken på døren, fordi jeg lyttede til musik på Track Air+ med aktiv støjdæmpning aktiveret.
Libratone har via appen gjort det muligt at aktivere ”smart noice cancelling”, hvor hovedtelefonerne automatisk skulle tilpasse sig omgivelserne. Men det er naturligvis også muligt at indstille graden ad støjreduktion selv – på en skala fra 0 til 30 dB.
iNPUT mener … Libratone Track Air+ er blandt nogle af de bedste true wireless hovedtelefoner, vi har testet. De er lette og behagelige at bære, leverer en lyd der er mere end godkendt, de har lang batterilevetid – og så er det samtidig de true wireless, der har flest funktioner indbygget.
Hvis du er audiofil vil jeg foreslå du tjekker Beoplay E8 2.0 i stedet – og er du fly-pendler der har brug for den absolut bedste støjdæmpning, så tjek Sony WF-1000XM3. Men vil du bare have et sæt virkelig gode hovedtelefoner, der leverer varen på alle punkter, så kan jeg varmt anbefale Track Air+. Ikke mindst fordi de samtidig er markant billigere end de nævnte konkurrenter.
Mit eneste forbehold er selve opladeretuiet, der virker lidt for skrøbeligt – men det er slet ikke nok til at undgå et ”iNPUT anbefaler”.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
1.499 kr. Libratone Track Air+ imponerer med god lyd og en overflod af funktioner til en rigtig god pris.