Der er snart ikke det produkt, som ikke får smækket et “AI-drevet”-klistermærke på sig i disse tider. I mange tilfælde kan kunstig intelligens sagtens bidrage, men er det tilfældet i et headset? Vi har set nærmere på Logitechs nye Zone Wireless 2.
Udpakning og design Jeg var efter Logitech, da vi testede deres Zone Vibe Wireless , fordi de blot smider en mindsket gymnastikpose i kassen som værende ‘etui’. Desværre har det ikke ændret sig, hvilket jeg igen må udtrykke min skuffelse over. Et reelt etui, som kan beskytte hovedtelefonerne, må være minimum i denne prisklasse.
Zone Wireless 2 fås i sort, rosa og hvid Da den skuffelse havde fortaget sig, så var det svært at bevare pessimismen. Jeg må indrømme at jeg er pjattet med designet på Zone Wireless 2. Det er klassisk Logitech, især i den grå farve, men det gør bestemt intet. Kvalitetsfornemmelsen er ligeledes god. Puderne på ørerne er dejligt bløde og mekanismen til justering af størrelsen, som må være inspireret af Apples AirPods Max, føles gedigen og i øvrigt udført i metal. Sådan.
Designet er et kæmpe plus… gymnastikposen det modsatte. Kraftigt inspireret af Apple, men det fungerer upåklageligt Opsætning og funktioner Tilkoblingen af Zone Wireless 2 er lige ud af landevejen. Til mobile enheder er der Bluetooth og på Android også Fast Pair. Det betyder endnu lettere tilkobling, hvor hovedtelefonerne popper op på skærmen, straks de er i parringsmode og tæt på din enhed.
Den medfølgende dongle og USB-adapter Til computeren kan der også bruges Bluetooth, men Logitech anbefaler deres lille dongle, som sikrer endnu bedre forbindelse, siger de. Jeg har ikke efterprøvet påstanden, men kan konstatere at forbindelsen til både telefon og computer har foregået klippestabilt.
Zone Wireless 2 understøtter Bluetooth multipoint, som for de fleste med et behov der minder om ovenstående er en nødvendighed. Det gør det nemlig muligt at være tilkoblet både telefon og PC samtidig og afspiller lyden fra den relevante enhed. Uden du skal sidde og flytte tilkoblingen mellem enhederne.
Logi Tune Al opsætning foregår i Logitechs app Logi Tune. En app der samler alle enheder fra Logitech på tværs af hovedtelefoner, webcams og dockingstationer med videre. På PC og Mac lever app’en i menulinien, mens den ligeledes kan hentes til henholdsvist Android og iOS . På mobilerne kan oprettes en personlig lydprofil, der tager højde for, at vores evne til at høre visse toner, ændrer sig gennem livet. Jeg kunne ikke høre den store forskel efter at have oprettet min profil, men måske det blot fortæller at mine ører (endnu) kan høre det meste. Du kan også kaste dig over den manuelle EQ, hvis man måtte foretrække den gode gammeldags facon.
Brug i det daglige Jeg har i testperioden benyttet Zone Wireless 2 som mit ‘kontorheadset’. Det er således benyttet til en pokkers masse telefonkald, videomøder og indimellem dem musik, podcasts og en YouTube-video i ny og næ.
Den overordnede oplevelse har været absolut godkendt. Logitech har for vane at skrue produkter sammen uden en pokkers masse dikkedarer. Det er også tilfældet her, hvor fokus tydeligvis har været på de essentielle funktioner.
På den ene ørebøf er mikrofonen placeret. Det ville være nærliggende at kalde den højre eller venstre, men Logitech har begået den lille genistreg, at den kan drejes, så man kan have mikrofonen i sin foretrukne side. Her er også de få knapper placeret. Besvar/afbryd kald, skift af støjreduktionsmode og tænd/sluk. I den modsatte side er fladen berøringsfølsom, så der kan skrues op og pauses medieindhold med et par lette tabs eller en glidende berøring. Det fungerer upåklageligt.
Zone Wireless 2 er udstyret med sensorer, som registrerer om de er placeret på hovedet. Det betyder at medieafspilning pauser når du tager dem af eller opkald besvares så snart du tager dem på. Eller, sådan burde det være. Desværre er registreringen noget svingende, så musikken fortsatte og telefonkald ikke blev besvaret som forventet. Det er småting, men dog et irritationsmoment. Samtidig er sensorerne tilsyneladende kun placeret i mikrofonsiden. Altså kan man ikke lette på den modsatte side for at pause musikken.
Lydkvalitet og støjreduktion Selvom Zone Wireless 2 “kun” målretter sig kontorbrug og lignende, så kan lydkvalitet jo sagtens løfte arbejdsdagen. Og det synes jeg absolut de gør. Lyden er åben og besidder masser af punch. Tale i podcasts og YouTube-videoer er tydelige og behagelige, så hvis du er typen der har det kørende det meste af dagen, så går du ikke galt i byen her. Det er ikke hi-fi, men kombinationen af solid lydkvalitet med en glimrende komfort, er ideel til mange timer ved skrivebordet.
Eftersom at Zone Wireless 2 er af typen on-ear, så var mine forhåbninger til at lukke støj ude fra kontorets øvrige medlemmer, radioen og lignende ikke specielt store. Nej, de kan ikke skabe den samme osteklokke-fornemmelse, som et par lukkede modeller, men de formår at skabe ro nok til, at støjreduktionen har sin berettigelse. Faktisk formåede de at fuldstændig fjerne byggepladsstøj, fra en nærliggende grund. Det er absolut godkendt.
I et åbent kontormiljø savner jeg dog en funktion, som flere af konkurrenterne tilbyder. Nemlig en indstilling, som slår over på ‘transparent’-lyd, når man begynder at tale. Netop den transparente lydindstilling fortjener dog en lovprisning, da den ikke resulterer i en robotlignende klang, som ellers ofte er tilfældet. Man kan let have en samtale uden at tale højt eller lyde forvrænget.
Måske du har ventet på mere om AI. Og manglen herpå er simpelthen, at det slet ikke er det interessante ved Zone Wireless 2. Jovist, der benyttes kunstig intelligens til at fjerne støj i baggrunden hos vedkommende i den anden ende, hvilket Logitech kalder Avanceret opkaldsklarhed . Og det virker fint. Du hører udelukkende vedkommende og intet af det lydmæssige miljø de befinder sig i. Havde jeg savnet det, hvis det ikke var tilstede? Formentlig ikke.
Skulle jeg vælge et sæt hovedtelefoner i dag, som skulle have sig en fast plads på skrivebordet. Så faldt valget i skrivende stund på Zone Wireless 2 fra Logitech. De er bestemt ikke perfekte. Men på de væsentlige parametre er de svære at komme udenom.
Både lydkvalitet og støjreduktion overrasker positivt. Men vigtigst af alt, så er de ultrakomfortable og kan let bæres i timevis, uden den klassiske hovedtelefon-irritation, som tit indfinder sig. Det er ikke tilfældet her og det i sig selv er hver en krone værd.
Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris