Vi har for nyligt kigget nærmere på Nanoleaf Limited Edition Ultra Black Triangles Smarter Kit , som vi var ganske begejstrede for. Nu er turen kommet til Lines, som er et andet take på lys til væggen, der går mere diskret til værks, men grundlæggende giver de samme muligheder.
Modsat de originale geometriske plader fra Nanoleaf, som består af en flade, der lyser op i alskens farver, så vender Lines det bogstaveligt talt om. Hver linje har en række LED-dioder på bagsiden, som lyser væggen op i stedet.
Opsætning Sættet vi her tester består af standardsættet, som består af fire linjer, sammen med udvidelsespakken med tre linjer. Opsætning og brug er derfor baseret på det samlede indtryk heraf.
Vi har testet startsættet sammen med udvidelsespakken Alt tilbehør til opsætning findes i æsken Alt medfølgende indhold Opsætningen er ganske simpel. Der medfølger en række samlepunkter, som også er dem der fastgør hele baduljen til væggen, via dobbeltklæbende tape. Linjerne klikkes let fast på samlepunkterne, så du kan danne det ønskede mønster på væggen.
Ét af samlepunkterne agerer også kontrolpunkt og indeholder knapper til styring af lyset. Meget kærkomment, hvis mobilen ikke er i nærheden.
Kontrolknapperne kan klikkes på hvor det ønskes I modsætning til min test af Triangles, så har med med Lines oplevet relativt store udfordringer med signalet til mit WiFi. Det har vist sig som stor forsinkelse, når der skiftes scene og én gang har jeg måtte nulstille hele molevitten under testperioden, da de ganske enkelt forsvandt i den tilhørende app. Det er en essentiel del at have styr på, hvis man er smarthome-producent og her dumper Lines altså.
App’en er hvor det sker I den tilhørende app styres lyset. Du kan selvfølgelig vælge én samlet farve til samtlige linier, men endnu mere interessant, så kan der vælges scener. Det er forudprogrammerede scenarier, der med glidende overgange enten kan skabe ro eller det præcist modsatte.
Scener kan også være opsat til at følge musikken, via den indbyggede mikrofon. Omend det er en sjov gimmick, så foregår det ikke særligt præcist, hvorfor blærfaktoren lidt hurtigt forstummer.
Styringen foregår let i app’en Scener kan hentes i det store galleri Oprettelse af faste rutiner Har man mod på det, så kan man selv bygge de føromtalte scener. Det kræver en hvis portion tålmodighed, så jeg må indrømme jeg primært har boltret mig i den store mængde, der frit kan downloades.
App’en integrerer med blandt andet Google Home, Apple Homekit og Matter (og mange flere ) og kan derfor indgå i dine rutiner dér. Fx slukke og tænde på foruddefinerede tidspunkter eller ved bestemte begivenheder.
Dagligt brug Jeg har monteret sættet i vores stue under testen. Her har det været brugt til stemningslys, når der ses TV eller børnene har leget. Først og fremmest, så blev jeg overrasket over, hvor stor lysstyrken er. Der er virkelig knald på.
I slukket tilstand fremstår Nanoleaf Lines Squared forholdsvist diskret på væggen Samtidig så er farvegengivelsen enormt flot. Grundet sættets natur, så afgøres det selvfølgelig af vægfarven. Da min blot er hvid, så har der ingen “forvrængning” været på farverne. Men det er noget man skal have for øje, hvis man har en farvet væg.
NB: Linierne på billederne er udelukkende kamera + lys, hvis frekvenser ikke enes Hver linie kan vise to forskellige farver samtidig. Og hvor ville jeg ønske den havde været i stand til at styre hver enkelt diode individuelt. Det havde givet en mere flydende overgang og væsentlig flere muligheder i kreationen af scener. Det havde sikkert også øget prisen, men jeg hælder til at jeg faktisk havde foretrukket det.
Grundet sit design, så er Lines i slukket tilstand noget mere diskret end mange andre af Nanoleaf-produkterne. I tændt tilstand er der mulighed for alt fra neddæmpet varmt lys til farver i alle retninger.
iNPUT mener… Hvis du er på udkig efter alternativ belysning til et mørkt hjørne, der samtidig taler til gadget-elskeren, så er Nanoleaf Lines et glimrende bud.
Oplevelsen har dog ikke været overvejende positiv. Sættet kæmper med at opnå optimal forbindelse til netværket og jeg har derfor oplevet forsinkelser og udfald, ved brug af sættet. Det er kort sagt for dårligt i et produkt i denne prisklasse.
Når der er hul igennem, så er oplevelsen god og det er let at finde passende scener til de fleste situationer. Nanoleaf har uden tvivl gennemtænkt både produkt og tilhørende app, hvorfor helhedsindtrykket ender med at være et stykke over middel.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
1.200 kroner Nanoleaf Lines Squared er et rigtig fint stykke smartbelysning til hjemmet. Men det kæmper med netværksforbindelsen, hvilket trækker ned.