Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus 10 Pro

Med OnePlus 10 Pro jagter OnePlus igen konkurenternes billedkvalitet med hjælp fra Hasselblad. Det gør de temmelig godt.

Side 2/2

Men ikke nok med det. OnePlus 10 Pro har ikke alene et kæmpestort batteri – den har også lynhurtig opladning. Med et kabel i rumpen æder telefonen 80 watt og trådløst kan den oplades med 50 watt. Det betyder, at man kan fodre OnePlus 10 Pro med 60 procent på et kvarter (kablet), hvilket sammen med det store batteri betyder, at den kan holde en hel dag mere. Det er ret imponerede.

 

Opladningsteknologien er i øvrigt tyvstjålet hos kollegerne fra Oppo, det er nemlig deres SuperVOOC og AirVOOC. Her skal det også nævnes, at opladeren følger med i æsken, da den hurtige opladningshastighed er betinget af, at både oplader, kabel og telefon understøtter SuperVOOC.

Det skal også nævnes, at opladeren er identisk med Oppos, hvilket betyder at USB-C er droppet til fordel for gammeldags USB-A i opladeren. Øv. Vil du udnytte 50 watt trådløs opladning, må du desuden investere i en bestemt Oppo AirVOOC-oplader.

 

Kamerabestykningen

Selv om kamerahuset ser væsentlig anderledes ud, er det næsten samme kamerasystem, som i OnePlus 9 Pro. Hovedkameraet har samme specialdesignede Sony-sensor (IMX789) og den samme 8-megapixel telefotolinse. Nyheden i år er ultravidvinklen, der nu har 150 grader mod 120 grader sidste år. Det skal dog aktiveres særskilt i kameraets indstillinger. Selfiekameraet er også nyt. Det er denne gang på 32 megapixel.

Men, det helt store nummer i årets topmodel er, at Hasselblad-forbedringerne nu virker med alle tre linser. Ikke bare hovedkameraet som sidste år.

Der er naturligvis også XPAN-mode, hvor der kan skydes billeder i 65:24-aspekt og Pro Mode har fået et nyt RAW+ format, der kan fange op til 12-bit farver. OnePlus har desuden lavet en ny Lang Eksponering-tilstand, hvor man får hjælp til at tage billeder af objekter i bevægelse (køretøjer, vand og skyer, lysmaleri).

 

Alt sammen er med til give en ret avanceret kamera med en overflod af håndtag, der kan hives i, hvis man har de lyster. Alternativt fungerer peg-og-skyd stadig fint.

Billedkvaliteten …

Generelt kan man sige om kameraet i OnePlus 10 Pro, at det har mere naturlige farver end konkurrenterne. Der er simpelthen ikke den farvelade-efterbehandling, som især Samsung og Apple har tendens til. På 10 Pro’eren er farverne mere afdæmpede. Om man så kan lide det, er en smagssag, men det er et helt bevidst valg fra OnePlus og deres Hasselblad-kumpaner. Personligt synes jeg godt om det, da man altid kan efterbehandle billedet i den retning, man ønsker.

Det er også mit indtryk, at billederne fra OnePlus 10 Pro bibeholder flere detaljer end eksempelvis iPhone 13 Pro Max. Se bare her i penselstrøgene på det maleri, jeg har hængene på væggen:

 

OnePlus 10 Pro
Venstre: OnePlus 10 Pro. Højre: iPhone 13 Pro Max.

I det hele taget har jeg benyttet iPhone 13 Pro Max til at sammenligne, da de er telefoner fra samme “generation”. Når det er sagt, så er der altså en væsensforskel i prisen på de to telefoner – iPhone er knapt to et halv tusinde kroner dyrere. Og i denne kamerasammenligning falder det absolut ud til OnePlus 10 Pro’erens fordel.

Fotoeksempler

Eksemplerne herunder er alle taget efter peg-og-skyd-metoden. Der er ikke hevet i håndtagene, hverken før eller efter billederne er taget. Både OnePlus 10 Pro og iPhone 13 Pro Max er dog indstillet til at tage fotos i 10-bit farver og gemme i HEIC-formatet. Hvis du vil sammenligne vores originalbilleder, kan du hente dem her: Zip-fil (32 megabyte).

 

Selv om farverne “popper” mere på iPhone-fotoet, er der tendens til at de mudrer. OnePlus 10 Pro leverer langt flere fine detaljer.

Bemærk på ovenstående billeder, at OnePlus 10 Pro har udfordringer med kanten på metalægget. På iPhone-fotoet står kanten knivskarpt.

 

En anden nyhed i OnePlus 10 Pro kameraet er de såkaldte Master Class-indstillinger. Der er tre af dem og de er lavet i samarbejde med professionelle fotografer og Hasselblad-ambassadører. Udstråling, Sjælefred og Smaragd hedder de og de virker bedst på henholdsvis bybilleder, portrætter og landskabsfotos.

OnePlus er meget kede af at kalde dem filtre, da de er ‘langt mere avancerede’. Men de tilgås altså fra filter-menuen i kameraet, og præcis hvad forskellen er, er det ikke lykkes mig at finde ud af. Herunder et par eksempler med og uden Master Class-“filtrene”.

iNPUT mener …

Det er egentlig ikke så svært at elske OnePlus 10 Pro. Det er nemlig et “typisk” OnePlus-flagskib med gode komponenter og god ydelse. Læg dertil en skærm med høj opdateringshastighed, lynhurtig opladning af et kolossalt batteri og et design der i mine øjne er ganske appetitligt.

Samtidig er prisen lavere end på de konkurrerende flagskibe fra Samsung og Apple. Den starter ved 7.299 kroner, mens den model, jeg har testet her, koster 7.999 kroner. Altså nøjagtig samme pris som for den store udgave af OnePlus 9 Pro fra sidste år. Stadig billigt for et flagskib.

Skal jeg absolut finde noget at brokke mig over, er det manglen på eSIM-understøttelse. OnePlus mener simpelthen at det er for dyrt. Jeg mener det hører hjemme i en moderne smartphone. Telefonen har heller ikke nogen officiel IP-certificering mod vand og støv. Det er også for dyrt at bruge den certificering, har vi fået at vide. Det skal dog lige nævnes, at der stadig et membran omkring SIM-skuffen, så mon ikke den er nøjagtig lige så vand- og støvtæt som forgængerne?

Kameraet er afgørende

Når alt kommer til alt, er det altså stadig kameraet, der bliver udslagsgivende. Kig på billederne herover og se, om du kan lide dem. De er anderledes end dem fra konkurrenterne. Mere naturtro i farverne. Personligt kan jeg godt lide billederne fra OnePlus 10 Pro. Og jeg kan i særdeleshed godt lide de mange muligheder, kameraet giver os, der gerne vil rode med indstillingerne eller efterbehandle billederne.

OnePlus 10 Pro er en fremragende telefon til en fin pris. Den får en stor, varm anbefaling herfra.

Noget, du vil vide?

Moderne smartphones er så avancerede og smækfyldt med funktioner, at vi ofte må fokusere vores anmeldelser på specifikke områder. Sidder du og spekulerer over noget, vi ikke har været omkring i denne anmeldelse, så skriv endelig spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor. Jeg sidder klar ved tastaturet for at besvare spørgsmålene …

OnePlus 10 Pro

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

7.299 kr.

God ydelse, gode komponenter, godt kamera og lynhurtig opladning af et stort batteri. OnePlus 10 Pro får en varm anbefaling herfra.

Forrige side 1 2

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.