AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus 13

OnePlus 13 er lynhurtig, holder strøm for evigt og mangler bare lidt kærlighed til designet

Halleluja for et bæst OnePlus har sluppet løs med 13’eren. Ikke alene er den udstyret med den hurtigste Snapdragon-processor til dato, den har også et kolossalt batteri og en fantastisk skærm. Og så er OnePlus gået all-in på specifikationer denne gang. OnePlus 13 er en telefon, der intet mangler. Selv kameraet har kineserne fået godt styr på denne gang.

Nævnte jeg, at den samtidig er adskillige tusinde kroner billigere end de direkte konkurrenter fra Apple og Samsung? Men hov, vent lige med at klikke dig ind for at forudbestille, for der er naturligvis også et par minusser, du skal kende, inden du træffer din beslutning.

 

Skuffende design …

En af minusserne er, i min optik, designet. Jeg ved godt at design er et subjektivt parameter, men jeg skal forsøge at forklare mig. Jeg synes simpelthen ikke det lever op til det design, en premium-telefon bør have.

Selv om telefonens bagsiden rent faktisk er af glas, så både ligner og føles den som plastik på denne hvide Arctic Dawn-udgave, jeg har fået til test. Værst er dog kamerahuset, der ser nærmest tarvelig ud i mine øjne. OnePlus 13 giver simpelthen ikke samme premium-følelse som eksempelvis Apple iPhone 16 Pro eller Google Pixel 9 Pro, hverken visuelt eller taktilt.

 

Samtidig har OnePlus forsøgt at følge den nye trend, med flad skærm og flade sider, som Google med stor succes indførte på Pixel 9-telefonerne. Men det er som om OnePlus ikke har været helt sikre på, om det var en god ide. Selv om siderne er flade, har både skærmen og bagsiden stadig svagt afrundede kanter. Det er med garanti et bevidst designvalg, da det får 13’eren til at fremstå tyndere end den i virkeligheden er. Men jeg synes ikke det fungerer. Ærgerligt, når nu OnePlus gjorde det så eminent med Nord 4, der er en af sidste års smukkeste telefoner.

… men det holder vand ude

OnePlus 13 er til gengæld bygget til at klare lidt af hvert og har ikke kun en IP68-certificering, som beskytter mod støv og vand ved nedsænkning op til 1,5 meter i 30 minutter. Den tager det et skridt videre med en IP69-certificering, der også gør den modstandsdygtig over for højtryksvandstråler – noget, vi normalt kun ser på mere robuste enheder.

Til sammenligning har både iPhone 16 Pro og Google Pixel 9 Pro “kun” IP68-certificering, hvilket giver OnePlus en fordel for dig, der vil have en telefon, der kan tage lidt ekstra tæsk. Om du taber den i poolen eller får den oversprøjtet under en vandkamp, kan OnePlus 13 holde til det – og lidt mere.

 

Skærmen

Skærmen på OnePlus 13 er en fryd for øjet – bogstaveligt talt. Med sine 6,82 tommer LTPO OLED, en opløsning på 3.168 x 1.440 pixels og en silkeblød opdateringshastighed på 120 Hz, leverer den en billedkvalitet, der hører til i den absolutte topklasse.

Den maksimale lysstyrke på vanvittige 4.500 nits sikrer, at du uden problemer kan se skærmen selv i skarpeste solskin. Farvegengivelsen er knivskarp og præcis, og med understøttelse af både HDR10+ og Dolby Vision bliver alt fra Netflix-serier til mobilspil en fest for sanserne.

Skærmen er desuden beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus 2, så den er lige så holdbar, som den er smuk. Kort sagt – OnePlus 13 leverer en af de bedste skærmoplevelser, du kan få på en smartphone i dag.

 

Den hurtigste knallert på havnen i hele byen

Som den første af den nye generation af topmodeller, er OnePlus 13 baseret på Qualcomms Snapdragon 8 Elite chipsæt. Det var derfor forventet, at den gav konkurrenterne baghjul. Men det ville være en underdrivelse. Den er virkelig hurtig. For første gang har jeg oplevet en Android-telefon der ligger over Apples seneste topmodel i Geekbench-målingens Multi-Core score. OnePlus 13 scorer hele 13 procent højere end iPhone 16 Pro Max i vores tests.

Sammenlignet med Samsung Galaxy S24 Ultra er OnePlus 13 hele 24,7 procent hurtigere, og Google Pixel 9 Pro XL efterlades i støvet.

 

GeekBench 6-målingerSingle-Core ScoreMulti-Core ScoreGPU OpenCL
OnePlus 133.0319.03917.760
Apple iPhone 16 Pro Max3.3268.073Ikke tilgængelig
Samsung Galaxy S24 Ultra2.2927.24915.061
Google Pixel 9 Pro XL1.9604.7177.761
Målt med Geekbench 6.3.

Samme tendens ser man, hvis man udsætter telefonerne for den krævende 3DMark Wild Life Extreme Stress Test, der kører telefonerne gennem tyve testcyklusser. Her er OnePlus 13 49 procent hurtigere end Samsung Galaxy S24 Ultra, der – indrømmet – er baseret på sidste års bedste chipsæt. Når Galaxy S25 kommer på hylderne ser det med garanti helt anderledes ud, da den har samme Snapdragon 8 Elite chipsæt.

3DMark Wild Life Extreme Stress TestBest ScoreStability
OnePlus 136.75567%
Samsung Galaxy S24 Ultra4.53269%
Google Pixel 9 Pro XL2.62188%

Når det nu er sagt, så er hastigheden primært noget der bemærkes af brugeren i ekstreme situationer. I hverdagsbrug vil man næppe mærke den store forskel mellem 13’eren og S24 Ultra. Men er man typen, der har det bedst, hvis man ved, man den hurtigste mobil i lommen, kan man som OnePlus 13 ejer slappe af.

 

Kameraet overrasker positivt

Det er længe siden, at kameraet har været OnePlus stærkeste kort, men det ændrer sig med 13’eren. Hovedkameraet på 50 MP leverer billeder med imponerende skarphed, detaljer og farvenøjagtighed, der kan måle sig med de allerbedste. Samarbejdet med Hasselblad er fortsat, og det mærkes især i farvebalancen, som er varm og naturtro.

Ultravidvinkelkameraet holder standarden og giver mulighed for flotte landskabsbilleder uden nævneværdig forvrængning i kanterne. Portrætindstillingen er også blevet opgraderet, og den skaber en dybdeeffekt, der næsten kan snyde én til at tro, billederne er taget med et spejlreflekskamera.

Periskop-telefotokameraet leverer skarpe billeder ved 3x zoom, men ved højere zoomniveauer kan der forekomme et tab af detaljer. I svagt lys præsterer kameraet godt, hvor Nightscape-teknologien hjælper med at fremhæve detaljer uden at introducere overdreven støj. 

Kameraet understøtter avancerede funktioner som 8K videooptagelse ved 30fps, 4K ved 60fps og slowmotion ved op til 240fps i 1080p. Derudover er der funktioner som HDR, panorama og Dolby Vision, der forbedrer den overordnede multimedieoplevelse.

Kameraet i OnePlus 13 er – naturligvis fristes man til at sige – også udrustet med alskens AI-hjælpemidler, der både kan mens og efter, der tages billeder. Jeg vil ikke gå i dybden med disse funktioner her, blot nævne, at de umiddelbart fungerer helt efter hensigten.

Samlet set tilbyder OnePlus 13’s kamerasystem en alsidig og højtydende oplevelse, der vil tilfredsstille de fleste brugere, selvom der er plads til forbedring i ekstreme zoom-situationer.

Et mildest talt kolossalt batteri

OnePlus 13 er udstyret med et kæmpe batteri på 6.000 mAh – det største, OnePlus nogensinde har brugt i en smartphone. Batteriet er baseret på en ny generation af silicium-kulstof-teknologi, der kombinerer høj energitæthed med lav vægt. Det betyder, at telefonen uden problemer holder strøm til en hel dags intensiv brug, og til mere moderate brugsmønstre kan du strække det over to dage.

Jeg kørte telefonen gennem min vanlige batteritest, hvor skærmlyset får fuld skrue og den afspiller video fra Youtube over en wifi-forbindelse. Efter to timers videoafspilning havde den bare brugt syv procent af batteriet. Væsentlig mindre end eksempelvis Pixel 9 Pro XL, der havde mistet 17 procent efter samme øvelse.

Når du endelig skal oplade, sker det med lynets hast. Med 100W kablet opladning kan telefonen gå fra 0 til 100 procent på blot 36 minutter. Hvis batterilevetid og hurtig opladning står højt på din liste, skuffer OnePlus 13 bestemt ikke.

iNPUT mener ...

OnePlus 13 er uden tvivl en af de mest imponerende Android-telefoner på markedet lige nu. Den kombinerer hastighed, kameraer og batteritid med en pris, der gør den til et oplagt valg for mange. Designet skuffer – i hvert fald undertegnede – men hvis du kan leve med det, får du en telefon, der leverer på alle fronter – og endda til en pris, der bør gøre konkurrenterne nervøse.

OnePlus 13Pris
Standard Storage (12 GB / 256 GB)7.999 kr.
Enhanced Storage (16 GB / 512 GB)8.999 kr.

OnePlus får "MagSafe"

OnePlus har tydeligvis kigget mod Apples MagSafe, når de har udviklet deres nye magnetiske tilbehørssystem. Men hvor Apple integrerer magneterne direkte i selve telefonen, har OnePlus valgt en anden tilgang: Magneten sidder i et specielt designet cover, som man kan tilkøbe. Det betyder, at det magnetiske system ikke er en indbygget funktion i selve OnePlus 13.

Jeg har haft lejlighed til at prøve en af de nye magnetiske tilføjelser, nemlig AirVooc 50W opladeren. Den gør det muligt at oplade telefonen trådløst og hurtigt, men det er vigtigt at bemærke, at den ikke fungerer som en powerbank. Opladeren skal være tilsluttet en strømkilde for at levere strøm.

OnePlus viste os også en mere brugbar udvidelse, nemlig en magnetisk powerbank. Men den har jeg ikke haft mulighed for at rode med på egen hånd.

Noget, du vil vide?

Moderne smartphones er så avancerede og smækfyldt med funktioner, at vi ofte må fokusere vores anmeldelser på specifikke områder. Sidder du og spekulerer over noget, vi ikke har været omkring i denne anmeldelse, så send en mail til info@input.dk. Jeg sidder klar ved tastaturet for at besvare spørgsmålene efter bedste evne …

OnePlus 13

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Fra 7.999 kr.

OnePlus 13 leverer på alle fronter – og endda til en pris, der bør gøre konkurrenterne nervøse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.