Mobil og tablets

Anmeldelse: OnePlus 6

OnePlus har skabt en muskuløs sværvægter til fjervægterpris. Det er ærlig talt svært at finde noget at brokke sig over.

OnePlus er en spøjs størrelse; den ene smartphone, de laver hvert år, er typisk udrustet med både seneste modeluner og den nyeste teknologi, men de udvikler sjældent egne funktioner, der kan få den til at skille sig ud fra mængden. Således også OnePlus 6, der er en yderst kapabel telefon, men uden overraskelser. Det er sådan, OnePlus vil have det – og strategien ser ud til at virke, for OnePlus er mere populære end nogensinde.

OnePlus 6
OnePlus 6 fås i tre varianter; blank sort, mat sort og hvid.

Ingen overraskelser

OnePlus 6 er bestykket nøjagtigt som man kan forvente af en telefon anno maj 2018: En OLED-skærm i 19:9-format med en “notch” i toppen, glas på bagsiden, to kameraer på bagsiden, Android 8 Oreo, USB-C-opladning og en forbandet hurtig Snapdragon 845, der er taget ned fra øverste hylde. Ingen overraskelser her. Til gengæld kan den købes til en markant lavere pris end flagskibene fra de øvrige Android-producenter. Vi har testet mellemmodellen med 128 gigabyte lagerplads og gavmilde 8 gigabyte RAM, og den kan erhverves for lidt over 4.000 kroner.

 

OnePlus 6 har stort set samme fysiske dimensioner som forgængeren 5T, men har en højere 6,28-tommer AMOLED-skærm i 19:9-format. Øverst er den udstyret med en “notch”, der skjuler frontkamera, højttaler og sensor, men den er markant smallere end den er på iPhone X. Fingeraftryksscanneren sidder centreret på telefonens bagside, lige under de to kameralinser og blitzen. Den er både hurtig og stabil – og kan låse telefonen op fra dvaletilstand. Ærgerligt nok kan den ikke, som på forgængeren 5T, bruges til at swipe topbaren frem.

Dertil har OnePlus 6 fået Face Unlock, der låser telefonen op via ansigtsgenkendelse. Funktionen fungerer så tilpas hurtigt, at jeg ikke bemærker den – og det er jo præcis meningen. Ifølge OnePlus benytter Face Unlock 100 punkter til at identificere brugeren, og nej, det er ikke lykkes for mig at låse den op med et todimensionalt billede. Kan det gøres? Sandsynligvis.

 

Glasbagsiden er virkelig lækker, men som man tænke sig, så nærmest suger den fedtede fingre til sig. Man kan også argumentere for, at den er en smule glat – men begge dele kan løses med den case, der følger med i pakken. God stil. Generelt er OnePlus 6 lavet af lækre materialer og samlekvaliteten er i top, sammen med de andre flagskibe. Det eneste, der mangler, er at telefonen er vandtæt – er det noget, du leder efter, så skal du gå uden om 6’eren.

Hurtig som bare …

“The speed you need” hedder OnePlus slogan for 6’eren – og de mener åbenbart, at man virkelig har brug for hastighed, for telefonen er rasende hurtig. Apps og menuer åbnes og skiftes hurtigere og mere glidende end jeg har oplevet på nogen anden Android-mobil. Og hvor andre Android-mobiler kan have tendens til at blive varme under belastning, så viser OnePlus 6 ingen tegn på udmattelse – ikke engang en tur i det notorisk krævende PUBG Mobile giver 6’eren udfordringer.

I rå tal galoperer OnePlus 6 da også fra de fleste konkurrenter. I min Geekbench 4-test scorede telefonen 2.444 og 9.099 point i henholdsvis single- og multi-core-test. Det er et godt stykke over f.eks. Huawei P20 Pro (1.906 / 6.775 point), der endda er en tusindlap dyrere, og Samsung Galaxy S9+, der ligger og roder omkring 8.500 point.

 

Batteriet er på 3.300 mAh, hvilket er det samme som på sidste år model. Det holder til omkring halvanden dags normal brug, hvilket er godkendt. Ærgerligt er det dog, at OnePlus stadig ikke vil adoptere trådløs opladning. I stedet kan den medfølgende USB-C-oplader give lynopladning. En halv time i opladeren, så kan 6’eren snildt klare en dag mere.

Et udmærket kamera

Kameraet er ofte akilleshælen på telefonerne fra OnePlus. Ikke at de er dårlige, de kan bare heller ikke slå de direkte konkurrenter. Men på hver ny OnePlus-telefon bliver kameraet bedre. I denne inkarnation er det primære kamera en 16 megapixel-mode, der bakkes op af et sekundært 20 megapixel kamera. Det primære kamera (16 MP) har fået større sensor og tager ganske glimrende billeder under de fleste forhold – der er dog stadig udfordringer i dårligt lys.

I min optik er farverne en kende for “flade”, men det er jo et spørgsmål om personlig smag. Se eventuelt eksemplerne herunder – du kan klikke for at se billederne i original opløsning. Der er ikke pillet ved dem digitalt.

 

Bemærk bokeh-effekten på portrættet (af undertegnedes datter, red.). Effekten fungerer, men har – som alle andre mobilkameraer – problemer med hår, der sløres som en del af baggrunden. På “nemmere” motiver (Prinsesse Leia) fungerer effekten upåklageligt og overordnet set er kameraet rigtig godt, set i forhold til mobilens pris. Men som kameratelefon når den ikke Huawei P20 til sokkeholderne.

Bedst til prisen

OnePlus 6 er en forrygende Android-telefon til en imponerede lav pris. Selv om den koster mindre end sammenlignelige konkurrenter, så mærker man det ikke i daglig brug. Byggekvaliteten er i top, den er hurtigere end nogen anden Android, jeg har haft mellem hænderne, den store skærm har en fin balance mellem lys, kontrast og detaljer, og batterilevetiden er i den gode ende. Kun på kameradelen halter OnePlus 6 efter konkurrenterne. Men hvis kameraet ikke er den væsentligste parameter, så tag et kig på OnePlus 6 – der er simpelthen ikke andre steder, du får så meget telefon til så få penge.

 

OnePlus 6

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

4.399 kr.

En fantastisk telefon til prisen – kun kameraet halter efter dyrere konkurrenter.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.