OnePlus plejer at lave væsentlige, men forholdsvis små, forbedringer på sine telefoner hvert halve år, men med OnePlus 7 Pro har de med et trylleslag fået samtlige tidligere modeller til at ligne oldsager. Så skelsættende er det nye flagskib fra OnePlus. Både skærmen, kameraet og ydelsen er simpelthen i en helt anden klasse end hvad kineserne tidligere har kunnet præstere – og selv om telefonen også er blevet dyrere, så er den stadig adskillige tusinde kroner billigere end topmodellerne fra Apple og Samsung.
Skærm og design Det er umuligt at tale om designet på OnePlus 7 Pro uden at nævne skærmen. Den 6,67 tommer store AMOLED-skærm går til kant på alle sider og er fuldstændig ubrudt. Der er ingen ”notch”, ingen udskæringer eller huller til kameraet. Bare skærm ud over det hele. Og hvilken skærm. OnePlus har, for første gang, givet skærmen en opløsning på mere en Full HD – 3120 x 1440 pixels – og samtidig kører den med 90Hz, hvilket betyder, at skærmbilledet opdateres 90 gange hvert sekund. I hvert fald i menuerne. Det giver en helt utrolig gnidningsfri fornemmelse, når man bladrer gennem menuer og ser animationer i styresystemet. Alt drøner afsted uden det mindste hik.
Farverne på skærmen er sprøde og sortniveauet er i vanlig OLED-stil helt perfekt. Læg dertil at skærmen understøtter HDR10+ så har du ganske enkelt en helt fænomenal skærm til film og serier på eksempelvis Netflix. I den henseende hjælper det bestemt også, at OnePlus har udstyret telefonen med stereohøjtalere.
Skærmen er kurvet, som det kendes fra Samsungs Galaxy-modeller, hvilket ikke er så sært, da det er en skærm som Samsung har leveret. Personligt er jeg ikke pjattet med den gimmick, da jeg synes det forvrænger tekster på hjemmesider med smal margen. Bagsiden er også af glas og ligeledes kurvet og for- og bagside holdes sammen af en aluminiumsramme. De buede sider gør, at telefonen ikke virker ubehagelig stor i hånden.
Fingeraftryksscanneren er igen integreret i skærmen, men den er stærkt forbedret. Sensoren er markant hurtigere og området er større end tidligere. Det gør funktionen både hurtigere og mere pålidelig. Den er væsentlig hurtigere end OnePlus 6T og Samsung Galaxy S10, men når endnu ikke op på siden af Huawei P30 Pro.
Ydelsen Ydelsen generelt er også overvældende. OnePlus har, som sædvanlig, udstyret sit seneste flagskib med et processorsystem fra øverste hylde, nemlig den nye Qualcomm Snapdragon 855 med otte Kryo 485 kerner og en Adreno 640 grafikprocessor. Det er en potent kombination, der efterlader mangen en smartphone-konkurrent i støvet. Her kan hverken Kirin 980 fra Huawei P30 Pro eller Exynos-processoren i Galaxy S10 følge med. Det er ganske enkelt det ypperste, du kan få i en Android-telefon lige nu. I det hele taget er OnePlus gået langt for at få ydelsen i vejret. Det interne lager benytter UFS 3.0, der har dobbelt så hurtig båndbredde som den tidligere udgave (UFS 2.1). Det giver teoretiske overførselshastigheder på op til 23,2Gbps. Der er ganske enkelt ikke skåret hjørner.
I rå tal scorer OnePlus 7 Pro 3.490 / 11.201 i single- og multicore i GeekBench 4. Det er naturligvis et ret teoretisk greb, da alle flagskibe i dag er så hurtige, at man næppe mærker nogen forskel i daglig brug, men her er tallene for de seneste topmodeller:
Telefon Single-core Multi-core Apple iPhone XS 4.768 11.155 OnePlus 7 Pro 3.490 11.201 Samsung Galaxy S10+ 4.422 10.287 Huawei P30 Pro 3.323 10.012
Kameraet Her er et område, hvor OnePlus historisk set altid har haltet langt efter konkurrenterne. Men denne gang er det, sandt at sige, noget anderledes. Telefonen har tre kameraer på bagsiden; en 48 megapixel vidvinkel, en 16 megapixel ultra-vidvinkel og en ”8 megapixel” 3x zoom. Kamerakombinationen giver både den billedkvalitet og de kreative muligheder, der forventes af en flagskibsmodel, og giver for første gang OnePlus-brugere en kamerakvalitet der ligger helt i toppen sammen med det bedste fra Samsung og Huawei. Kameraet er hurtigt. Det har optisk billedstabilisering og det tager gode billeder i mørke.
Når det er sagt, så er der også visse begrænsninger. Natbilleder når stadig ikke Huawei P30 Pro til sokkeholderne, men det er stadig bedre end de fleste. Det er muligt at tage billeder i RAW-formatet, men desværre kun i 12 megapixel, da det udelukkende er sensoren der kan fange i 48 megapixel. Zoom-funktionen er heller ikke ”ren”, da den opnås ved at kombinere skud fra hovedkameraet med den dedikerede zoom-linse.
Alligevel er resultatet helt i top; DxOMark har givet kameraet i OnePlus 7 Pro en flot score på 112 point, hvilket kun overgås med et enkelt point af Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10 Plus.
Zoom. Vidvinkel. Ultra-vidvinkel. Herover eksempler på billeder taget i dagslys med henholdsvis zoom, vidvinkel og ultra-vidvinkellinserne. Herunder et par andre eksempler. Klik på billederne for at se større udgaver.
Taget i “Natmiljø” i modlys klokken 21.30. Vidvinkel med bokeh. Popop-selfiekameraet Selfiekameraet får sit helt eget afsnit, for ligesom med Samsung Galaxy A80 (og den spritnye Asus Zenfone 6) er der tænkt ud af boksen for at undgå udskæringer og huller i skærmen. Hvor A80 har et roterende kamerasystem, der svirper bagsidekameraerne om på fronten, når der skal tages selfies, har OnePlus 7 Pro et popop-kamera, der dukker op, når der er brug for det.
Det er en noget risikabelt design, der får de mest bekymrede af os til at få tvangstanker. Hvad sker der, hvis kameraet bliver bøjet? Hvad nu hvis motoren brænder af? Kan mekanismen holde til, at den aktiveres i lommen? (og det vil ske. Med garanti). OnePlus lover, at de har testet mekanismen, så de kan garantere at den kan aktiveres 300.000 gange og de har også udstyret 7 Pro med en faldalarm, der sørger for at kameraet sænkes ned i sikkerhed, hvis man taber telefonen. Men det er næppe nok. Mit personlige gæt er, at vi inden for de næste måneder vil opleve adskillige brugere, der har molesteret popop-kameraet, råbe om hjælp på nettet.
Mit råd er også at lade være med at bruge den indbyggede Face Unlock, der aktiverer popop-kameraet hver eneste gang telefonen tændes. Det slider og det er risikabelt. Når det er sagt, har OnePlus gjort et godt arbejde; Face Unlock er lynende hurtig – selv om det måske er på beskostning af sikkerheden.
Demonstration af Face Unlock. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg synes popop-kameraet er en elegant løsning til at få en ubrudt skærm – og jeg synes at OnePlus har lavet et virkelig godt stykke arbejde. Mekanismen føles langt mere robust end den ser ud – og den reagerer relativt hurtigt.
Batterilevetiden Med komponenter fra øverste hylde og en kæmpestor skærm med 90Hz-opdatering har OnePlus heldigvis også givet 7 Pro et større batteri. Det er på 4.000 mAh og måtte bestemt heller ikke være mindre – Huawei P30 Pro har et 4.200 mAh-batteri. I GeekBench-batteritesten scorer telefonen jævne 5.455 point, hvilket er godkendt uden at imponere. Alt efter brug kan telefonen sagtens holde til en dags brug, men vær forberedt på, at den må omkring en lader sidst på aftenen.
Ærgerligt nok har OnePlus for længst meldt ud, at de ikke ser en fordel ved trådløs opladning, hvilket ellers kunne have været en hjælp for os med den slags udstyr. Men som kompensation har OnePlus heldigvis sørget for at 7 Pro kan oplades hurtigt – og lagt en hurtigoplader med i æsken. Det er god stil, som alle producenter burde følge. Warp Charge, som OnePlus kalder det, sørger for, at batteriet oplades fra 0 til 50 procent på bare 20 minutter – og et nyt vandkølingssystem sørger for, at telefonen ikke bliver varm mens den oplader.
Konklusionen … På trods af den fantastiske skærm, den overvældende ydelse og det gode kamera, så er OnePlus’ bedste kort stadigvæk prisen. Den starter for OnePlus 7 Pro ved 5.399 kroner og selv om det er mange penge, så ligger det stadig langt under hvad man skal betale for en topmodel fra Samsung eller Apple. Selv den et par måneder gamle Huawei P30 Pro er, i skrivende stund, dyrere end det. Selv med abonnement.
For en tusindlap mere får du den ypperste 7 Pro-model med 12(!) gigabyte RAM og 256 gigabyte lagerplads, men med mindre du ved, at du får brug for den ekstra lagerplads, er det ikke mit indtryk at man får voldsomt meget mere ud af det.
OnePlus 7 Pro godt nok den dyreste OnePlus-telefon til dato, men pengene er givet godt ud. Det er en fremragende telefon, der ganske enkelt kandiderer til at være den p.t. bedste Android-telefon på markedet.
Er der bestemte funktioner eller områder, du gerne vil vide mere om, så skriv endelig en kommentar nedenfor. Så vil jeg forsøge at besvare efter bedste evne.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
5.399 kr. Lynhurtig telefon med en blændende skærm, en interessant selfie-løsning og en lav pris; OnePlus 7 Pro kandiderer til en plads som den p.t. bedste Android på markedet.