OnePlus stod over for lidt af en opgave med at skulle overgå forårets OnePlus 7 Pro, men i stedet for at smøre flere specifikationer og funktioner på OnePlus 7T, er kineserne gået den anden vej. De har destilleret alt det bedste fra 7 Pro og skåret prisen ned; resultatet er, at de har lavet den bedste Android-telefon til prisen. Det var den korte udgave – her er den lange:
Vanlig OnePlus-kvalitet Set forfra er OnePlus 7T stort set identisk med forårets OnePlus 7, men på bagsiden er der sket en hel del. Skærmen er godt nok blevet en snas højere, så den nu har et 20:9-format og størrelsen er vokset fra 6,41 tommer på 7’eren til 6,55 tommer på 7T. Vanddråbe-notchen er til gengæld blevet lidt mindre og begge ændringer gør, at skærmen simpelthen også føles større.
Bagsiden af telefonen er markant anderledes. Telefonen er pakket ind i det samme glasmateriale som OnePlus 6T, OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro, men 7T’eren har fået et helt nyt kamerahus, der er rundt og centreret i toppen af telefonen. Kamerahusets tre linser er stort set identiske med dem, der sidder i forårets 7 Pro, men 3x telefoto-linsen er nedgraderet til en 2x telelinse uden optisk billedstabilisering. Under de tre linser sidder blitzen.
OnePlus 7T med sin nye fine, røde indpakning. Vi har testet den farvevariant, der hedder Glacial Blue og den er mildest talt temmelig flot – og giver en helt fantastisk oplevelse, når den drejes i lyset. Generelt er materialevalg og samlekvalitet helt i top, så intet at tilføje der. Det er vanlig god OnePlus-kvalitet.
Er der slet ikke noget at brokke sig over? Jo, bestemt. OnePlus har ikke givet 7T’eren nogen officiel IP-specifikation, så selv om OnePlus siger, at den kan håndtere vand, så far varsomt.
Fremragende skærm Skærmen er også taget fra øverste hylde – det er en herlig skærm. Ser man bort fra, at opløsningen er på pauvre Full HD+ (2.400 x 1.080), så er det en skærm der ligger i top på alle parametre. Ligesom storebror 7 Pro har den 90Hz-opdatering, den er HDR10 og HDR+ certificeret og har indbygget fingeraftrykssensor. En har en pixeltæthed på 403 ppi og OnePlus hævder, at de har fjernet hele 42 procent af det blå lys i forhold til tidligere modeller.
Men en ting er tal, noget andet er brug – og her skuffer den bestemt ikke. Farverne er lækre og sort er sort – det er trods alt en AMOLED-skærm. Men det bedste er 90Hz-opdateringen, der gør, at alle bevægelser på skærmen glider i smør. Prøv at bladre gennem menuer og scroll ned ad sider. Det bliver svært at vænne sig til en ordinær 60Hz-skærm igen.
Eneste brok på denne front er, at den indbyggede fingeraftrykslæser ikke virker helt så tjep, som den er på OnePlus 7 Pro (læs anmeldelsen her ). Men der er altså også adskillige tusinde kroners forskel i prisen – og ansigtgenkendelsen er til gengæld rasende hurtig.
Apropos hastighed … OnePlus er kendt for at vægte ydelsen højt på sine telefoner og her skuffer 7T’eren heller ikke. Telefonen drives af den nye Snapdragon 855 Plus-processor og slås i Geekbench kun af én anden processor på markedet, nemlig Apples A13-processor, som sidder i iPhone 11-modellerne.
Processoren i 7T’eren går hånd i hånd med generøse 8 gigabyte RAM, såvel som en Adreno 640 grafisk processor – og det kan alt sammen mærkes benchmarks, hvor den placerer sig rigtig lunt. Faktisk bedre end selv storebror fra foråret. Ikke ringe af en telefon, der koster væsentligt mindre end dem, vi har sammenlignet med her.
GeekBench 4 Single-core Multi-core OnePlus 7T 3.651 11.389 OnePlus 7 Pro 3.490 11.201 Samsung Galaxy Note 10 3.436 10.865 Huawei P30 Pro 3.323 10.012
Geekbench 5 Single-core Multi-core Apple iPhone 11 Pro Mac 1.331 3.404 OnePlus 7T 770 2.806
Ærgerligt nok har OnePlus ikke forbedret batteriet i en grad, så det kan håndtere de ekstra muskler. Med 3.800 mAh er batteriet godt nok større end på forårets 7’er (men mindre end 7 Pro), men kombinationen af 90Hz-skærm og lynende hurtig processor æder altså også på batteriet – og man lærer hurtigt at sætte pris på, at telefonen kan lades hurtigt op igen via den medfølgende 30W-hurtiglader. Bevares, batterilevetiden er ikke decideret ringe – men den er bestemt heller ikke i top. Brug telefonen lidt over middel, så skal du regne med fem til seks timer.
Via 30W-laderen kunne jeg lade telefonen op fra 2 til 75 procent på nøjagtigt en halv time – og det er hurtigere end på tidligere OnePlus-modeller.
Heller ikke i denne omgang har OnePlus valgt at springe med på trådløs-opladning.
Imponerende supermakro Ser man bort fra OnePlus 7 Pro fra foråret, har OnePlus altid haft det svært med kameraet. Heldigvis har kineserne åbenbart lært en ting eller to, for kameraet i OnePlus 7T er endog temmelig godt. I god belysning tager det fantastiske billeder. Se eksempelvis de lækre farver og detaljer på billederne af Rey herunder.
Billederne er skarpe uden at det bliver for meget og farverne er generelt set rigtig flotte.
OnePlus har også tilføjet en såkaldt Supermakro-funktion – og hillemænd, den er effektiv. De enkelte støvkorn og fibre træder tydeligt frem; tjek især mit billede af den lille møtrik, der i virkelighedens verden er knapt 4 mm i diameter.
Taget med supermakro. Tjek de små tråde på møtrikken. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan DxoMark vil bedømme kameraet her, for jeg synes personligt at det er det bedste kamera jeg nogen sinde har oplevet i en telefon til mindre end fem tusinde kroner. Samtidig har jeg forventninger om, at det bliver endnu bedre (eksempelvis til natebilleder) da OnePlkus endelig har sat fokus på softwareopdateringerne. OnePlus 7 Pro er siden premieren i foråret blevet et meget, meget bedre kamera, takket være opdateringer.
iNPUT mener … I det hele taget har jeg svært ved at få armene ned over OnePlus 7T. Hver gang, jeg samler telefonen op, får jeg en følelse af, at det er komplet oplevelse – og bortset fra batterilevetiden så virker den helt perfekt velafbalanceret. Skærmen har givet mig en ekstra smilerynke og det samme har prisen. Det er virkelig imponerende, hvor meget telefon man får for under fem tusinde kroner; OnePlus 7T kan uden problemer sammenlignes med konkurrenter, der koster flere tusinde kroner mere.
Med OnePlus 7T får du alt det bedste fra forårets 7 Pro-model, bortset fra popop-kameraet, men til en langt lavere pris. Jeg har ingen problemer med at anbefale OnePlus 7T – det er en af de bedste, om ikke den bedste, Android-telefon i prisklassen.
Tre ting jeg elsker ved OnePlus 7T:
Skærmen Kameraet – især makrobillederne Prisen Tre ting jeg mangler i OnePlus 7T:
Længere batterilevetid Trådløs opladning Et lager der kan udvides
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
4.699 kr. OnePlus 7T får en varm anbefaling. Det er ganske enkelt umuligt at finde en bedre telefon til denne pris.