Mobil og tablets

Anmeldelse: OnePlus 8

Der er ikke meget nyt at komme efter på OnePlus 8, men det er stadig en god telefon på mange parametre - og så er det i øvrigt den billigste telefon med 5G i Danmark lige nu.

Vi har allerede taget et kig på OnePlus 8 Pro, og nu gælder det lillebror, OnePlus 8. Det er sparsomt med nyheder sammenlignet med tilsvarende model fra oktober måned, OnePlus 7T. Det laver dog ikke om på, at OnePlus levere endnu et kvalitetsprodukt, som godt kan anbefales – også selvom prisen har fået et nyk op.

Design vi kender

Designet på OnePlus 8 er ikke ligefrem noget, der vil vende hoveder på gaden. I hvert fald ikke hvis man vælger den sort farve, som jeg har haft til test. Farven Interstellar Glow eller Glacial Green derimod – de er virkelig iøjenfaldende. Det er fedt, når man får nogle farvemuligheder. 

 

Knapperne sidder, hvor de plejer, og man finder stadig OnePlus varemærket i form af alert slideren på højre side. Frontkameraet er rykke ud i siden og er nu adskilt fra toppen. Jeg foretrækker nu, at det sidder i midten som enten notch eller holepunch. Det er lidt mere i vejen ude i siden – ikke en katastrofe dog. Kameraet er gået fra at være en stor cirkel bagpå på OnePlus 7T til at have en en lodret række af kameraer – i tråd med 8 Pro. 

Som noget nyt for ikke Pro-modellerner, er skærmens kanter nu også buede. Og det er lidt ærgerligt. Vi er nogle der foretrækker, at skærmene forbliver flade. Blandt andet fordi, der kan opstå utilsigtede berøringer, grebet om telefonen bliver lidt udfordret og at påsætte panserglas bliver decideret problematisk. De to første kan stort set løses med et cover, som der heldigvis følger med i æsken.

 

Til gengæld følger der ikke en adapter med til dine hovedtelefoner med ledning, så den står på Bluetooth eller et lille ekstra greb i lommen efter en adapter.

OnePlus kunne endelig lancere nyheden om, at deres 8-serie har fået en officiel IP68-certificering – at de nu kan modstå vand og støv i en vis grad. Det er dog ikke noget, du vil blive mødt med her i Danmark, hvis du går ned i butikken eller på OnePlus.dk. Det er nemlig kun hos operatører i USA, at den certificering er officiel. Det betyder ikke, at den telefon du køber i Danmark ikke er vandafvisende, for det er den. Det er fuldstændig den samme hardware. Den er bare ikke stemplet med IP68-certifikatet her i Europa. 

Bedre skærm end de fleste

De fleste smartphones leverer heldigvis skærmpaneler i rimelig god kvalitet. Men der er alligevel noget over, når en skærm bare er ekstra lækker at kigge på. Vi ser det hvert år, når Samsung kommer med en ny S eller Note-serie, men OnePlus er i den grad kommet med i den liga og leverer skærme, der virkelig står frem som et kæmpe salgsargument. Ikke bare med OnePlus 8 serien men også tidligere modeller har haft skærme af rigtig høj kvalitet. 

 

OnePlus 8 er udstyret med en mere ydmyg skærm end 8 Pro, der kører på fuld skrald med 120Hz og 2K opløsning. Her, på OnePlus 8, er der tale om en 6,55 tommer AMOLED skærm med fuldHD+ opløsning og 90Hz opdateringsfrekvens – hvor skærmen opdateres 90 gange i sekundet for en mere flydende oplevelse. Jeg kan ikke rigtig se forskel på den og sidste års 7T, men det gør skam heller ikke noget. De er begge glimrende. De 90Hz opdateringsfrekvens giver bestemt en mere flydende oplevelse, men efter et par dage har jeg vænnet mig til det. Det er for mig at se stadig nice to have og ikke need to have. Måske lige med undtagelse af, hvis man spiller mange spil, hvor teknologien understøttes. 120Hz derimod – det er noget, der rykker. Det, og en rækker andre forbedringer, koster dog lige en 1.600 kroner ekstra. 

Til sidst skal det nævnes at lysstyrken kan blive rigeligt høj til brug i sollys og tilstrækkelig lav om aften i sengen (fy!). 

Ingen trådløs opladning

Du har måske hørt, at der endelig er trådløs opladning på OnePlus telefonerne. Der må jeg endnu en gang referere til 8 Pro. OnePlus 8 kommer ikke med trådløs opladning, og det er sådan set heller ikke en katastrofe i mine øjne. Den kommer nemlig med Warp Charge 30T, som giver omkring 50 procent på 20 minutter. Det er praktisk talt alt jeg har bruge for, for at komme igennem min arbejdsdag, inden jeg er hjemme igen. 

 

Der er kommet en forbedring, som er til at føle på sammenlignet med OnePlus 7T. Batterikapaciteten er vokset fra 3.800 mAh til 4.300 mAh. Det er faktisk her, at jeg for alvor synes, at slaget skal stå mellem OnePlus 8 og 7T – hvis du allerede har afskåret 8 Pro pga prisen. 500 mAh ekstra kan gøre en ret stor forskel, og batteriets levetid bliver også forlænget. Generelt kan jeg sige, at jeg rammer rimelig konsekvent omkring halvanden dag, før jeg har brug for at smide laderen i. Godkendt batterilevetid – ingen tvivl om det. 

Lead with Speed

Lead with Speed står der, når man kigger på OnePlus’ webshop. Og det er ikke for sjov. OnePlus har leveret de hurtigste Android telefoner på markedet i en årrække nu. I daglidagsbrug har jeg ikke haft noget i hånden, der kan matche telefoner fra OnePlus, når det gælder hastighed. Det er en sand fornøjelse. Og følelsen er selvfølgelig endnu bedre, når skærmen opdateres 120 gange i sekundet på 8 Pro. 

 

Qualcomm står bag processoren i OnePlus 8 og 8 Pro – altså den samme i begge, Snapdragon 865. Antal RAM er også det samme, men du får en anelse hurtigere RAM på 8 Pro. Jeg vil dog vove at påstå, at absolut ingen ville kunne mærke en forskel, hvis det ikke var fordi, at det stod på et papir. Og dette er ikke en kritik af LPDDR5 RAM på 8 Pro men derimod en cadeaux til OnePlus 8 og tidligere modeller fra 2019. Vi skal kun en vej, og det mod højere hastigheder, og her er OnePlus helt i front.

[table id=9 /]

 

 Lagerpladsen er der heller ikke sparet på. Her kan du vælge mellem 128GB lagerplads med 8GB RAM eller 256GB lagerplads med 12GB RAM. Mit råd vil være, at du skal gå efter mængden af lagerplads og ikke fokusere alt for meget på mængden af RAM. Der vil være rigeligt, uanset hvilken du vælger. 

Godt hovedkamera – makro skuffer

OnePlus 8 er udstyret med tre kameraer på bagsiden. Hovedkameraet er heldigvis det samme som på 8 Pro. Det er heldigt, fordi det tager glimrende billeder. Kameraet er på 48 megapixels og en blænde på f/1.75. I dagslys såvel som mørke får jeg rigtig gode billeder. Tager man den overfor de andre topmodeller, så kan den nok ikke levere helt det samme resultat i mørke, men jeg er umiddelbart godt tilfreds. Når lyset er i orden, tager OnePlus 8 rigtig gode billeder stort set hver gang. Video er klarer den også rigtig godt med fin billedekvalitet og god stabilisering – nåh ja, hovedkameraet kommer med både optisk og elektronisk billedstabilisering.

Derudover finder man et ultravidvinkel, som efterhånden er blevet et must på smartphones og har i flere tilfælde erstattet zoom – det er fint med mig. Det er ikke helt samme kvalitet som på 8 Pro, men den leverer udemærket, når lysforholdene er gode. 

Til gengæld har jeg ikke meget ros til overs for det sidste makrokamera på bagsiden. Specifikationerne lyder på 2 megapixels og en blænde på f/2.4. Jeg har simpelthen ikke kunnet tage et godt billede – ikke et eneste. Altså jeg skal da være ærlig at sige, at jeg aldrig har savnet at tage makrobilleder i første omgang, men når vi nu får et dedikeret kamera til formålet, så skal vi naturligvis have prøvet det af. Jeg må nok sige, at hvis jeg kunne have sparet 300-500 kroner og undværet makrokameraet, så havde det været til at foretrække. Der er nærmest ikke grund til, at det er der. Jeg kan tage rigtig gode makrobilleder med hovedkameraet, dog et par centimeter længere væk. Jeg har lagt nogle eksempler herunder.

Billigste 5G telefon i Danmark

Som nævnt i indledningen, er OnePlus 8 den billigste smartphone på markedet, der er udstyret med 5G i Danmark. Spørgsmålet er så, om DET er et argument for, at man skal vælge OnePlus 8. Hvis jeg havde haft mulighed for at prøve 5G, så havde det måske været nemmere. 5G netværket er stadig under opbygning og udsigterne til, hvornår det bliver muligt at få en rendyrket 5G oplevelse er altså et stykke ude i fremtiden. 

Det er svært at skulle anbefale folk at købe en telefon, uanset mærke, udelukkende pga 5G. Men på den anden side, hvis vi har et 5G netværk oppe at stå i 2020 eller 2021 i Danmark, så har man i hvert fald en telefon, der er klar til det, skulle man gå med OnePlus 8. 

En teknologi du til gengæld kan udnytte her og nu, er Wi-Fi 6 med 2X2 MIMO-antenner. Det kræver, at du har en Wi-Fi 6 router. Men har du det, så er det noget, der rykker.

iNPUT mener 

OnePlus 8 er fremragende telefon, og prisen er faktisk ikke helt vanvittig, når man tænker på, de andre telefoner man kan få i samme prisklasse. OnePlus 8 Pro kommer med tilstrækkelig mange fordele, at jeg har svært ved at sammenligne dem med hinanden. Hvis du vil have 120Hz superskærm, hurtig trådløs opladning og zoomkamera, jamen så koster det ekstra. Kan du leve uden? Jamen så skal man bestemt tage et kig på vores anmeldelse af OnePlus 7T, der har meget af det samme for 1.400 kroner mindre. Skulle du vælge OnePlus 8, så har du ikke gjort et dårligt køb på nogen måde. Det er god telefon nu, og er det også flere år frem.

OnePlus 8

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

PRIS: FRA 5.399 KR

Endnu et kvalitetsprodukt fra OnePlus. Hvis prisen nager, så tag et kig på OnePlus 7T fra november.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.