OnePlus har tidligere leget med true wireless hovedtelefoner, men det har været forholdsvis billige modeller . Denne gang mener de det alvorligt. Det viser listen over funktioner, der ikke står tilbage for selv de modeller man finder på den allerøverste hylde. OnePlus Buds Pro er da også, ifølge kineserne selv, lavet til at stjæle kunder fra Apple AirPods Pro. De kan nemlig det samme og mere til – og de fungerer med både Android og iPhone.
Feature-listen tæller således både aktiv støjdæmpning, trådløs opladning, beskyttelse mod regn og sved samt et par ekstra lækkerier, som vi vender tilbage til.
Dertil er de i øvrigt en hel del billigere end både AirPods Pro og andre konkurrenter med samme liste af features. Men hvad med lyden? Og kan de leve op til det, de lover? Læs videre her …
Slående lighed med AirPods Pro OnePlus Buds Pro ligner i høj grad en variant af AirPods Pro. De har nogenlunde samme form og samme størrelse, men modsat Apples, så fås Buds Pro i en sort udgave, som er den vi har lånt til anmeldelse. Selv etuiet har nogenlunde samme form og størrelse. OnePlus-udgaven åbnes dog på langs og ikke i toppen som AirPods. Men åbnes æsken, popper der – ligesom på AirPods – en grafik med batteritilstand op på skærmen.
I anmelderens øre. Ligheden med AirPods Pro er slående. AirPods Pro og Buds Pro. Hovedtelefonerne i al deres vælde. Designet og materialerne er virkelig lækkert. Disse sorte udgaver ligner med deres matte overflader og skinnende metalliske stilke noget, der kunne være udtænkt i Bathulen. Jeg er ret begejstret. Samlekvaliteten er også helt i top – der er simpelthen ikke noget at sætte en finger på.
Bevares, Buds Pro giver ikke samme eksklusive følelse som Beoplay EQ (læs vores anmeldelse her ), men de er altså også toppen af poppen på den hitliste. Mindre kan bestemt også gøre det – i særdeleshed når prisen tages med i regnestykket. Buds Pro koster næsten to tredjedele mindre end lækkerierne fra Struer. I det lys har Buds Pro bestemt ikke noget at skamme sig over. Tværtimod.
Pasformen er også god – i hvert fald i denne anmelders ører. Selv når man ryster på hovedet eller løber, bliver Buds Pro siddende sikkert i ørerne. Der medfølger silikone-tipper i tre forskelige størrelser, så det burde være mulig at finde en, der passer. I øvrigt hjælper softwaren med at bedømme, om propperne slutter tæt i ørerne. Præcis som på AirPods Pro. Smart.
Bedst på OnePlus-telefoner Apropos softwaren, så har OnePlus strikket den sømløst ind i sin Oxygen OS-brugerflade. Det betyder, at du ikke behøver at installere nogen apps overhovedet for at få adgang til de avancerede funktioner, hvis du bruger en OnePlus-telefon. Åben Buds Pro-æsken, så parres hovedtelefonerne automatisk med telefonen. Præcis som på AirPods.
I modsætning til AirPods, der er endog meget Apple-centriske, lades ejere af andre Android- eller iPhone-telefoner dog ikke i stikken. Alle de avancerede funktioner kan tilgås via app’en HeyMelody . Det er rigtig god stil, OnePlus, tak for det.
Af de avancerede funktioner er der den nævnte mulighed for at tjekke, om propperne sidder tæt i ørerne. En god ide, når der også er avanceret støjdæmpning. Der er også en mulighed for at køre en test af hørelsen på dine ører. OnePlus kalder det for Audio ID og det foregår næsten som hus ørelægen, hvor du skal reagere, når du hører en tone i venstre eller højre øre. Herefter tilpasser softwaren lyden til præcis dine ører.
Virker det? Ja, der er i hvert fald forskel på, om det er aktiveret eller ej. Hos undertegnede gav det en anelse mere fylde i lyden. I øvrigt kan man se en grafisk gengivelse af både hørelsen og hvad softwaren forbedrer.
I øvrigt er det værd at nævne, at al trylleriet foregår på telefonen, så har du flere telefoner (eller er I flere, der deles om Buds Pro) følger lydforbedringerne altså telefonen.
Sidst har OnePlus ført deres Zen-tilstand over til Buds Pro. På OnePlus-telefoner kan man aktivere Zen og få ro fra opkald og beskeder. På Buds Pro kan man aktivere Zen Mode Air og få ‘hvid støj’ i ørerne. Man kan vælge mellem fem forskellige lydscenarier fra fuglekvidder over bølgebrus til knitren fra et lejrbål. Tja … det virker meget … kinesisk.
Aktiv støjdæmpning, lydkvalitet og batteri på næste side …