HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro har en feature-liste der hører hjemme på øverste hylde, men koster langt mindre end konkurenterne.

I modsætning til tidligere OnePlus-hovedtelefoner har Buds Pro aktiv støjdæmpning. De har endda ‘Smart’ aktiv støjdæmpning, der automatisk kan tilpasse niveauet af støjdæmpning til omgivelserne. De kan dæmpe med enten 25 dB eller 40 dB og skruer automatisk ned – eller slukker helt – hvis du alligevel sidder i et rum uden støj. Så vidt jeg kan vurdere, fungerer det ganske udmærket – og batteriet knus-elsker helt sikkert lige præcis den funktion.

Når den aktive støjdæmpning er sat på maksimal styrke, er den nogenlunde lige så effektiv som på Apple AirPods Pro. Den er ikke helt i samme liga som Beoplay EQ eller Sony WF-1000XM4, som jeg tilfældigvis har liggende (forvent anmeldelse snarest), men OnePlus Buds Pro koster altså også væsentlig mindre end de to. Og så voldsom er forskellen i støjdæmpning overhovedet ikke – Buds Pro gør et ualmindelig glimrende arbejde.

 

Når det er sagt, så skal du ikke forvente, at Buds Pro (eller andre true wireless) fuldstændigt kan blokere for lyde på samme måde som around-ear-hovedtelefoner. Stemmer går eksempelvis ret tydeligt igennem, selv om aktiv støjdæmpning er aktiveret.

Indstillet til kraftig bas …

OnePlus Buds Pro er udrustet med en 11 millimeter stor driver i hver prop, og de er – ifølge kineserne selv – indstillet til kraftig bas. Ikke kraftig nok til denne anmelders smag, kan jeg så tilføje. Bassen er bestemt til stede, men i mine ører mangler der lige en anelse. Eksempelvis i Booka Shades Perpetual Light, der tigger om en fast bund.

 

OnePlus Buds Pro
Skærmbilleder fra OnePlus Nord 2 (klik for større).

Når det er sagt, så er lydkvaliteten i Buds Pro faktisk mere end hæderlig. Lydbilledet er en anelse til den tørre side, men ellers godt afstemt. Dynamikken er god og detaljerne kommer fint frem. Det er ren fornøjelse at lytte til Two Feets I Feel Like I’m Drowning.

Ærgerligt er det dog, at OnePlus ikke har føjet nogen equalizer til softwaren, så man kan finjustere lyden til sin egen smag. Det vil jeg gerne have i version 1.01, tak. Det er i øvrigt også en mangel i AirPods’ene.

Selv om Buds Pro leverer en lyd, der giver baghjul til mange konkurrenter i samme prisklasse, kommer de dog ikke i nærheden af Beoplay EQ. Som i overhovedet. Men det er naturligvis også en unfair sammenligning, da EQ’erne koster langt mere end det dobbelte. Men det er altså dem, du skal gå efter, hvis lydkvalitet og design er det væsentligste.

 

Ifølge specs’ene understøtter Buds Pro også Dolby Atmos. Jeg må dog være ærlig at sige, at det ikke er lykkes mig at finde en mulighed for at teste det af (tips modtages gerne og nej, jeg tegner ikke abonnement på Tidal). Jeg fyrede op for Netflix, men i modsætning til på AirPods Pro, der kan afspille Rumlig Lyd (der er Apples omdøbte Atmos), så markeres der intet i Netflix-app’en, når Buds Pro er tilsluttet. Så vidt jeg kan læse mig frem til, understøtter Netflix slet ikke Atmos på Android-telefoner. Lyden på Buds Pro er dog fremragende til film og serier uanset.

Hovedtelefoner med Warp Charge

OnePlus hævder at man kan lytte til musik i op til fem timer, med aktiv støjdæmpning aktiveret, inden de skal lades op igen. Etuiet giver dem yderligere 18 timer (ad flere ladeomgange, naturligvis) så man kan klare sig i 23 timer uden en stikkontakt. Det kommer naturligvis meget an på volumen, men min vurdering er, at det holder meget godt. Jeg har siddet med hovedtelefonerne i ørerne den seneste time og de er gået fra 100 til 90 procent. I øvrigt kan de klare op til 38 timer, hvis man undlader at bruge aktiv støjdæmpning.

Byttehandelen er, at der ikke er voldsomt store batterierne i propperne – fem timer er ikke imponerende. Beoplay EQ kan levere op til 6,5 timer, mens Sony WF-1000MX4 spiler i op til otte timer med ANC aktiveret. Til gengæld har Buds Pro ekstra saft i etuiet, så man kan oplade flere gange mellem opladninger i stikkontakt. Beoplay EQ dør efter 20 timer væk fra en stikkontakt, mens Sony MX4’erne holder 24 timer. Buds Pro holder som sagt op til 38 timer.

 

OnePlus har desuden udstyret Buds Pro med Warp Charge, så man kan fylde ti timer på etuiet på bare ti minutter via USB-C stikket. Man kan også oplade dem trådløst via Qi-standarden, men det er væsentlig langsommere.

iNPUT mener …

Kort sagt: Med OnePlus Buds Pro får du fuld valuta for pengene. De slår ikke benene væk med hverken den generelle lydkvalitet eller den aktive støjdæmpning, men OnePlus Buds Pro er et sæt fremagende all-round hovedtelefoner, der heller ikke falder igennem nogen steder.

 

Læg dertil at de er vandafvisende, så de kan bruges både til træning og i regnvejr. Selve propperne har IP55 certificering mod vand og støv, men på toppen af det har etuiet fået sin egen IPX4 certificering – og det ses ikke ofte.

I forhold til både lyd, design og listen af funktioner virker Buds Pro endda temmelig fornuftigt prissat. Til din fordel, forstås.

 

Buds Pro kan beses yderligere på OnePlus’ hjemmeside.

OnePlus Buds Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.199 kr.

OnePlus Buds Pro er et sæt fremagende all-round hovedtelefoner, der ikke falder igennem nogen steder

Forrige side 1 2

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.