HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: OnePlus Buds Z2

Kønne er OnePlus Buds Z2 ikke, men jeg har aldrig hørt bedre lyd fra trådløse hovedtelefoner i denne prisklasse.

OnePlus er sandelig kommet langt siden de lancerede deres første trådløse hovedtelefoner for halvandet år siden. Med OnePlus Buds Z2, der blev lanceret i Europa i dag, får du simpelthen langt mere for pengene, end man kan forvente.

Hovedtelefonerne er ikke lige så stilfulde som ‘storebror’ Buds Pro – langt fra – og der er skåret lidt i krymmelet. De har eksempelvis ikke trådløs opladning, ligesom den aktive støjdæmpning ikke er adaptiv. Nå, ja, og så mangler den (i min optik ret ligegyldige) Zen Mode Air, der leverer hvid støj i ørerne. Men det vigtigste, selve lydkvaliteten, er i samme høje klasse som hos Buds Pro. Og så er der altså barberet knapt en tredjedel af prisen – 849 kroner mod Buds Pro’ens prislap på 1.199 kroner.

 

Design

OnePlus Buds Z2 er ikke lige så lækkert designet som Pro’erne. De har ikke dem samme premium-følelse, uden at de dog på nogen måde føles direkte billige. Buds Z2 er temmelig store, mere “kantede” og en kendte mere klodsede.

Selve stængerne er heldigvis kortere end på de første Buds Z, men ellers er ligheden stor. Der medfølger silikonedutter til propperne i tre størrelser, og de sidder ret godt i mine ører. Ingen problemer med at de falder ud under fysisk aktivitet.

 

Ladeæsken er i pilleform og udrustet med både status-LED og et USB-C stik til opladning. Der er som nævnt ikke trådløs opladning.

Til gengæld har æsken “arvet” beskyttelse mod vind og vejr fra Buds Pro’erne. Den har en IPx4-certificering og det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at lægge propperne tilbage i æsken i regnvejr. Rigtig, rigtig god detalje til prisen. Selve propperne har ligeledes beskyttelse mod regn og sved (IP55). Du kan skylle dem under hanen, men skal ikke bruge dem til svømning.

Hovedtelefonerne betjenes via det klassiske “CD-mønster” på hver øreprop. Området er trykfølsomt og kan, ud over at starte og pause musik og opkald, også bruges til at skifte mellem aktiv støjdæmpning og transparent mode. Der er desværre ingen mulighed for at håndtere volumen direkte på hovedtelefoner. Det kræver et greb i lommen efter mobilen.

 

Ligesom på Buds Pro er betjeningen integreret direkte i OnePlus’ egen brugeflade, så man kan lave indstillinger og justeringer uden at skulle hente en app. På iPhone skal man derimod hente app’en Hey Melody, der dog heldigvis giver de helt samme muligheder. Som jeg også nævnte i anmeldelsen af Buds Pro savner jeg dog en equalizer i softwaren; den er stadig ikke landet.

Knas med forbindelsen

Det er ikke fordi OnePlus Buds Z2 vælter i funktioner, men de har aktiv støjdæmpning, der er i stand til at dæmpe op til 40 dB. Det er ikke adaptiv støjdæmpning som på storebror, men den fungerer, efter hvad jeg kan bedømme, ret godt. Jeg har ikke været ude at flyve i testperioden, men bil- og anden støj dæmpes uden problemer. Jeg oplevede heller ingen problemer med vindstøj. Hverken når aktiv støjdæmpning var tændt, slået fra eller hvis jeg havde sat dem til transparent mode (Transparens, på dansk).

Batterilevetiden er også i den bedre ende. OnePlus hævder at de kan klare fem timers afspilning med aktiv støjdæmpning aktiveret og syv timer uden. Bruger du batteriet i opladeræsken, får du i alt 27 timer (med ANC) og 38 timer mellem hvert besøg i USB-C stikket. Det stemmer helt overnes med mine erfaringer.

 

OnePlus Buds Z2 har Bluetooth 5.2, hvorfor jeg forventede en ret stabil forbindelse. Men på både OnePlus Nord 2 og iPhone 13 Pro oplevede jeg altså, at jeg ikke skulle lade vægge adskille hovedtelefoner og mobil før der kom knas i maskineriet. Pudsigt nok var der ingen problemer, da Z2 blev koblet til OnePlus 9. På de to førstnævnte modeller oplevede jeg udfald hyppigere end jeg har gjort på de seneste mange trådløse hovedtelefoner, jeg har anmeldt. Men det er naturligvis ikke noget problem, hvis du beholder mobilen i lommen. Eller i hvert fald i nærheden.

Som Buds Pro understøtter Buds Z2 også Dolby Atmos, men jeg har ikke mulighed for at teste hvordan det fungerer og efter min bedste overbevisning handler det mere om glimmer end om en egentlig forbedring, da Atmos kræver bedre udstyr.

 

Bedst i prisklassen

Jeg har til gengæld skamhørt jubilæumsudgaven af U2’s Achtung Baby i testperioden og Buds Z2 leverer albummet helt eminent. Men også de øvrige musiknumre på vores testliste klarer hovedtelefonerne uden problemer. Sæt lige One Life Stand med Hot Chip på, hvis du får et sæt Z2’er i ørerne. En ren fornøjelse.

Jeg har faktisk ikke oplevet Z2’erne falde igennem på så meget som enkelt nummer. Det er ret imponerende for et sæt hovedtelefoner i denne prisklasse. Lydbilledet er sammenhængende og “rundt”. Selv om bassen virkelig er tilstede, tværer den aldrig rundt og vokaler står knivskarpt. Skal jeg være pernittengryn er der lidt tendens til at mellemtonerne flyder lidt, men det er en bagatel.

 

Jeg var positivt overrasket, da jeg fik Buds Z2 i ørerne første gang og jeg må bare konkludere, at jeg aldrig har hørt bedre lydkvalitet i et sæt hovedtelefoner i denne prisklasse. Det er simpelthen godt arbejde, OnePlus.

Det er, sært nok, specielt når den aktive støjdæmpning er slået til, de lyder bedst. Og så er der altså forskel på ydelsen, afhængig af telefon. Med OnePlus Nord 2 var lyden helt i topklasse, mens den blev lidt mere fesen på iPhone 13 Pro.

iNPUT mener …

OnePlus har god erfaring med at skære fedtet af produkter for at sælge billigere udgaver (ref. Nord-serien) og den kommer til gode her. I min optik har de formået at beholde alle de bedste ting fra Buds Pro i Buds Z2, nemlig en velfungerende aktiv støjdæmpning og en rigtig god lyd, men alligevel formået at skære en tredjedel af prisen.

Kan du leve uden trådløs opladning og et lidt mere tamt design, er Z2’erne et meget værdigt alternativ til Buds Pro’erne. De er også et godt alternativ til mange andre true wireless. Jeg vil vove den påstand, at det i skrivende stund er de bedste trådløse hovedtelefoner til under en tusindlap, du kan findes på hylderne. Intet mindre. Eneste udfordring er forbindelsen, der ikke er lige så stabil som jeg er blevet vant til.

OnePlus Buds Z2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

850 kr.

Kønne er de ikke, men jeg har aldrig hørt bedre lyd fra hovedtelefoner i denne prisklasse.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.