AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus Nord 4

OnePlus Nord 4 er en billig smartphone med funktioner, der er et flagskib værdigt, og i en virkelig lækker metal-indpakning.

Hvis jeg skal være ærlig, og det skal jeg jo, så var Nord-serien af smartphones begyndt at irritere mig lidt. De kom i en lind strøm med små opdateringer, der gjorde det svært at adskille dem fra hinanden og de havde slet ikke flagskibenes charme. Men så kom OnePlus Nord 4. Her har kineserne i den grad lagt sig i selen for at lave noget, der er anderledes.

De har pakket telefonen ind i aluminium, givet den flade sider og en meget “rent” design. Resultatet er en virkelig smuk telefon, der ser væsentlig mere eksklusiv ud, end prislappen på 3.999 kroner indikerer. Den ligner noget, der kunne være udtænkt blandt designere, der har ladet sig inspirere af det nordiske, og med en byggekvalitet, der matcher.

Ja, bagsidens kombinerede glas og metal giver mig faktisk minder om den ikoniske Ericsson T660, husker I den? Nord 4 er bare meget flottere. Det er virkelig en smartphone, der skiller sig ud. Ikke bare i den grønne variant, jeg har modtaget, men bestemt også i Mercurial Silver-udgaven, der har optiske striber på bagsiden.

OnePlus Nord 4
OnePlus Nord 4 er en mellemklassemobil med flagskibsdesign (foto: iNPUT).

Nord-telefonerne laves altid efter den samme opskrift. OnePlus tager to-tre topfeatures fra flagskibene og maser dem ind i en mobil til mindre end den halve pris. Det er en god ide for de brugere, der ikke vil betale flagskibspriser, men alligevel vil snuse lidt til de dyreste funktioner. I tilfældet Nord 4 har OnePlus prioriteret skærmen, batteriet og processoren.

Et flagskib værdigt

Skærmen er et flagskib værdig. Det er en 6,74 tommer stor AMOLED-skærm med en lysstyrke på op til 2.150 nits og en opdateringshastighed på 120Hz. Den er endda udstyret med selskabets ProXDR teknologi, der så dagens lys i det seneste flagskib, OnePlus 12. Teknologien bruges til dynamisk og lokalt at justere skærmens lysstyrke baseret på det billede eller den video, der vises. Det er ret godt for en mobil fra mellemste hylde.

Men det er ikke bare i teorien, at skærmen er god, den klarer sig lige så godt i realiteten med levende farver, god betragtningsvinkel og udmærket udendørs læsbarhed. Mit eneste forbehold er, at den har tendens til et blåt skær. Det er ikke noget, man umiddelbart bemærker, men sammenlignes den med for eksempel iPhone 15 Pro bliver det meget tydeligt. Sidstnævnte har i øvrigt en tendens til et mere gulligt skær.

OnePlus Nord 4
Skærmsammenligning af OnePlus 12 (tv.) og OnePlus Nord 4. Begge skærme er på fuldt blus (foto: iNPUT).

På trods af dette lille hik, så er skærmen på OnePlus Nord 4 fuldstændig godkendt, man får langt mere end man kan forvente i prisklassen. Læg dertil, at skærmen også har Aqua Touch, der gør, at den også kan bruges i (mildt) regnvejr.

Batteri skyder over klassen

Det andet fikspunkt er batteriet. OnePlus Nord 4 er bevæbnet med et 5.500 mAh stort et af slagsen. Så kommer de vist ikke meget større i klassen! Det sikrer, at du med garanti ikke løber tør for strøm, selv om du napper et spil i løbet af dagen. I de to ugers testperiode var batteriet på min Nord 4 konsekvent på mindst 20 procent, når dagen var omme. Ofte på mellem 25-40 procent. Det er, ligesom med skærmen, en ydelse, der ligger langt over hvad man kan forvente i prisklassen.

Samtidig understøtter Nord 4 også 100 watt kablet opladning. Det er langt hurtigere end du får fra flagskibe fra både Apple og Samsung. Ifølge OnePlus kan telefonen lades fra 1-100 procent på 28 minutter – og det kan jeg kun bekræfte. Det går tjept. Min iPhone 15 Pro skal bruge mindst den dobbelte tid. Så heller ikke her, går du altså på kompromis ved at vælge denne mellemklassemobil frem for et flagskib.

Ydelsen

Alle varianter af OnePlus Nord 4 har et Snapdragon 7+ Gen 3 chipset ombord. Men Nord 4 tilbydes herhjemme i to konfigurationer. Indstigningsmodellen har 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte lagerplads, mens topmodellen, som jeg har testet her, har hele 16 gigabyte RAM og 512 gigabyte lagerplads. På begge varianter er hukommelsen af typen LPDDR5X og lagringen via UFS 4.0. Der er altså tale om specs fra øverste hylde.

GeekBench 6Single-coreMulti-core
OnePlus Nord 49793.877
OnePlus 129724.702

Som det også ses i vores vanlige Geekbench-test, er der ikke voldsom stor forskel mellem flagskibet OnePlus 12 og Nord 4. I øvrigt er vores generelle holdning her på redaktionen, at de fleste moderne smartphones leverer varen, når vi snakker ydelse i daglig brug. Det er stort kun nuancer i netop benchmarks, der adskiller dem.

3D Mark Extreme Stress TestScoreFPS (højeste)Temp. (højeste)Stabilitet
OnePlus Nord 43.04122 fps42 grader54,6 %
OnePlus 124.90836 fps42 grader55,7 %

I den såkaldte 3D Mark Extreme klarede den sig dog væsentlig ringere end flagskibet. Alligevel kunne jeg uden problemer spille det krævende Genshin Impact uden nogen form for hosten eller hakken. Det er ikke ringe for en smartphone til denne pris.

Kameraet

OnePlus har udstyret Nord 4 med to linser. En 50 megapixel hovedlinse, baseret på en Sony LYT-600 sensor, flankeres af en en 8 megapixel vidvinkel. Og det er her på kameradelen, at det bliver mere tydeligt, at Nord 4 ikke skal findes på øverste hylde.

OnePlus Nord 4

Dermed ikke sagt, at kameraet i Nord 4 er dårligt. Tværtimod. Det er forbavsende godt i prisklassen og billeder, der tages i dagslys har masser af detaljer og – synes jeg – en meget fin farvegengivelse. Tjek bare billedet herunder, der er skudt på en vingård tæt på Milano i Italien.

Men bestykningen – linserne – er ikke i topklasse, ligesom jeg også kan savne lidt mere liv i de grønne farver på vinmarken. Den ser ikke synderligt frodig ud på billedet, men det gjorde den i real life. Når det er sagt, så er det dog makrolinsen, jeg helst ville undvære, så der har OnePlus truffet det rigtige valg i min bog. Telefonen tager i øvrigt også ganske udmærkede nærbilleder på trods, som det ses.

Mens kameraet næppe bliver hobbyfotografens nye favorit, så syes jeg det klarer sig ganske godt, når prisen tages i betragtning.

I øvrigt er det vigtigt at bemærke, at billederne her på siden er stærkt komprimeret. Men på trods af dette, er der masser af detaljer, ligesom bokeh-effekten rammes rimelig fint. Jeg har lavet en Zip-fil (35 megabyte) med originalfilerne, hvis du vil se nærmere på dem.

Hånden i brokkassen

Nu spørger du efterhånden nok, om jeg slet ikke kan finde noget i brokkassen? Jo, naturligvis. En af årsagerne til at OnePlus kan sælge dig en så kapabel smartphone for så relativt små penge, er … bloatware. Nord 4 kommer med en stribe apps præinstalleret oven på Android 14 / OxygenOS 14.1 Heriblandt AliExpress, LinkedIn, Amazon, Facebook og en række ligegyldige spil. Det har jeg aldrig været fan af. Man kan heldigvis hurtigt slette dem, men det er stadig ikke optimalt.

Alligevel er jeg generelt ret imponeret over, hvad man får for pengene med OnePlus Nord 4. Ikke alene ligger specifikationer og ydelse langt over, hvad man forvente af mellemklassemobiler. Men at OnePlus samtidig forkæler med et unikt og vellykket design, gør virkelig udslaget for mig.

Den får de varmeste anbefalinger herfra til alle dem, der ikke vil give mere end fire tusinde for en mobiltelefon.

OnePlus Nord 4

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

3.999 kr.

Med funktioner der er et flagskib værdigt, og i en virkelig lækker metal-indpakning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.