Belysning

Anmeldelse: Philips Hue Go 2019

Med den nye Bluetooth-tilslutning er Philips Hue Go for alvor blevet sat fri og lever endelig op til sit navn.

Philips Hue Go anno 2019 er en lille lampe, der kobler sig sømløst på netværket og kan bruges sammen med resten af Hue-installeringen. Men takket være et indbygget batteri, kan lampen også fungere uden strøm – og med Bluetooth-forbindelse til mobiltelefonen åbnes der pludselig op for helt nye muligheder mens den er med på farten.

Da Philips Hue lancerede den første Go-lampe for fire år siden, var der i virkeligheden ikke meget ”go” over den. Lampen kunne hverken tages med på telttur eller i parken, for alle funktioner – ud over at tænde og slukke den – krævede både bridge og et wifi-netværk. Med Bluetooth-forbindelsen er det ikke længere tilfældet. Samtidig har Philips Hue rettet et par af de andre dumme fejl, der plagede den første model.

 

Halv honningmelon

Det overordnede design er der ikke ændret på. Hue Go er på størrelse med en honningmelon, der er snittet midt over, og den er plastik hele vejen igennem. Den kuppelformede bagside brydes kun af en enkelt knap, et strømstik og en fod der gør, at lampen ikke triller rundt, når den står på reolen.

En af de ting, den første udgave fik hug for, var strømkablets placering. Stikket var placeret, så lampen stod ustabilt mens den var sat til strøm. Det er heldigvis ændret på denne opdaterede udgave, der ikke har nogen som helst problemer med at holde sig oprejst.

 

Lampen er temmelig anonym og vil, efter min mening, passe fint ind i et børneværelse eller som stemningsbelysning i stuen.

Mere lys og bedre batteri

En anden ting, Philips har forbedret, er lysstyrken. LED-teknologien har heldigvis udviklet sig voldsomt de sidste fire år og Hue Go anno 2019 lyser en del kraftigere end sin forgænger  – 540 lumen i forhold til forgængerens 300 lumen. Det er, næsten, en fordobling og nu giver det endelig mening at bruge Hue Go til andet end pyntelys.

Philips Hue har også forbedret batterilevetiden betragteligt. Den første model løb tør for strøm efter bare tre timer, mens denne nye udgave kan klare sig uden en stikkontakt i op til 18 timer. Naturligvis kortere tid, jo højere der skrues op for lumen. 

 

Bluetooth-bonanza

Men den helt store nyhed – og det, der virkelig gør forskellen – er tilføjelsen af en Bluetooth-forbindelse. Nu kan den nemlig betjenes via en app, selv om den ikke er koblet til en Hue Bridge. Det betyder at den kan styres på afstand, det er betydeligt nemmere at udnytte dens 16 millioner farver end på den forrige model og den kan bruge forskellige lysscener. Det gør det ret oplagt at tage Hue Go med i eksempelvis campingvognen – eller på teltturen. Alle steder, hvor man har brug for et lys i mørket.

Samtidig kan Hue Go naturligvis også fungere som en helt traditionel Hue-enhed, der kan stemmestyres via Siri, Alexa eller Google Assistant hvis den er koblet til en Hue Bridge derhjemme.

Men nu vokser træerne heller ikke ind i himmelen. Hue Go har en pauver IP20-klassificering, der betyder, at den ikke er støv- eller vandtæt. Overhovedet. Så selv om lampen kan tages med udenfor, så er det altså med at få den indendørs inden duggen falder. I mine øjne er det ærgerligt at Philips ikke er gået et skridt videre og gjort den stænktæt. I det mindste. 

 

iNPUT mener …

Med den indbyggede Bluetooth-forbindelse lever Hue Go endelig op til sit navn som en lampe, der kan tages med sig ud i verden. Nu er den også blevet interessant, selv om du ikke har et Hue-system derhjemme – men har du, glider lampen naturligt ind og du kan udnytte alle dens muligheder. Hue Go er blevet forbedret på alle punkter – betjening, lysstyrke, batterilevetid og design. En skam at Philips Hue ikke gik det sidste skridt og gav den en bedre IP-klassificering.

Philips Hue Go 2019

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

599 kr.

Philips Hue Go er på alle punkter en forbedring sammenlignet med forgængeren, men mangelfuld IP-klassificering trækker ned.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.