Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy S21

Hvis du leder efter en mindre telefon, der stadig leverer på højeste plan, bliver du nødt til at tage et kig på Samsung Galaxy S21.

Hvis du har læst vores anmeldelse af Samsung Galaxy S21 Ultra og tænkt, at den er både for stor og for dyr, så er der en stor sandsynlighed for, at Galaxy S21 er mere passende for dig. På trods af det er den mindre, hvilket egentlig også er ret fedt, kommer den med en høj kvalitet. Den er måske ikke “Ultra” fed, men lever fint op til at være en topmodel fra Samsung. Et andet plus er, at hele serien rent faktisk er billigere end Galaxy S20 sidste år.

Dog synes jeg, at man står i et lille dilemma som kommende Samsung kunde. Deres Galaxy S20 FE er en enorm fed telefon på niveau med S21, men den koster 2.000 kroner mindre på nuværende tidspunkt. Det fede er naturligvis, at man får mere at vælge imellem, men det er svært for mig at anbefale S21 uden at nævne S20 FE som alternativ.

 

Vægt169 gram
Dimensioner151.7 x 71.2 x 7.9 mm
Skærmstørrelse6.2″
OpløsningFHD – 2400 x 1080
OpdateringsfrekvensOp til 120Hz
ChipsetExynos 2100
RAM8GB
Hukommelse128 / 256 GB
Kamera12MP + 12MP + 64MP
Selfiekamera10MP
Batteri4.000mAh

Praktisk plastik design

Det vil helt sikkert skræmme nogle væk, når de hører, at Galaxy S21 kommer med en plastik bagside. Men det bør det bestemt ikke. Hvis jeg ikke havde læst på et papir, ville jeg ikke have tænkt over det. Når det så er sagt, er det formentlig et af de områder, hvor der er sparet penge. 

Personligt er jeg meget vild med både farverne, og hvordan Samsung har skruet telefonen sammen. Måden kameraet er en del af rammen og adskiller sig fra bagsiden, kan jeg rigtig godt lide. Som en sjældenhed kan man rent faktisk købe alle farver her i Danmark. Bagsiden har en mat finish, hvilket både hjælper på følelsen i hånden og fedtfingre. 

 

Glasset på fronten er den nyeste udgave af Cornings Gorilla Glass, ved navn Victus, og skulle altså være endnu mere modstandsdygtig mod ridser og tab. Vi må se, hvordan den holder over længere tid. Skærmens kanter er nu helt flade, altså helt uden buede kanter. Flere års kritik har nu båret frugt. Selv tak.

Skærm til alt slags brug

Selvom skærmen på denne model er den mindste i serien, falder den ikke af på kvaliteten. Den er  godt nok ikke i samme kvalitet som S21 Ultralyd, der både er i højere opløsning, har en større rækkevidde i forhold til opdateringsfrekvenser og kan blive lysere med op til 1500 nits. Men det er også fair nok, at den dyre model har nogle punkter, hvor den er bedre. 

Galaxy S21 har en skærm på 6.2 tommer i fuld HD opløsning. Opdateringsfrekvensen går op til 120Hz – det er noget telefonen selv finder ud alt efter, hvad der vises på skærmen. Skærmens lysstyrke peaker ved 1300 nits, hvilket er rigtig fint. Alt i alt ender man ud med en skærm, der nok skal leve op til forventningerne, man har til en skærm fra Samsung.

 

Kameraet til alle

Jeg vil gerne indrømme, at man får lidt mindreværdskomplekser, når man ser kameramodulet på storebror Galaxy S21 Ultra. Det er en lidt mere minimalistisk tilgang, vi har her på S21. Ikke desto mindre synes jeg, at kameraoplevelsen er helt i top. I stort set alle scenarier er der både gode billeder og eller videooptagelser. 

For god ordens skyld kan vi lige gennemgå de enkelte kameraer på bagsiden. Hovedkameraet er på 12 megapixels – altså en del fra de 108 megapixel på Ultra. Ultravidvinkel er ligeledes på 12 megapixel, og til sidst er der kameraet på 64 megapixels, der giver zoom funktion. Sidstnævnte er ikke et “rigtigt” zoom kamera, som der er to stykker af på Ultra modellen. Her må vi tage til takke med digital zoom. Dog synes jeg bestemt, at kvaliteten er ganske udemærket. De fleste vil formentlig ikke kunne se forskel. 

Hvis man har mod på at dykke ned i kameraets funktioner og indstillinger, så vil man opdage, at dette kamera kan stort set alt. Der er et hav af muligheder for at tage billeder og video i alle mulige forskellige formater, der har hver sit formål. Førhen var mængden af muligheder bestemt ikke ensbetydende med en positiv oplevelse, men jeg synes faktisk, at Samsung kommer i mål med stort set det hele. Om du så ender med at bruge dem – ja, det kan kun du svare på. 

 

Hvis jeg skal komme med en lille kritik af kameraet, så vil den falde på, at ansigter stadig bliver lidt udvaskede i detaljerne. Mest er det tilfældet på selfie kameraet.

Køb en lader med

Ligesom S21 Ultra kommer Samsung Galaxy S21 heller ikke med en lader i æsken. Alt efter hvilken lader, man selv her derhjemme, vil det altså have indflydelse på, hvordan den samlede oplevelse med batteriet bliver. Jeg vil på det kraftigste råde, at man køber en hurtiglader fra Samsung til 189 kroner. Og ja, et kabel til 149 kroner. Tak, Apple. 

 

Når man så kan oplade sin S21 hurtigt, bliver den samlede oplevelse så meget bedre. Generelt holder batteriet, på 4.000 mAh, i halvanden dag, hvilket er mere end godkendt. Men det er klart, at det handler om forbrug. Her vil jeg så mene, at du med en hurtig oplader, ikke skal være bekymret for, om den lige når to dage, eller skal lades op om aften den første dag. På blot 30 minutter for du strøm nok til godt og vel en hel dag. Du skal med andre ord ikke rigtig bekymre dig om batterilevetiden med en hurtig oplader.

Bedste Android overbygning

Hvis du havde spurgt mig for godt tre år siden, om Samsung nogensinde ville lave brugerflade, jeg virkelige kunne lide, ville svaret være et rungende nej. Men One UI er, i min optik, den ubestridt bedste brugerflade på Android, jeg har prøvet. Og One UI 3 er den bedste udgave til dato. 

 

Designet, layoutet, overblikket og de små tweeks gør den samlede oplevelse meget fyldestgørende. Når man tænker på, hvor mange funktioner og muligheder, der er proppet ind i en Samsung telefon, er det virkelig imponerende, at det kan blive gjort så elegant.

Hastigheden i brugerfladen er også fuldstændig gnidningsfri. Det har den sådan set været i en årrække nu, så jeg er på ingen måde overrasket. 

Hurtigste Android telefon

Vi har her i Europa skelet misundeligt over på amerikanerne, der kunne blære sig med deres Snapdragon processorer. Vi måtte tage til takke med Samsungs egen Exynos processor. Det har, indtil nu, været et problem blandt fans. Det bør i hvert fald ikke være noget, der afholder folk fra at købe S21 serien. 

Selvom S21 er den mindste og billigste i serien, er den heldigvis udstyret med samme saft og kraft, som de to større modeller. 

På Geekbench oversigter herunder kan man se, at den godt nok stadig halter noget efter Apples A-Bionic, men sammenlignet med alle andre Android modeller, ligger den i spidsen. 

iNPUT mener …

Hvis du skulle ende med at købe en Samsung Galaxy S21, vil du på ingen måde blive skuffet. Den har stort set det hele. Prisen er jo faktisk også sat lidt ned sammenlignet med startprisen på forgængeren. Som jeg skrev i indledningen, så har Samsung allerede lavet en prisbasker i Galaxy S20 FE. Den bliver man altså nødt til at kigge på, inden man køber en S21 eller S21+. Hvis du synes den er for stor, så er S21 mere passende. 

Hvis både størrelse og pengepung ikke er en bekymring for dig, så hop over og læs anmeldelsen af Samsung Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy S21

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

PRIS FRA 6.300

Selvom den er lille, sparker den fra sig på stort set alle punkter

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.