AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy S24

Med et stilfuldt og forholdsvist kompakt design, god ydeevne og mange smarte funktioner, er Galaxy S24 bestemt en topmodel værdig.

Samsung Galaxy S24 er koreanernes seneste bud på en forholdsvis kompakt flagskibstelefon. Med lanceringen af S24-serien blev der lagt stor vægt på kunstig intelligens, hvilket er integreret i telefonerne som Galaxy AI.

Vi har allerede anmeldt storebroren Galaxy S24 Ultra, som du kan læse testen af her.

 

Lad os tage et nærmere kig på telefonen:

Software og brugeroplevelse 

Samsung fortsætter med at bygge videre på deres udgave af Android – One UI. Med S24 får man seneste udgave af styresystem installeret, nemlig Android 14 med One UI 6.1. One UI efterhånden blevet ret moden igennem årene og jeg synes generelt at det giver en god brugeroplevelse. Det eneste jeg dog lige vil lægge en finger på, er de mange dobbelt-apps. På telefonen er der nemlig en god håndfuld apps, hvor både Samsung og Google har hvert deres bud på den samme app. Heldigvis kan man dog afinstallere de fleste apps.

 

Som noget nyt lover Samsung nu hele 7 års opdateringer til Galaxy S24-serien. Dermed ligger koreanerne nu i front sammen med Google, hvad angår den længste software-understøttelse på Android – godt gået.

Galaxy AI

Den store overskrift ved introduktionen af Galaxy S24-serien var kunstig intelligens, i form af Galaxy AI. Når man først lige får fundet frem til funktionerne rundt i de forskellige Samsung-apps, er der flere spændende funktioner man kan lege med. Eksempelvis kan man få den kunstige intelligens til at komme med et kort resume over en tekst/artikel i Samsung Browser, hvilket fungerer ret godt. Derudover kan man bla. også redigere billeder og fjerne objekter, ved at tegne en cirkel rundt omkring dem. Herefter kan man enten flytte dem rundt eller fjerne dem helt fra billedet. Dette virkede også ret overbevisende, med undtagelse af et lille artefakt der blev siddende på billedet, efter objektet var blevet fjernet.

Alt i alt fungerer Galaxy AI ret godt, men jeg savner lidt en introduktion eller en form for samlet oversigt over de forskellige AI-funktioner.

 

Design og hardware 

Designet minder lidt om forgængeren, med der er alligevel sket nogle ting. Eksempelvis er rammen nu helt flad og udført i mat aluminium, kontra S23, der havde en poleret/højglans ramme der var buet. Skærmen er også vokset en anelse, fra 6,1″ til 6,2″, hvor kanterne rundt om skærmen også er skrumpet ind. Dette resulterer i en en forholdsvis kompakt telefon der ligger godt i hånden og nemt kan betjenes med én hånd. Skærmen er fortsat på 120Hz, hvor scrolling og navigation rundt i telefonen går lynhurtigt og flydende. Samsung har dog skruet op for skærmens maksimale lysstyrke igen, så den i teorien kan komme op på hele 2.600 nits. Det har dog været lidt svært at teste skærmen i denne solfattige tid på året, men S23 havde ingen problemer i direkte sollys, så det kan kun være bedre med S24.

Telefonen vi har fået ind til test er i farven Cobalt Violet, der skifter farvenuance afhængig af lyset. S24 fås dog også i en mere klassisk sort: Onyx Black, men også i Marble Gray og Amber Yellow, så der er lidt til enhver smag.

God ydelse

Samsung Galaxy S24 og S24+ er i år udstyret med en Exynos 2400 chip her i Europa, kontra S24 Ultra der udelukkende kommer med en Snapdragon 8 Gen 3 chip.
I praksis performer S24 virkelig godt i daglig brug, men den kan dog godt blive lidt varm, hvis man bruger den intensivt.

 

Inde i indstillingerne kan med desuden vælge “performanceprofil”, med to valgmuligheder. Standard giver en balance mellem ydelse og batteritid, mens Let prioriterer batteritiden. Telefonen føles stadig lynhurtig selvom man bruger profilen Let, så hvis man vægter batteritiden højt, kan man med fordel bruge denne profil.

GEEKBENCH 6SINGLE-COREMULTI-COREOPENCL (GPU)
OnePlus 129724.70213.626
OnePlus 11 5G1.5564.6388.536
Samsung Galaxy S232.0715.40110.017
Samsung Galaxy S242.1776.76715.366
Samsung Galaxy S24 Ultra2.2927.24915.061
Apple iPhone 15 Pro2.9407.32727.160
Kilde: iNPUT testdata

Kamera 

Hvad angår selve kamera-hardwaren er der ikke rigtig sket det helt nye, kontra sidste år. Samsung har til gengæld drysset Galaxy AI på telefonen, hvilket giver nogle nye funktioner i kamera-appen, hvilket jeg var inde på lidt tidligere.

 

Kameraerne består af:

  • 50 MP, f/1.8, 24mm (hovedkamera), 1/1.56″, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS
  • 10 MP, f/2.4, 67mm (telefoto), 1/3.94″, 1.0µm, PDAF, OIS, 3x optisk zoom
  • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚ (ultrawide), 1/2.55″ 1.4µm, Super Steady video

Det primære kamera kan både skyde i 12MP (binned) eller i de fulde 50 MP. Billederne jeg skød i 50MP virker meget mørke i det, hvor det virker til at den automatiske ISO-justering har ramt lidt ved siden af. Ultrawide virker også lige en tand for mørk, når man sammenligner med det primære kamera (12MP). Forhåbentligt kan det rettes med en softwareopdatering.

 

Generelt set synes jeg at Galaxy S24 skyder gode og skarpe billeder. Selve billedkvaliteten er overordnet set meget lig med forgængeren – farveprofilen virker endda en anelse mere neutral og realistisk.

Batteri

Batterikapaciteten er igen vokset en lille smule, så det nu rummer 4.000 mAh. Alt afhængig af hvordan mobilen bruges er der strøm nok til 1-2 dages tid. Performanceprofilen “Let” kan med fordel også benyttes, hvis man prioriterer batteritiden højest, hvilket jeg var inde på tidligere.

Opladning er dog igen igen begrænset til 25W, hvilket ikke er specielt hurtigt. Det er lidt ærgerligt at S24 ikke har 45W opladning ligesom S24+ og S24 Ultra. Telefonen understøtter trods alt trådløs opladning (og omvendt trådløs opladning), hvilket altid er et plus.

iNPUT mener… 

Samsung Galaxy S24 er en veldrejet og fuldendt telefon, hvor både software og hardware spiller godt sammen. Telefonen byder på mange spændende AI-funktioner, men jeg ville dog ønske at Samsung var bedre til at præsentere funktionerne overfor brugeren. Det er dog bestemt meget positivt at se, at Samsung lover hele 7 års opdatering til telefonen.

Batteritid og ydelse er også godkendt, med strøm nok til 1-2 dages brug alt afhængig af brug. Opladningen er dog i den langsomme ende ved max. 25W, kontra 45W på S24 Ultra og S24+, hvilket er lidt en skam.

Selvom Samsung Galaxy S24 har sine små minusser, så leverer den stadig en imponerende samlet oplevelse. Med et stilfuldt og forholdsvist kompakt design, god ydeevne og mange smarte funktioner, er Galaxy S24 bestemt en topmodel værdig.

Samsung Galaxy S24

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Fra 6.999 kr.

Galaxy S24 er bestemt en topmodel værdig, med sine smarte funktioner og gode ydeevne, i et forholdsvist kompakt format.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.