Det er egentlig utroligt simpelt: Sæt den lille Tile fast på dine nøgler, din pung eller for den sags skyld din cykel. Så vil du kunne lokalisere den enhed du har sat en Tile på – vel at mærke, hvis den er indenfor en radius af op til 150 meter. Smart og virkelig let.
Diskret design Den lille Tile findes i flere udgaver – fra en sort/grå Pro til en hårdfør sport og den lille og billige Tile Mate. Der findes også en Tile Slim, som eksempelvis kan sættes fast på en bærbar. Alle er små og ret diskrete, og prisen begynder ved omkring 200 kr. Funktionaliteten er dog næsten den samme på de mange forskellige udgaver – dog med variation på især rækkevidde.
Tile Slim Tile Mate Tile Pro Tile Style Simpel installation Den lille enhed sættes op igennem den tilhørende app som kan downloades til iOS og Android – til min test har jeg fået lov at bruge den nyeste version, der kun er i beta for nærværende, men den burde blive frigivet indenfor de nærmeste uger. En lille guide tager dig igennem installationen – det er let og i øvrigt veldesignet. Om du har en eller flere Tiles er ligemeget, du sætter dem bare op og navngiver dem som du har lyst – det mest logiske er, at give dem navne efter de ting, du har sat dem på.
Hov, har du glemt noget? Når du har føjet dine enheder til nøgler, pung og så videre er der sådan set ikke så meget mere, du skal gøre. Hvis du går ud ad døren uden en af dine ting vil du få en notifikation på din telefon (for den har du formentlig ikke glemt!). Man kan indstille hvornår notifikationen skal komme – så man ikke når helt ind på jobbet før beskeden kommer. Det virker også den anden vej – hvis du ikke kan finde din telefon, men har dine nøgler med en Tile på, kan du trykke på den lille knap på enheden, hvorefter telefonen afspiller en melodi. Det fungerer virkelig godt og simpelt.
Alle de andre leder også Skulle du være så uheldig at miste en af dine ting med Tiles på, melder du den savnet i appen, hvorved andre brugere med Tile appen installeret automatisk vil “lede” efter den. Kommer den indenfor rækkevidde, får du besked. Det er klart, at det fungerer bedst når du er i en storby, og i København har jeg aldrig haft færre end ca. 1.800 Tile-brugere indenfor rækkevidde. Det burde i hvert fald give en fornuftig mulighed for at finde en forsvundet ting.
“Hvor er mine nøgler?” Med iOS 12 har udviklere og producenter fået mulighed for at bruge Siri langt mere proaktivt via såkaldte “genveje” (Shortcuts). Det har firmaet bag Tile benyttet sig af, så du vil nu kunne sige “Hey Siri, hvor er mine nøgler?” og den Tile der er på dine nøgler vil så afspille en lille melodi, så du kan finde dem. Den samme funktionalitet kommer formentlig til andre digitale assistenter snart. Jeg har brugt funktionen flere gange – det er altså virkelig praktisk når man står i entreen på vej på arbejde eller til møde og simpelthen ikke har 20 minutter til at lede alle steder efter nøgler eller pung. Og integrationen med digitale assistenter gør det virkelig strømlinet.
Billigt at komme igang Den billigste Tile koster omkring 200 kr. – og så stiger priserne ellers, men kommer aldrig over 400 kr. Ofte kan du finde tilbud på Tiles omkring 300 kr. for en pakke med tre – og så er det jo lige til at komme igang med at sætte Tiles på alle sine ting.
Ideen med Tile er enormt simpel, men udførelsen er virkelig god, og funktionerne er glimrende.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
Pris: Fra 199 kr. Tile er genial til dig, der bare altid glemmer dine ting. Det er fedt at kunne sige "Hej Siri, hvor er mine nøgler?"