TeknologiTophistorie

Digitale svindlere er fodboldfans

Antallet af cyberangreb falder markant under vigtige internationale fodboldkampe.

Her er en af de mere kuriøse nyheder. Noget tyder på, at en stor del af hackere og andet skidtfolk er glade for fodbold. Antallet af cyberangreb falder nemlig markant under vigtige internationale fodboldkampe. Det hævder sikkerhedsvirksomheden BioCatch, der er dykket ned i brugerdata fra store turneringer fra 2018 og frem til nu. 

Under World Cup i Rusland i 2018 faldt antallet af cyberangreb drastisk i kendte fodboldnationer – for eksempel var der 87 procent færre cyberangreb i Mexico og 21 procent færre i Brasilien under turneringen.

 

Interessant nok steg angrebene med 24 procent under Englands kampe, men når Rusland spillede kamp, faldt intensiteten af angreb i England igen.

Spoler man tiden frem til finaledagen i World Cup i Qatar i 2022, var mønsteret det samme. I Argentina, som til sidst vandt finalen mod Frankrig, faldt rapporterede cyberangreb gradvist jo længere, Argentina avancerede i turneringen, og under finalen faldet volumen med hele 93 procent. Størstedelen af bedrageriforsøgene opstod inden for landets egne grænser. Derfor tyder det på, at selv svindlerne står bag deres landshold på finaledagen.

 

Færre potentielle ofre

På Europas egen banehalvdel afviger tendensen heller ikke. Under EM 2020 (der blev afviklet i 2021) var der ikke alene mindre svindel på kampdage, men andelen af bedragerisager med stemmemanipulation faldt med 15 procent. Svindlerne havde også mere travlt med at få arbejdet gjort i den periode. Halvdelen af alle rapporterede cyberangreb varede mere end 20 minutter i den måned, hvor turneringen stod på, men kun 35 procent af de rapporterede bedragerisessioner varede så længe på finalens dag. På dagen hvor England spillede finale, varede de fleste sessioner mellem to og ti minutter.

– Ved slutrunderne kan vi også se, at der er færre aktive bankkunder, der logger ind på deres bank. Det betyder også færre potentielle ofre, som cyberkriminelle kan forsøge at svindle. Derfor kan det jo give god mening, at selv de kriminelle holder pause og følger med i foldboldfesten, fortæller Gareth Williams, som er nordisk bedrageriekspert i BioCatch.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.