Sponseret indholdTeknologiTophistorie

Sådan gør du wifi-netværket stærkt, sikkert og hurtigt!

Næsten alle har problemer med deres wifi en gang imellem, men sådan behøver det ikke at være, hvis du følger denne guide ...

Sponseret indhold – Denne artikel præsenteres af ASUS

Næsten alle har problemer med deres wifi en gang imellem, men det behøver ikke at være sådan. I denne artikel finder du tips til alt, hvad du behøver for at få et hurtigt, stærkt og sikkert wifi-netværk!

Trådløse netværk kan være virkelig irriterende, og der er meget at holde styr på. Mange af os vil bare have, at det skal fungere, og det kan det gøre med nogle enkle tips og indstillinger! Her kommer derfor nogle gode tips til, hvordan du maksimerer dit wifi og får et hurtigt og sikkert trådløst netværk.

 

1. Fix de mest almindelige sikkerhedshuller

Der er flere almindelige sikkerhedsfejl i trådløse hjemmenetværk, der kan gå ubemærket hen, indtil de bliver et problem. Men der er også enkle løsninger, du kan bruge til at beskytte dit netværk.

Et vigtigt første skridt er at sikre, at dit netværk er krypteret. I et ukrypteret eller for svagt krypteret netværk kan en angriber i nærheden af din router “aflytte” datapakker, der sendes over netværket. Den nemmeste måde at kryptere netværket på er at sikre, at det bruger en moderne autentificeringsmetode. Som minimum bør du bruge WPA2 Personal, og det bedst krypterede er WPA3. Hvis din router kun understøtter WEP eller WPA, er det tid til at skifte router, da disse krypteringsmetoder ikke længere anses for at være sikre. Glem heller ikke at bruge en lang og tilfældig adgangskode.

 

Noget, som mange også glemmer, er at ændre administratoradgangskoden på routeren. Ofte er standardadgangskoden en enkel og almindelig sætning, der er beregnet til at være let at huske, men derfor også let at gætte. Med en for enkel administratoradgangskode kan nogen, der har fået adgang til dit hjemmenetværk, også få fuld kontrol over dets indstillinger. Også her er det bedst at have en lang og tilfældig adgangskode – et godt tip er at bruge en adgangskodeadministrator.

En anden enkel, men nyttig, funktion, der findes på de fleste routere, er gæstenetværk. I stedet for at give gæster adgang til dit almindelige netværk, kan du aktivere et separat netværk, der har adgang til internettet, men ikke til dine egne enheder som NAS eller smarthome-enheder. Det betyder, at en gæst med en virusinficeret computer ikke risikerer at inficere dine enheder over netværket.

Fremragende wifi-sikkerhed er let som en leg
med ASUS AiProtection

Du behøver ikke være sikkerhedsekspert for at føle dig tryg og beskyttet på dit hjemmenetværk. Derfor har ASUS udviklet sikkerhedstjenesten AiProtection i samarbejde med Trend Micro, som enkelt og automatisk hjælper med at beskytte mod trusler både på det lokale netværk og på internettet. Moderne routere fra ASUS som ZenWifi XT9 og ZenWifi XD4 Plus har indbygget understøttelse af AiProtection.

 

3 grunde til at bruge AiProtection på dit wifi

  1. Beskyttelse mod virus og skadelige websteder
    AiProtection kan automatisk scanne dit netværk for sikkerhedsbrister og hjælpe dig med at rette dem, og kan overvåge efter potentielt virusinficerede enheder, der risikerer at inficere andre enheder. Med ASUS Safe Browsing kan du også beskytte alle dine enheder mod skadelige hjemmesider ved hjælp af hurtig DNS-filtrering, som ikke påvirker din netværksydelse. Beskyttelsen bygger på Trend Micros database, der konstant opdateres med information om nye trusler, så dit hjemmenetværk altid er klar.
  2. Tryg internetbrug for hele familien
    Et sikkert hjemmenetværk handler om mere end blot at være beskyttet mod hackere og virus. Lige så vigtigt er det at beskytte yngre familiemedlemmer mod potentielt skadeligt indhold og lade dem bruge internettet på en tryg og alderssvarende måde. AiProtection understøtter forældrekontrol direkte i routeren for at sikre, at dit barns enhed kun får adgang til passende indhold og på passende tidspunkter af døgnet. AiProtections forældrekontrol har forudindstillede profiler til flere forskellige aldre, fra småbørn op til voksen alder.
  3. Oversigt og VPN-beskyttelse fra telefonen
    Du får et nemt overblik over alle funktioner i ASUS’ intuitive mobilapplikation ASUS Router App, som findes til både Android og iOS. Fra appen får du også notifikationer, når ukendte enheder forbinder til dit netværk, så du hurtigt kan tage affære, hvis det er nødvendigt.

2. Sådan får du hurtig wifi med lang rækkevidde

Frustrationen kan være stor, når du har sat dig ned for at se en YouTube-video eller streame en fodboldkamp, kun for at få en bufferende eller lavopløst billede. Men der er et par enkle trin, du kan tage for at få bedre wifi-dækning i de fleste hjem.

 

Den første ting, du bør overveje, er placeringen af din router. Det kan være praktisk at placere routeren lige ved bredbåndsstikket, men det er sjældent det bedste sted for optimal dækning. Helst bør routeren stå centralt i hjemmet, så den gennemsnitlige afstand til alle andre punkter er så kort som muligt. Helst bør routeren også monteres højt oppe, for eksempel på en hylde eller ophængt på væggen.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken frekvens du bruger. En vigtig tommelfingerregel for trådløse netværk er, at jo højere frekvens, jo højere hastighed, men også kortere rækkevidde. Enheder, der har brug for virkelig høj hastighed, bør derfor være tæt på routeren og bruge højere frekvens som 5 GHz – men en telefon, der sjældent har brug for mere båndbredde end til en videostream, og som ofte bevæger sig rundt i hjemmet, vil sandsynligvis få mere stabile resultater på 2,4 GHz.

 

Hvis du bor i en lejlighed, er det desuden ekstra vigtigt at vælge det rigtige frekvensbånd, da der opstår interferens, hvis dine naboer bruger samme bånd. Der findes mobilapps, der kan kontrollere, hvilke bånd der bruges, hvor du bor – for bedst ydeevne, vælg det, som ingen andre bruger eller som har svagest signal fra naboerne.

ASUS Zenwifi

Lang rækkevidde og høj hastighed direkte fra æsken

Selvom du kan få gode resultater ved at placere din router korrekt, er der grænser for, hvor meget en enkelt router kan gøre, især i et hjem med tykke vægge eller flere etager. Ved at bruge flere routere i et mesh-system kan du få dækning præcis, hvor du har brug for det, og ASUS AiMesh gør det nemmere end nogensinde at komme i gang og bruge mesh-netværk hjemme. Du kan både købe et sæt med routere fra starten og tilføje flere gradvist, hvis det er nødvendigt.

 

AiMesh opretter et enkelt netværksnavn og flytter automatisk din enhed til den router, der har bedst dækning, hvor du er, uden afbrydelser eller interferens. Med et tryk i AiMesh-appen kan du også automatisk optimere, hvordan dine routere er forbundet til hinanden for kortest responstid og bedst hastighed i alle rum. Routere som ASUS ZenWifi XT9 er skræddersyet til AiMesh og gør det nemt at komme i gang.

ASUS Zenwifi

3. Installer din router på den bedst mulige måde

Det kan føles overvældende at installere en ny router, især hvis det er første gang. Netværk er kompliceret, og selvom moderne routere ofte forsøger at gøre processen så enkel som muligt, er der side efter side af termer og forkortelser i routerens indstillinger, der ikke er helt indlysende. Herunder er en liste over nogle af de vigtigste begreber og forkortelser at holde øje med, når du kigger under motorhjelmen på din nye router for første gang.

  • WPA – Forkortelse for “Wi-Fi Protected Access” – En familie af sikkerhedsprotokoller til trådløse netværk, der krypterer netværkstrafikken med en adgangskode. Du bør indstille routerens kryptering til mindst WPA2 Personal – og allerhelst WPA3.
  • DNS – Forkortelse for “Domain Name System” – Når du skriver en webadresse, såsom google.com, i din browser, skal adressen oversættes til en IP-adresse, for at trafikken kan finde den rigtige server. Dette gøres med en DNS-server. Ofte behøver du ikke at røre denne indstilling, da din internetudbyder normalt har sin egen DNS, men det kan være værd at overveje alternative DNS’er, der kan give bedre ydeevne eller stabilitet.
  • DHCP – Forkortelse for “Dynamic Host Configuration Protocol” – Når du tilslutter en ny enhed til dit netværk, har den brug for en IP-adresse. DHCP er en teknologi, der automatisk tildeler din enhed en IP-adresse, så du ikke behøver at vælge en manuelt. Normalt behøver du ikke gøre noget med DHCP-indstillingerne, men hvis du for eksempel har en NAS derhjemme, kan det være en god idé at give den en reserveret (statisk) IP-adresse i DHCP-indstillingerne. På den måde vil den altid have den samme adresse, selv når du genstarter den.
  • QoS – Forkortelse for “Quality of Service” – En måde at prioritere visse enheder eller typer af netværkstrafik frem for andre. Hvis du bemærker, at dine streamingtjenester hakker eller bliver lavopløste, når du samtidig downloader en stor fil, kan du bruge QoS-menuen i din router til at give højere prioritet til streaming. På den måde behøver du ikke at tænke på at pause downloadet, når du skal se film eller serier.
ASUS Zenwifi

Utrolig nemt at komme i gang via app’en!

Den nemmeste måde at komme i gang med din nye router eller få adgang til dine indstillinger er med den telefon, du altid har med dig. Med ASUS Router App får du adgang til alle de vigtigste funktioner, såsom sikkerhedsindstillinger, firmwareopdateringer, DNS og DHCP og ydelsesovervågning.

Hvis du har flere routere derhjemme, får du adgang til dem alle i samme app, og det går hurtigere end nogensinde at komme i gang med din nye router uden at skulle finde et netværkskabel eller finde det rigtige webinterface på computeren.

Tak for at du læste med! I denne artikel har vi brugt ASUS ZenWifi XT9 og ASUS ZenWifi XD4 Plus som eksempler på gode, sikre og højtydende wifi-løsninger. Vi håber, at tipsene har hjulpet dig med at finjustere dit Wifi til et hurtigere, mere stabilt og mere sikkert netværk.

ASUS ZenWifi er en familie af routere og mesh-løsninger, der viser, at hjemmenetværk kan være både enklere, hurtigere og flottere. Det stilrene design behøver ikke at blive gemt væk, og en moderne samling af mobilapplikationer kombineret med den nyeste netværksteknologi gør det nemmere end nogensinde for alle at få virkelig god netværksydelse derhjemme.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.