AnmeldelseWearables

Asus VivoWatch

Asus VivoWatch er en spøjs størrelse. Det er ikke heeelt et smartwatch, men uret er meget mere end den fitness-tracker, den udgiver sig for at være ved første øjekast. Uret har en overkommelig pris, god skærm og imponerende ti dages batterilevetid.

Der er ikke brugt mange af udviklingskronerne på designet. Materialerne ser billige ud. Der er en relativt stor ramme rundt om en lille skærm, et lidt for prominent placeret Asus-logo og så er huset temmelig klodset. Remmen er noget decideret bras. Det stive plastik føles nærmest som at spænde en strips om håndledet. Heldigvis er remstørrelsen standard 22 millimeter, så den kan skiftes ud med noget mere behageligt. Det mest pæne, man kan sige om designet er, at uret er så tilpas anonymt, at man kan gå med det uden at skamme sig.

 

Skærmen er hele tiden tændt
Selve skærmen er en klejn 1,28 tommer sag med en opløsning på 128 x 128 pixels. Den er i sort-hvid og får ikke mange stilpoint. Til gengæld har Asus knækket nødden i forhold til skærmen, der kan vise tiden hele tiden – ikke bare, når uret løftes eller der trykkes på den ene knap. Selv i sollys kan indholdet på skærmen ses uden problemer. Det er et stort plus.

VivoWatch er lavet til løberen. Den har en træningsmodus og det er løb. Er du motionscyklist skal du kigge efter et andet produkt. Et fiks feature i træningsmodus er, at uret konstant måler din puls – og advarer om udsving via en LED-pære under skærmen. Når pulsen er indenfor det optimale blinker LED’en grønt og kommer pulsen over til tilrådelige blinker den rødt (og vibrerer). Det er med andre ord nemt at aflæse lynhurtigt- selv når man løber. Ærgerligt nok kan VivoWatch ikke måle afstande, så seriøse uret er heller ikke for de mest seriøse løbere. Alle data synkroniseres naturligvis med HiVovo-app’en, der fås til både Android og iOS. Sådan, Asus!

 

Simpel betjening
En anden funktion, der sjældent er plads til i smartwatches er søvnanalyse. Jeg ved ikke hvor valid den er, men den er der, og det kan lade sig gøre fordi VivoWatch har en imponerende ti dages batterilevetid. Andre smarture skal typisk lades op om natten for at klare sig gennem den næste dags strabadser.

Betjeningen er dejlig simpel, idet der kan swipes mellem de forskellige funktioner. Swipe mod højre og venstre for pulsmåler, UV-indeks, alarm og daglige trin/kalorier. Swipe op og ned for at se træningstal, søvn og Asus såkaldte ”Happiness Index”, der i en skala fra nul til hundrede, registrerer hvor mange af dine daglige mål, du har opnået. Pulsmåleren sidder under uret og er af LED-typen, der måler pulsen ved hjælp af lys. Den er en kende upålideig, men da det ikke er til medicinsk brug, er det til at leve med.

Der er ikke de store muligheder for at ændre indstillinger på uret – den er ren informationsvisning. Alle ændringer foregår via den medfølgende HiVivo-app til Android eller iOS.

 

Smartwach-opdatering
Smartwatch-delen er blevet tilføjet via en opdatering, der ankom midt i testperioden. Den giver dig små beskeder på uret, når du modtager opkald eller beskeder på den opkoblede telefon. Det fungerer upåklageligt – både på Android og iPhones. Har du personen mellem dine kontakter, får du endda navnet på den person, der ringer.

Dog er der det aber dabai, at man kun kan foretage opdateringen af uret via en Windows-computer. Af uvisse årsager har Asus nemlig undladt at lave en updater til Mac. Besynderligt fordi alle andre firmwareopdateringer på uret foregår via app’en, mens denne kræver en (Windows-)computer.

Til trods for et par blundere er VivoWatch et ret godt første forsøg på at lave et sportsur – og tilføjelsen af de smarte funktioner er prikken over i’et. Det er dog ikke sportsuret for de virkelig ambitiøse, men den er udrustet med legesager nok til at tænde interessen hos den jævne løber.Samtidig kan prisen på 1.200 kroner konkurrere mod de ”døde” fitness-trackere uden skærm. Jeg ville til enhver tid anbefale VivoWatch – hvis man kan holde designet ud.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.