HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: B&O Beoplay H95

Beoplay H95 er noget af det bedste på markedet, og selv med et prisskilt på 6.000 kr. er det et af de bedste headsets på markedet.

B&O er inde i en turbulent tid – det kan de færreste være uenige i. Der mangler lidt retning for produkterne, og pengene fosser ud af det hæderkronede danske designfirmas kasser – de laver underskud efter underskud. Men som anmelder må jeg bare sige: Det er ikke fordi, B&O ikke evner at lave gode produkter. I de seneste par uger har jeg testet et af de nyeste produkter fra Struer, Beoplay H95.

Exceptionel kvalitet

Det første der slår en når man får kassen med Beoplay H95 i hånden er… Wow. Det her bliver en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. For nogle uger siden testede jeg de ellers forrygende Shure Aeonic 50 (læs min anmeldelse her), og det første indtryk der var noget i stil med “hold op, den kasse er grim”. Det er lige omvendt med H95. Kassen – altså papkassen, etuiet er pakket ind i – er lækker, og etuiet selv er et af de smukkeste jeg har set. Nej, det smukkeste jeg har set.

 

Allerede her bør jeg nok tage dig, kære læser, med en smut ned i en butik og vise dig prisskiltet. For når man ser det, ved man også hvorfor B&O ikke bare kan smide Beoplay H95 i en gennemsnitligt grim papkasse; de koster 6.000 kr. Om hele pakken er det værd, kommer jeg tilbage til, men det forklarer i hvert fald, hvorfor alle detaljer på og omkring H95 skal være på plads.

Videre med min lille “unboxing”, hvor jeg åbner det lækre etui og nu sidder med de ganske vanvittigt lækre hovedtelefoner i hånden. Vægten er helt tilpas, og materialevalget på både kopper, metalydersider og bøjle er fuldstændigt i øjet. Det er tydeligt, at H95 er bygget med præcision og kærlighed. Jeg kan ikke finde så meget som et eneste lille minus på design eller materialevalg. B&O har sendt mig det sorte sæt, så det er det mest maskuline – der findes også en lysegrå udgave – men det passer mig faktisk fint, og jeg tror absolut de fleste vil synes at det er et flot headset. Bøjlen er i læder med strikket tekstil, og puderne er i lammeskind. Jo, jo, ingen smalle steder her.

 

Lydkvalitet der sparker r*v

Lyden i H95 er… Jeg har lidt svært ved at beskrive den uden at lyde som om, jeg gentager mig selv fra den anmeldelse, jeg lavede af Aeonic 50 som jeg allerede har refereret en gang, men det er altså sådan det er. Faktisk synes jeg, lyden minder lidt om Shures headset på nogle måder; der er masser af dybde og detaljer, en god følelse af rum, men samtidig tæt lyd og generelt bare guf for ørergangene. Der er endda en lille smule mere raffineret detalje på lyden end Shure kunne levere – heldigvis har jeg stadig Aeonic 50, så jeg har sammenlignet direkte, og selv om jeg nærmest ikke kan tro mine egne ører, så må jeg konkludere, at Beoplay H95 leverer en marginalt bedre lyd end Shure. Det troede jeg faktisk ville blive meget svært. Men igen skal man selvfølgelig tage med, at prisen er over det dobbelte på H95, så nogle forbedringer skal der jo være (ud over en pænere kasse.)

Især vokalen er klar og helt, helt tydelig. Det er som at stå i et studie ved siden af artisten. Bassen er dyb og fyldig men uden at miste hverken karakter eller definition, den står som skåret i sten. Helt overordnet tror jeg virkelig, at musikken lyder nogenlunde som kunstneren vil have det.

Let betjening

Det er naturligvis muligt at indstille forskellige parametre i lyden via equalizeren i B&O’s app. Den er ikke nær så avanceret som mange andre apps – i vanlig B&O stil er den dog tilpas avanceret til også at tage højde for, at den også skal være pæn. Designet på appen er måske det, nogle ville kalde kedelig, men personligt synes jeg egentlig, det fungerer ret fint, og der er mulighed for at finde en lydprofil som man kan lide – hvad enten man vælger en af de forudindstillede eller selv designer noget, man kan lide.

 

På selve hovedtelefonerne er der også tænkt over betjeningen. En af de relativt få ting, der altid irriterer mig lidt når jeg skal styre over-ear hovedtelefoner er, hvis alt er styret med touch. Det fungerer simpelthen alt for ofte slet ikke intuitivt, selv om det ellers er hele pointen med det. Beoplay H95 har derfor fået nogle mere “håndgribelige” betjeningsmuligheder. Blandt andet skruer man op og ned på en ring som simpelthen drejes.

Det fungerer umanerligt fint når man lige har fået det “i hånden”, og efter en uge er det det mest naturlige i verden at det er der man skruer op og ned. Godt og simpelt.

Rimelig støjreduktion

Der findes et par klare ledere når det kommer til aktiv støjreduktion: Bose og Sony har med deres topmodeller vist, at støjreduktion virkelig kan gøres effektivt og godt – og de er noget billigere (faktisk ca. halv pris) i forhold til Beoplay H95. Men H95 er ganske udmærkede til støjreduktion, og selv om man (som altid) må leve med en lille susen, der dog ikke er hverken værre eller bedre end de fleste af konkurrenterne. Generelt lukker headsettet ret godt af for de dybe lyde og sammen med den fysiske – og ret tætte – afspærring af lyden får man faktisk lukket ganske betragteligt meget af lyden ude.

 

Hvem skal købe dem?

Der er ingen tvivl om, at Beoplay H95 er high-end og de vil derfor mest appellere til feinschmeckere – spørgsmålet er så, om de vil synes at H95 er gode nok – eller om de vil vælge et mere “nørdet” produkt. Det kan også være, headsettet vil være lokkende for dem, der bare sætter pris på rigtigt god kvalitet, et pænt design og en glimrende lydkvalitet – og som er villig til at betale for det. Spørgsmålet er så, om headsettet er så meget bedre end flere af de andre konkurrenter, for der er rigtigt mange gode hovedtelefoner til omkring 3.000 kr. Men personligt ville jeg gerne betale 6.000 kr., hvis jeg havde dem til et headset – for H95 er bedre end konkurrenterne, og du vil ikke fortryde købet.

B&O Beoplay H95

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

6.000 kr.

6.000 kr. er voldsomt mange penge for et headset - endda af denne kvalitet. Til gengæld kan jeg garantere, at du bliver lykkelig over design og lydkvalitet, og H95 kan holde i mange, mange år.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.