Ladeoperatøren Clever meddelte torsdag, at de sænker prisen på opladning via selskabets ladestandere per 1. marts, så det fremover bliver 2,75 kroner billigere per kWh som ikke-abonnent at lade bilen op.
Priserne for opladning har været til stor diskussion den seneste tid. Blandt andet har elbilforeningen FDEL, Forenede Danske Elbilister, efter skarp kritik af ladeoperatørerne – og i særdeleshed netop selskabet Clever, der er Danmarks største – bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at kigge på branchen. Priserne for opladning er simpelthen for høje, mener foreningen, der bakkes delvist op af Transportminister Benny Engelbrecht:
– Ladeoperatørerne opkræver tilsyneladende en betydelig merpris for ladestrøm til de elbilister, som ikke allerede har en kunderelation til den pågældende operatør, men som har behov for at lade deres elbil op, når de er på farten, siger Transportministeren.
Clever benægter dog, at prisnedsættelsen har noget med FDELs klage at gøre. I stedet er aftalen kommet i stand efter “løbende god dialog med FDM”, fortæller Clevers kommunikationschef Henrik Skyggebjerg til iNPUT.
Hos Clever lyder forklaringen, at prisen har været høj, men nu er justeret til den virkelighed og det marked, der er i dag.
– Vi nået frem til et mere fair prisniveau for både forbrugerne og for Clever som e-mobilitetsudbyder, så vi fortsat kan investere ambitiøst og langsigtet i danskernes infrastruktur til elbilerne, siger Henrik Skyggebjerg til FDM.
Kun for løse kunder
Prisnedsættelsen kommer dog kun de kunder til gode, som ikke allerede er kunder hos Clever, men som oplader i ”løs vægt”. De kunder, der har flat-rate abonnement hos firmaet mærker ingen ændring.
Til gengæld bliver det hele 2,75 kroner billigere at lade 1 kWh hos Clever – fra en pris på 8,75 kroner til 6 kroner. Det er dog stadig væsentlig dyrere end opladning via egen stikkontakt, hvor prisen på 1 kWh er på cirka 2,25 kroner.
Hos Danmarks andenstørste ladeoperatør, e.on, koster det 5,55 kroner per kWh, mens Ionity tager 6,20 kroner per kWh.
Brevet fra FDEL til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan læses her.
[OPDATERING: Artiklen er, siden den først blev publiceret, ændret med respons fra Clever.]