Teknologi

Dårlig wifi? Her er årsagerne

Knapt en halv million målinger i danske hjem, giver en god oversigt over de største årsager hvis man døjer med dårlig wifi.

Det TDC-ejede bredbåndsselskab Fullrate udgav sidste år appen 100% WiFi, der nu har kortlagt hvilke problemer danske brugere typisk har med wifi-forbindelsen – og den væsentligste årsag til dårlig wifi er faktisk routerens placering.

Mere end 82.000 brugere og 450.000 målinger igennem 100% WiFi ligger til grund for Fullrates konklusioner. Data fra appen viser samtidig, at brugerne primært tester forbindelsen i soveværelset, køkkenet og fra sofaen.

 

Data fra appen viser, at brugerne i gennemsnit oplever en bredbåndshastighed på 86 Mbit, når de måler hastigheden tæt ved deres router, og 45 Mbit, når de tester hastigheden i andre rum. Derfor er det typiske råd fra Fullrate at optimere routerens placering. Men her er syv gode råd, til at rette de problemer, der oftest giver dårlig wifi i de danske hjem:

  1. Placer routeren højt, centralt og synligt 
    Ofte er det routerens placering, der er skyld i dårlig wifi. For at få det bedste signal bør routeren placeres så højt som muligt – og ikke i et skab eller bag møbler. Du bør også placere routeren centralt i det rum eller område, hvor du bruger wi-fi mest eller ønsker den bedste dækning. Det allerbedste er faktisk at placere routeren, så du kan se den.

  2. Undgå beton, glas og metal
    Wi-fi-signaler er relativt svage og svækkes markant, hvis de skal bryde gennem vægge og andre forhindringer. Især beton, glas og metal går ikke hånd i hånd med WiFi. Undgå derfor at stille routeren i vindueskarmen eller i nærheden af mange tykke mure, der kan blokere signalet. Tjek også, at routeren ikke står tæt på ting, der indeholder metal.

  3. Undgå forstyrrende elektronik
    Dit wi-fi-netværk kan blive forstyrret af andet elektronik, der bruger samme frekvens som din router, nemlig 2.4 GHz. Denne frekvens deles med bl.a. babyalarmer, mikrobølgeovne, Bluetooth-enheder og andre trådløse enheder. Hold derfor routeren på afstand af den type elektronik. Benytter du udelukkende 5 GHz, er problemet noget mindre.

  4. Skift bredbåndskanal på din router 
    Hastigheden på din wi-fi-forbindelse kan blive påvirket, hvis flere i samme område bruger samme eller en tilstødende kanal som din router. Det kan skabe interferens (støj). Derfor er det en god idé at undersøge wi-fi-trafikken på kanalerne og skifte til en kanal med færre brugere. En nem måde at skifte kanal er ved at slukke og tænde din router.

  5. Brug det mindre trafikerede 5 GHZ frekvensbånd
    Nyere routere understøtter både 2.4 GHz og 5 GHz frekvensbåndene. 5 GHz-frekvensen vurderes at være stærkere, mere stabil og hurtigere ved kortere afstande. Den har desuden færre brugere end 2.4 GHz. Derfor kan du med fordel bruge 5 GHz-frekvensbåndet fremfor 2.4 GHz til at få en mere stabil wi-fi-forbindelse.

  6. Opdater dine enheder
    Nogle routere opdateres automatisk, så her skal du ikke tænke på noget. Men det gør din computer, smartphone og øvrige wi-fi-elektronik ikke nødvendigvis. Oplever du wi-fi-problemer på fx din mobil, bør du opdatere til den nyeste software.

  7. Anskaf en ny router, WiFi-extender eller Access Point 
    Hvis det viser sig, at der er flere steder i din bolig, hvor wi-fi-signalet ikke kan nå – enten fordi du har mange kvadratmeter, vægge eller etager – så har du mulighed for at opgradere dit hjemmenetværk. Det kan være med en kraftigere router, en WiFi Extender/Repeater eller et Access Point.

Vil du tjekke forbindelsen på din egen wifi-forbindelse, kan 100% WiFi hentes til både iPhone og Android. Du behøver ikke være Fullrate-kunde for at bruge appen.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.