Rygterne talte stort set sandt. Galaxy S8 er præcis, som alle har forventet – men det er absolut ikke nødvendigvis dårligt nyt. Den nye telefon er udstyret med en 5,8″ skærm i den “lille” udgave, der er nogenlunde samme størrelse som en lidt længere iPhone 7. Skærmen fylder stort set hele forsiden på telefonen, kun flankeret af tynde kanter i top og bund. Formatet er ikke, som eksempelvis LG’s G6, 18:9 – men i stedet 18,5:9. Opløsningen er 2960×1440 og har dermed en DPI på 529. Formatet betyder, at du vil kunne se film og tv på S8 uden at skulle finde dig i sorte bjælker – i hvert fald, hvis du bruger de apps, der har mulighed for det. Netflix understøtter allerede fra starten 18,5:9, så her vil du kunne se masser af indhold i det rigtige format. Hvis du bruger andre kilder vil det være muligt at skalere videoindholdet til skærmen.
Vi har haft fat i telefonen i de seneste dage, og kan indtil videre konkludere, at skærmformatet og skærmens kvalitet er decideret fantastisk. Vi kan selvfølgelig ikke udtale os endeligt før vi har haft lejlighed til at teste telefonen over længere tid, men indtil videre er vi imponerede.
Læs også: Her er de danske priser på Samsung Galaxy S8.
Sikkerhed i højsædet
Belært af tidligere… Æh. Problemer… Har Samsung gennemtestet Galaxy S8 helt ekstremt og fået eksterne partnere til at teste batterierne i den nye topmodel. På den måde mener koreanerne at kunne garantere, at vi ikke får en ny Note-gate med eksploderende telefoner.
Derudover indeholder telefonen et utal af muligheder for at genkende ejeren. Ikke bare er her – naturligvis – fingeraftrykslæser, der fordi skærmen nu fylder hele forsiden i stedet er placeret på bagsiden. S8 kan også prale af Iris-læser, der er op til 200 gange mere sikker end fingeraftrykket – og som om det ikke kunne være nok, er telefonen også udstyret med ansigtsgenkendelse. De to sidstnævnte kan desværre ikke arbejde sammen, så du skal vælge, hvilken teknologi, du vil bruge. Vi har snakket med en af Samsungs eksperter, som siger at telefonen vil kunne genkende ejermanden helt ned til 50 nits, hvilket betyder at du vil kunne bruge den i et ganske lavt belyst rum.
Ekstremt hurtig
S8 er, i hvert fald på papiret, den hurtigste smartphone vi nogensinde har set. Den er bygget på 10nm teknologi, hvilket burde betyde, at telefonen – på trods af hastigheden – ikke vil være en enorm strømsluger. Processoren er en ottekernet 2,3GHz (eller 2,35GHz på 8+) fra Samsung selv (her i Europa – i USA bruger Samsung Snapdragon processorer). Der er også 4GB hukommelse, hvilket er godkendt, omend konkurrenter som OnePlus og Huawei allerede er på gaden med telefoner med 6GB hukommelse. Ikke desto mindre vil det være de færreste, der vil kunne mærke forskel på 4 og 6GB hukommelse.
Store batterier
Batteriet i S8 er på 3.000mAh, hvilket burde være glimrende til mindst en dags brug. Hvis du investerer i den større S8+ er det i stedet et 3500mAh batteri. Kombineret med AMOLED skærmen og en processor bygget på 10nm teknologi, burde batteriet holde strøm på niveau med konkurrenterne – og formentlig også lidt bedre end de fleste.
Kun 64GB udgave
Galaxy S8 kommer ikke i en 32GB udgave, så den mindste version har 64GB hukommelse. Men det er så til gengæld også den største udgave – for der kommer hverken en 128GB model eller en med 256GB. Med andre ord skal du altså investere i et SD kort hvis du vil have mere hukommelse – men så kan du altså også ryge helt op på 320GB hvis du køber et 256GB kort.
12MP kamera
På papiret lyder det faktisk ikke som om, der er sket meget på kamerasiden. S8 er udstyret med et 12MP kamera med optisk billedstabilisator. En F1.7 blænde taler dog for, at kameraet vil være brugbart i selv halvsløj belysning. Selfiekameraet har fået autofokus og er i 8 megapixel. Heller ikke her er der tale om noget revolutionerende, omend autofokus på frontkameraet stadig hører til sjældenhederne. Kameraet på Galaxy S7 var glimrende, men er blevet overhalet af konkurrenterne siden, og det undrer lidt, at Samsung ikke har puttet et dual kamera med to linser i S8 – det er der jo nærmest gået mode i. Ikke desto mindre har vi set billeder taget med telefonen, der tyder på, at S8 stadig er på niveau med konkurrenterne – også med kun en enkelt linse. Igen må vi dog vente på, at vi får telefonen til “rigtig” test.
Hurtiglader? Selvfølgelig
Naturligvis har Samsung en hurtiglader med i pakken til S8. Det er dog også muligt at lade telefonen uden kabler, og også her hævder Samsung at S8 slår nye rekorder for hastighed på opladning. Normalt er trådløs opladning en ganske langsommelig affære sammenlignet med kablet opladning, men vi får altså se, hvor hurtig den nye løsning fra Samsung er når telefonen rammer iNPUTs redaktion senere på ugen.