TeknologiTophistorie

Facebooks augmented reality-armbånd aflæser signaler fra hjernen

Facebook pønser på at lave en armbåndsbaseret augmented reality-controller, der vil kunne aflæse signaler direkte fra rygmarven.

Augmented reality er en af de teknologier, der trods store forventninger stadig mangler at indfri. Samtlige store tech-virksomheder arbejder med teknologien – og senest er Facebook Reality Labs, FRL, kommet med et bud på, hvad augmented reality kan bruges til. Selskabet pønser på at lave en armbåndsbaseret controller, der vil kunne læse signaler direkte fra rygmarven.

Armbåndet kan bruges til at betjene de AR-briller, som Facebook har arbejdet på i årevis – og som Mark Zuckerberg sidste år hævdede allerede kunne komme på markedet i år. Denne uge udgav Facebook en ny video, der viser en prototype af den håndledsbårne enhed. Det er klodset og har en lille skærm, men interessant ser den ud.

 

Ifølge et blogindlæg opfanger armbåndet signaler fra brugerens nervesystem. Teknologien kan simpelthen aflæse de neurale signaler, der sendes fra hjernen til hænderne og fortolke dem ved hjælp af såkaldt elektromyografi, EMG, der måler musklernes elektriske aktivitet.

 

Signalerne kan herefter omdannes til kommandoer; bevægelse af en mus eller et simpelt musesklik, som det kan ses videoen herunder, som Facebook har udsendt:

“Det vi prøver at opnå med neurale grænseflader er at lade dig styre maskinen direkte ved hjælp af output fra det perifere nervesystem, nærmere betegnet nerverne uden for hjernen, der animerer dine hånd- og fingermuskler,” skriver FRL-direktør for neuromotoriske grænseflader Thomas Reardon i blogindlægget.

 

”Signalerne gennem håndleddet er så klare, at EMG kan forstå fingerbevægelse på kun en millimeter. I sidste ende kan det endda være muligt at mærke bare intentionen om at bevæge en finger,” hedder det videre.

Den samme teknologi vil kunne anvendes til at skrive på et ikke-eksisterende tastatur, som vist i videoen herunder:

Facebook indrømmer, at der er masser af “tekniske udfordringer”, der skal løses, før den håndledsbårne grænseflade kan komme på markedet.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.