Mobil og tablets

Huawei P8

Det kan godt være, det er de færreste, der har ejet en Huawei telefon – endnu. Men den kinesiske producent er faktisk et af verdens største telefirmaer, og de har en enorm pengetank, som de ikke er bange for at kaste ind i kampen for at blive en stor spiller på telefonmarkedet.

Deres første ”P”-telefoner blev en nogenlunde succes, især fordi de prismæssigt lå langt under, hvad konkurrenterne kunne byde på. Men med den nye P8 kommer prisen en smule højere op – men samtidig har Huawei også taget et kvantespring både i design og funktionalitet.

 

Design der ligner en million
Man plejer at kunne kende forskel på billige og dyre telefoner på design og byggekvalitet. Men med P8 ændrer Huawei på den forestilling om, hvordan tingene hænger sammen, for designet oser af kvalitet, både hvad angår udseende, men også hvad angår byggekvalitet. Telefonen virker solid på stort set alle måder, og materialevalget – glas og metal – er jo efterhånden blevet standard på de fleste topmodeller. Selve følelsen af metallet er måske ikke helt så eksklusivt som eksempelvis iPhone, men de fleste vil ikke kunne mærke særlig forskel. Til gengæld er P8 tyndere end både iPhone og Galaxy S6 – og den kan snildt skubbes ned i en lomme uden at være irriterende.

Rimelig skærm
Sammenligner man direkte med Samsungs Galaxy S6’s skærm – eller for den sags skyld iPhones efterhånden halvgamle IPS skærm – ja, så er P8’s skærm middelmådig. Betragtningsvinklen er ikke specielt imponerende, men farverne er pæne, og opløsningen på 1920×1080 er helt udmærket, og alt nok. I solskin er det stadig muligt at se nogenlunde, hvad der foregår, men også her leverer flere andre topmodeller et bedre billede når der er lys direkte i skærmen.

 

Android og Emotion UI
De fleste større producenter har deres brugerflade, som de har lagt ovenpå Android. Vi er sjældent fans, og det er vi egentlig heller ikke af Emotion UI, som dog bliver bedre og bedre. Men det er ikke så lækkert som den nye version af Samsungs Touchwiz eller HTC’s Sense. De har tilføjet nogle funktioner til styresystemet som er rent lir. For eksempel kan man banke med knoerne på skærmen for at få ekstra valgmuligheder. Designet er ret … Asiatisk. Det er rimeligt gennemført dog, og kan man ikke lide det design, der ligger på som standard, kan man hente nye temaer. Der er ikke mange at vælge imellem (endnu), men det kommer formentlig.

Tastaturet er lidt af en rodet affære, og det sker alt for tit, at man rammer forkert – eller at man måske rammer rigtigt, men at tastaturet er upræcist, hvilket resulterer i en slåfejl. Man kan heldigvis installere et andet tastatur, men vi synes stadig, at det er lidt underligt, at Huawei ikke får styr på det – de er blevet kritiseret for det før.

Hurtig nok
Hastigheden på de nyeste smartphones er efterhånden så god, at de færreste almindelige brugere vil have problemer med at afvikle deres normale apps – det gælder også for Huaweis P8. Der er dog alligevel et stykke op til Galaxy S6 og iPhone 6 når det kommer til flydende afvikling af styresystemet. Det sker en gang imellem, at alting lige stopper i et halvt sekund – men det skal siges til Huaweis forsvar, at vores version har en pre-release software.

 

Udmærket kamera
Kameraet tager rigtigt gode billeder – selv i halvdårlige lysforhold. Huawei viste til lanceringen det ene slide efter det andet, der sammenlignede kameraet med det man finder i Samsungs S6 og det, Apple bruger i iPhone 6. Men hvor P8 sagtens lever op til kvaliteten i iPhone 6 mangler der lige det sidste før det kommer op på siden af Samsung; både farver, lysfølsomhed og skarphed klarer Samsung bedre, men ikke så meget at det vil være noget den almindelige bruger vil opdage i hverdagen, og kameraet på P8 er absolut godkendt.

Billig, billigere, Huawei
Der er ingen tvivl om, hvem Huawei P8 henvender sig til: Alle, der gerne vil have en telefon i et lækkert design med fornuftige specifikationer – men til en rigtigt god pris. Batterilevetiden er stort set på niveau med konkurrerende produkter.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.