Kinesiske Huawei er ved at vænne sig til en tilværelse uden USA takket være Trump-administrationens forbud mod salg af teknologi til virksomheden. Og det går åbenbart godt. Ifølge en ny rapport fra Wall Street journal indeholder Huawei-flagskibet Mate 30 Pro, der blev lanceret i september, ikke så meget som en eneste komponent fra USA.
Huawei har i længere tid – også inden det amerikanske forbud – arbejdet på at løsrive sig fra amerikanske komponenter. Således var forgængeren P30 Pro også rimelig fri, med kun flash-hukommelse, LTE-antenner og strømforsyning fra amerikanske virksomheder. Mate 30 Pro er helt fri fra amerikansk indflydelse.
Komponenterne hentes nu over hele verden; Skærmen er produceret af BoE i Kina, kameraerne er fra japanske Sony, RAM købes hos SK Hynix i Sydkorea, NFC-chippen er fra hollandske NXP og batteriet produceres i Kina af Huizhou Desay Battery Co.
Software er den egentlig udfordring
Hardwaren har dog aldrig været det største problem for Huawei, der har et kolossalt produktionsapparat i Kina. Den store udfordringer styresystem og apps. Ingen kan forhindre Huawei i at bruge open source-udgaven af Android, men kineserne kan ikke licensere Googles apps og tjenester.
Derfor maser Huawei på, for at skabe sit eget app-økosystem via App Gallery – en pendant til Google Play Store. Det handler om at overtale programmørerne til at udvikle til platformen. Så sent som i november mødte Huawei op, for at promovere App Gallery på udviklerkonferencen GoTo i København. Mediekoncernen Aller har også offentliggjort, at magasin-app’en Pling bliver en del af Huaweis App Gallery.