Husker du de levende billeder i aviserne i Harry Potter-filmene? Med Lifeprint kan du, næsten, lave dem selv. Printeren leverer AR, Augmented Reality, via et lille fotoprint. Peg mobilen på et printet billede – så vises der en video af oplevelsen på skærmen.
Jeg er gammel nok til at synes, at en farveprinter, der er lille nok til at kunne være i en lomme, er cool. Lifeprint forbindes til mobiltelefonen via Bluetooth og kan printe små farvefotos på 76 x 51 millimeter. Men den virkelige magi opstår, når du integrerer et videoklip i billedet, via den medfølgende app. På overfladen ligner billedet et helt almindeligt billede, men peg på det med app’en åben, så vises den video du har indlejret, i augmented reality på et areal der svarer til billedets størrelse.
Prøv det selv Lyder det forvirrende? Du kan prøve på din mobil her, ved at hente Lifeprint-app’en til enten iOS / iPhone eller Android og så pege mobilen mod billedet, vi har integreret til højre. Det skulle gerne resultere i en video med et snelandskab fra Brønshøj. Indrømmet, det fungerer bedre i virkeligheden, hvor app’en har noget nemmere ved at placere videoen, så den dækker billedet korrekt. Har du problemer med at få det til at virke, så kan du forstørre billedet ved at klikke på det – og bevæg mobilen, så vinklen ændres en anelse.
Moderne Polaroidkamera Lifeprint er en sjov måde at genoplive det gamle Polaroid-koncept, hvor man får et øjeblikkeligt print af en situation. Endnu bedre er det, at det er en mulighed for at gemme og dele videoer. Der er med garanti sjov at hente, når du finder glemte Lifeprint-billeder frem fra skuffen om føje år. Og har din gamle bestemor ikke mod på Youtube, så er det også en sjov og nem måde for hende at se videoer af barnebarnet – stik hende et billede med hjem.
Du får ti stykker papir med Lifeprint. 30 ekstra koster et par hundrede kroner. Desværre vil det kræve, at bedstemor kan finde rundt i Lifeprint-app’en – og det er lidt af en bedrift i sig selv. App’en er spækket med muligheder for at lægge Instagram-lignende filtre på billeder og dele dem på sociale medier og det gør, at den er svær at navigere rundt i. Selve processen med at oprette et ”levende billede” kunne også gøres mere intuitiv.
Seks kroner per print Billigt er der heller ikke. Selve printeren kan erhverves for 1.100 kroner, men som det er tilfældet med alle printere, så er det blækket – eller i dette tilfælde papiret – der koster på den lange bane. Der medfølger ti stykker Zink-papir og yderligere papirer koster cirka seks kroner stykket. Kvaliteten af printet egner sig heller ikke just til et fotoalbum, men det går fint an på et køleskab.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris