Logitech har i mange år været blandt de førende inden for gaming udstyr, og deres G903 mus er ingen undtagelse. Allerede ved udpakningen, oplever man en vis eksklusivitet. Musen er pakket ind i en kasse, der er omkranset af et stykke pap, hvor modelnummer og et billede af musen vises. Når pappet er fjernet og kassen åbnes, ligger musen i noget formstøbt plastik, hvor alt andet tilbehør er gemt i bunden af kassen. Hele indpakningen minder meget om smartphoneproducenter, der også gør meget ud af, at indpakningen skal føles “lækker” – og det gør den også ved denne mus.
Kassens Indhold G903-gamingmus Nanomodtager du kan lade sidde i computeren USB-kabel til opladning/dataoverførsel Æske med tilbehør Ekstra forlængerledning med adapter til modtageren Ekstra 10-grams vægtlod Ekstra sideknapper (2 x venstre, 2 x højre) Knapdæksler (venstre, højre) Brugervejledning Første indtryk Ved første øjekast, ligner designet på G903 noget, der ligeså godt kunne have været designet til batmobilen. Den har et spaceagtigt udtryk, og med de skarpe kanter er der ingen tvivl om, at den gerne vil have opmærksomhed – uden dog at blinke som et provinsdiskotek, som nogle andre muse gør. Med hensyn til belysningen, så er der selvfølgelig indbygget RGB i musen. Den har et G-logo, som kan lyse i hele spektret. Derudover er der tre små lamper under sensitivknapperne der indikerer, hvilket niveau man har indstillet musen til.
Der er tale om et ambidextrous-design, hvilket vil sige, at musen kan bruges af både højre- og venstrehåndede. Det gør også, at musen er lidt smallere end andre typer. Nogle synes det er rart, at den er så smal, for andre er det et irritationsmoment, da den kan føles meget “lille” i hånden. Jeg har selv en større mus, men efter kort tids brug vænnede jeg mig hurtigt til den lidt mindre G903. Udfordringen med ambidextrous er også, at der er knapper på begge sider af musen. Det kan være meget frustrerende, hvis man kommer til at aktivere nogle knapper, der ikke er hensigten i kampens hede. Her har Logitech også løst opgaven ved at sørge for, at man kan skærme knapperne helt af, så det bare føles som en blank side.
I forhold til kvaliteten, så føles G903 meget robust. Den er selvfølgelig lavet af plastik, men med en vægt på 110 gram, føles den mere robust og solid end andre muse, jeg har prøvet. Den har en rigtig god vægt, og jeg har ikke under min test haft behov for at tilføje de ekstra 10 gram, som er vedlagt pakken. Den eneste anke omkring kvaliteten, er, at den er ret glat på siderne. Her kunne Logitech godt have tilføjet noget gummi eller andet skridsikkert materiale, som der også er på scroll-hjulet. Det havde lige gjort, at den havde føltes helt perfekt.
Første prøve Da jeg første gang tændte min computer med den nye mus, fandt jeg hurtigt ud af, at den er vanvittig hurtig. Det var næsten ikke til at få styr på cursoren, og den var sat alt for høj fra fabrikkens side. Heldigvis kunne det løses via Logitechs egen gaming software, hvor jeg kunne indstille musen, som jeg havde lyst. Jeg fik lavet nogle forskellige profiler, og derudover kunne jeg også styre lyset på musen. Til sidst havde jeg også mulighed for at kalibrere musen i softwaren, alt efter hvilket underlag jeg brugte. På den måde skulle musen være så præcis, som den overhovedet kan blive. Og nu hvor vi er ved specifikationer, så har jeg følgende tal fra Logitechs hjemmeside.
Sensor: PMW3366 Opløsning: 200–12.000 dpi Hovedknapper: 50 millioner klik PTFE Fødder: > 250 kilometer Batteritid: Standardbelysning: 24 timer Uden belysning: 32 timer Virkelig god i spil Nok om design og specs. Hvordan er den så i spil? Her må jeg sige, at det nok er den bedste mus, jeg har prøvet. Hvis man er til et klassisk “Claw-greb”, som jeg er personlig tilhænger af, så ligger musen virkelig godt i hånden. Knapperne sidder perfekt, så man ikke skal anstrenge sig for at klikke på nogle af dem. Det er også en præcis og hurtig mus. Med den høje DPI og den optiske PMW3366 sensor, har jeg ikke haft ét eneste problem med musen. Den reagerer lynhurtigt, og knapperne registrerer alt, selv ved lette tryk. Det har dog også gjort, at jeg nogle gange er kommet til ved en fejl at klikke på den højre museknap, fordi min ringefinger har hvilet på knappen. Men efter lidt tilvænning har der ikke været nogle problemer. Man kan også klikke usansynligt hurtigt på musen. Det har vist sig at være en fordel, når jeg har spillet klassiske hack ‘n’ slash spil som ‘Path of Exile’. Her gælder det om at klikke hurtigt på musen, og det kan man virkelig med G903. Også i ‘Battlefield 1’ har det været en fornøjelse at spille med en så præcis mus, hvor den reagerer med det samme.
Det er dog en trådløs mus, og de er stadig ikke blevet accepteret helt i professionelle kredse, da man ikke vil risikere, at den mister signal eller strøm under en vigtig kamp. Derfor går der nok også noget tid, inden de vil være at finde til professionelle events som ESL. Men Logitech lover 32 timers gaming, hvis man slår lyset fra, og det burde være nok for de fleste.
Prisen er i den absolutte superliga Der findes rigtig mange gode gaming muse, der har et prisskilt mellem 500-1000 kroner. Logitech har med deres G903 valgt at lægge sig et stykke over det prissegment. Hele 1500 kroner er den vejledende pris for herligheden. Men så får man også en mus, der har et lækkert design, en solid kvalitet og i det hele taget en mus, der bare føles lidt mere lækker end mange andre. Men prisen kan virke skræmmende for mange, når man ser på, hvor mange muse producenterne sender på gaden hvert år med et betydeligt billigere prisskilt. Og jeg synes, at musen er for dyr. Den kunne godt have været 2-300 kroner billigere, i forhold til hvad man ellers kan få for de penge.
Kan oplades trådløst Noget der adskiller G903 fra andre trådløse muse, er, at den kan oplades trådløst. Det kræver dog, at man tilkøber deres Powerplay, som er en musemåtte, der er tilkoblet computeren. Jeg har også haft Powerplay til rådighed under min test, og der har ikke været nogle problemer med opladningen. Som på musen, så er der også et RGB G-logo på musemåtten, der kan styres fra Logitechs gaming software. Derudover kan lyset i musemåtten synkroniseres med lyset på musen, så det hele følges ad. I pakken er der to forskellige underlag inkluderet. Et blødt underlag af stof og et af noget hårdere materiale, alt efter hvad man foretrækker.
For at koble musen til Powerplay, skal man bare udskifte et bunddæksel i musen med det tilhørrende fra Powerplay-kassen. Derefter kører det hele, som det skal. Det er dog også en forholdsvis dyr opgradering. Powerplay koster 1100 kroner, så hvis man vil have den fulde oplevelse, skal man altså lægge en del ekstra kroner for at slippe for at tænke på opladningen. Men jeg må også bare sige, at det virkelig har været en fornøjelse at spille med en trådløs mus, hvor man aldrig skal tænke på at sætte den til opladning.
Konklusion Der er ingen tvivl om, at Logitech G903 er en mus, hvor der er kredset om kvaliteten. Det ser man allerede ved indpakningen. Derudover er det en fantastisk, hurtig og præcis mus, når det kommer til spil. Den har en god størrelse, og alle knapperne sidder godt, så man ikke skal anstrengte sig for at nå nogle af dem. Og hvis man vil have den fulde oplevelse, kan man tilkøbe Powerplay, og så behøver man aldrig mere at tænke på at oplade musen. Men prisen er også i den høje ende. G903 og Powerplay kostet samlet 2600 kroner vejledende, og så høj en pris kan skræmme mange. Men hvis man vil have noget af det bedste på markedet uanset pris, så skal man investere i det her sæt. Og hvis man bare vil have musen, fungerer den også fortrinligt uden Powerplay. Man kan stadig spille i 32 timer, før den beder om noget strøm.
Derfor får den også min varmeste anbefaling, da musen virkelig sparker røv, der hvor den skal, nemlig i spil.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
1.499 kr. En virkelig lækker mus, der kan oplades trådløst, hvis man tilkøber Logitechs 'PowerPlay' for yderligere 1100 kroner. Den er blandt de bedst muse på markedet, men prisskiltet er også i den meget høje ende. Men hvis pris ikke er et problem, skal man investere i musen, da den bare leverer det ypperste inden for gaming.