Teknologi

Ny teknologi kan oplade telefonen via wifi

Forskere fra MIT hævder, at de har forfinet teknologien, der kan trække strøm direkte fra wifi-signaler i en grad, så den kan oplade enheder som telefoner.

Mens du læser dette, farer der sandsynligvis elektromagnetiske signaler rundt i rummet mellem din telefon, din bærbare og andre internet-opkoblede enheder. For forskere, der leder efter metoder til at oplade små, fleksible wearables, er disse wifi-signaler et lovende alternativ til batterier – ikke mindst takket være en ny enhed, der kan omdanne wifi-signalerne til brugbar elektricitet.

Teknologien – der går under navnet rectennas – er ikke ny, men dette er ifølge forskerne fra MIT, første gang at en fleksibel rectenna kan generere en mængde af elektricitet, der er praktisk anvendelig. Samtidig er de forholdsvis billige at producere og det er nok så vigtigt, skriver forskerne i en artikel i mediet Nature.

 

Ikke overraskende forventer forskerne, at deres teknologi har potentiale til at forandre verden. Tomás Palacios, der er ingeniør hos MIT og en af de forskere, der har været med i udviklingen, har store drømme:

– Vi har opdaget en ny metode til at give fremtidens elektroniske systemer strøm, ved at høste wifi-energi på en måde, der nemt kan integreres på store områder. Hvad nu, hvis vi udvikler elektriske systemer, der kunne dække hele vægge? Eller motorveje? 

 

Medicinsk brug

Store områder skal der uden tvivl til, hvis teknologien skal oplade strømsultne enheder som mobiltelefoner. Forskernes enhed kan producere 40 microwatt fra et typisk wifisignal; det er mere end rigeligt til at tænde for en LED-pære eller give strøm til en processor.  

En anden mulighed er ifølge forskerne medicinsk; ifølge forskerne er man allerede begyndt at udvikle intelligente piller, der kan streame helbedsdata til en computer, når pillerne sluges af patienter.

– Ideelt set skal der ikke bruges batterier til den slags piller, for hvis de lækker litium kan patienten dø. Det er meget bedre at høste energi fra omgivelserne, siger Jesús Grajal, der er forsker på Det Tekniske Universitet i Madrid, i en pressemeddelelse.

 


Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.