OnePlus har været på lidt af en rutsjebanetur, når det kommer til smartwatches. Det første forsøg var mildest talt en lunken oplevelse, men med OnePlus Watch 2 blev det tydeligt at de havde lyttet til kritikken og skruet ambitionerne op. Spørgsmålet er så: Har vi med OnePlus Watch 3 endelig fået en seriøs udfordrer til Samsung og Google på Android-smartwatch-markedet?
Jeg har haft OnePlus Watch 3 spændt fast om håndledet uafbrudt i den seneste uge og jeg må indrømme, at jeg er imponeret. Selv om opdateringerne på denne tredje udgave er relativt små, så har de stor betydning.
Fem dages batterilevetid Den store stjerne i showet er uden tvivl batterilevetiden. Mens mange smartwatches – host, WatchOS og Wear OS – kæmper for at holde en dag, leverer OnePlus Watch 3 op til fem dages brug. Det er en dag mere end forgængeren . Det er ikke bare imponerende, det er en gamechanger.
OnePlus har presset levetiden op ved at føje den nye silicium-kulstof batteriteknologi til deres i forvejen effektive dual-engine arkitektur, hvor et primært chipset håndterer de tunge opgaver, mens et sekundært ultra-low-power chipset tager sig af de basale funktioner.
Det er en genial løsning, der virkelig gør en forskel i dagligdagen. Med så lang batterilevetid giver det mening at bruge sit smartwatch til søvnovervågning i stedet for at bruge natten på at lade det op. Som det typisk er tilfældet med Apple Watch.
OnePlus Watch 3 (forrest) og Watch 2. Opladeren. Bagsidens sensorer. Skærmen er større end på OnePlus Watch 2. Halleluja – kronen kan bruges til at scrolle. Værdien af kronen er steget Den anden stjerne er selve kronen. På OnePlus Watch 2 blev den brugt som en knap, men der skete intet hvis man drejede på den. Det gør der nu. Nu kan man scrolle gennem skærmbilleder ved at dreje på kronen. En ekstremt lavthængende frugt, som OnePlus først har plukket nu – men bedre sent end aldrig.
OnePlus har givet Watch 3 et markant løft på designfronten. Uret kommer med en 1,5-tommers AMOLED-skærm, beskyttet af safirglas og omkranset af en titaniumramme. Det ser dyrt ud – og føles også sådan. Den nye roterende krone er flyttet en smule op og den føles præcis og giver en tilfredsstillende taktil oplevelse, når man navigerer gennem menuen. Eneste minus? Uret fås kun i én størrelse (47 mm), hvilket kan føles lidt voldsomt på mindre håndled.
Masser af sensorer – men med forbehold OnePlus Watch 3 er spækket med sundheds- og fitnessfunktioner, inklusiv EKG, håndledstemperaturmåling, iltmætning i blodet, søvnovervågning og faldregistrering. Det er dog værd at bemærke, at EKG-funktionen ikke er tilgængelig i USA og Canada, da den stadig mangler FDA-godkendelse. Men for os i Europa er det en velkommen feature, der kan give ekstra indsigt i ens helbred.
På fitnesssiden får du alle de standardfunktioner, man forventer – skridttælling, pulsmåling, GPS og mere end 100 træningstilstande. OnePlus har dog ikke den samme dybdegående analyse og indsigt som Garmin eller Apple, men for de fleste vil det være rigeligt. Sportsfanatikere bør nok gå efter et sportsur fremfor et smartwatch.
En af de “pudsige” funktioner, OnePlus har tilføjet, er et løbende “velværetjek”, der overvåger mental og fysisk sundhed ved hjælp af blandt andet hjerte- rytmevariabilitet. På sigt kommer der også et 60-sekunders-sundhedstjek, der lover at lave et komplet helbredstjek på et minut. Den funktion kommer i marts måned, loves det.
Ingen LTE, men stærk softwareintegration Fordelen ved et “rigtigt” smartwatch som OnePlus Watch 3 er dog, at du kan installere WearOS 5-apps direkte fra Play Store. Blandt andet Spotify . Det er også muligt at hente en spilleliste fra Spotify ned på uret, så du kan lytte til musik på løbeturen uden at have mobilen med. Mofibo og Google Home er andre apps, der kunne være interessante.
Eksempler på skærmbilleder fra OnePlus Watch 3. Eneste aber dabei er, at OnePlus Watch 3 kører et skræddersyet operativsystem, der kombinerer dele af WearOS med en mere strømbesparende tilgang. Det betyder også, at app-udvalget er en smule mere begrænset sammenlignet med et fuldblods WearOS-ur.
Urets største mangel er dog fraværet af en LTE-version. Der er ikke nogen mulighed for at installere et eSIM-kort i uret, hvilket betyder, at du altid skal have din telefon i nærheden for at få notifikationer og opkald.
iNPUT mener … På trods af disse små hik er OnePlus Watch 3 en seriøs opgradering og et smartwatch, der rent faktisk kan anbefales. Batterilevetiden alene gør det til en stærk konkurrent, og det flotte design gør det endnu mere attraktivt. Hvis du kan leve med manglen på LTE får du her et af de bedste Android-smartwatches lige nu. Læg dertil, at prisen på OnePlus Watch 3 er relativt lav, sammenlignet med konkurrenterne. Den vejledende udsalgspris er på 2.699 kroner, hvilket er billigere end Google Pixel Watch 3 og på niveau med Samsung Galaxy Watch 7. Forudbestiller du OnePlus Watch 3, kan det endda fås 350 kroner billigere.
Kort sagt OnePlus Watch 3 en p.t. en af de bedste smartwatches på markedet. Batterilevetiden alene gør det til en stærk konkurrent, og det flotte design gør det endnu mere attraktivt. Kun manglen på eSIM trækker ned.
Fordele Utrolig lang batterilevetid Vellykket design Ulemper Ingen LTE Kun en størrelse (46mm) OnePlus Watch 3 kan forbudbestilles her .
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
2.699 kr. Hvis du kan leve med manglen på LTE er OnePlus watch 3 et af de bedste Android-smartwatches lige nu.