Apps og tjenesterGaming

Pathfinder Adventures

Brætspil på tablet er en genre, hvor den håndholdte touchskærm har vist sig at være særdeles velegnet. Der er et utal af eksempler på fremragende oversættelser af de fysiske spil til den digitale udgave – og på en tablet kan du se spillebrættet og interagere med et intuitivt touch-interface, der ikke behøver læres, fordi det afspejler den fysiske udgave. Visse spil gør sig bedre end andre – spil med gigantiske kort og en myriade af figurer, kan være svære at overskue på en håndholdt skærm, mens andre synes oplagte.

Det bedste fra to verdener

De allerbedste konversioner er kortspil, og blandt dem er Pathfinder et af de bedste. Kortspil er særligt velegnede, fordi de sjældent har en uoverskuelig spilleplade. Til gengæld så kan mange forskellige bunker af velblandede kort være et problem i den fysiske verden, hvorimod en computer nemt klarer den sag. Og kortspil har typisk allerede flotte billeder og et oplagt format, så digitaliseringen ligger lige for. Således også med Pathfinder.

 

Pathfinder er en kortspilsversion af et klassisk rollespil, hvor en gruppe eventyrere kaster sig ud i drabelige eventyr, kæmper mod farlige fjender, finder skatte og langsomt stiger i niveau samtidig med at de får bedre evner og sejere gear. Spillet er designet til at 1-6 spillere med hver deres figur stille og roligt arbejder sig igennem æskens eventyr – og siden køber tilføjelser med flere kort og flere eventyr.  Gear, skatte og modstandere trækkes her tilfældigt fra nummererede kortbunker, hvilket i den fysiske verden kræver lidt organisation, men her foregår automatisk.

En løsning på AI-problemet

Det evige problem med computerstrategispil er den kunstige intelligens – den såkaldte AI (Artificial Intelligence). Det er ikke nogen simpel sag, at programmere en AI og lære den alle spillereglerne til spil, der i antal af regler klart overgår f.eks. skak. Men fordi Pathfinder er beregnet på at sætte spillerne op mod tilfældigt generede fjender, der er repræsenteret med kort og styret af spillets regler samt specialregler for hvert eventyr og hvert spilleområde, så er AI’en faktisk allerede bygget, og igen er computerens rolle ”bare” at holde styr på regler og kort.

 

Fordi Pathfinder netop er et coop-spil, hvor spillerne kæmper mod pap og regler, så kan man sagtens spille det solo, men her bliver det netop noget af et bogholderi, at holde styr på hver figurs kort. Og netop her er tablet-udgaven perfekt. Du kan sagtens spille det med vennerne på en delt tablet (online multiplayer var et tidligt løfte, men er endnu ikke blevet til noget), men vil du spille Pathfinder solo, så er den digitale version både nedre og billigere end den fysiske.

Flot spil med elegant UI

Obsidian, der står bag spillet, har udnyttet de flotte fantasy-tegninger, der allerede er lavet til kortspillet, og præsenterer dem her i dejlig høj opløsning. Til gengæld er lyden sekundær og der er også begrænset med animationer. Der er animerede terninger, der ruller over skærmen, og lidt effekter på hvert skærmbillede, men for det meste er det stillestående, og man er ikke i tvivl om, at det er et simuleret kortspil om et eventyr og ikke et simuleret eventyr – men elsker man kortspil, så gør det ikke noget, og man kan næsten fornemme papkortene mellem fingrene.

Alle reglerne er repræsenteret og nemme at slå op, og der er også en fin lille tutorial – men der er en del regler og forbehold, man skal være opmærksom på, når ens karakterer bliver stærkere, og man render ind i de mere avancerede fjender. Men det er indsatsen værd og senere i spillet skal man ofre en del strategisk tænkning på, hvordan og hvornår man spiller sine kort, hvordan man når langt nok i et eventyr, inden man løber tør for tid, samt hvilke kort, man skal samle op hvornår.

 

Et spil der vokser

Pathfinder Adventures er blandt de dyrere mobilspil, men det er også så gennemført, at det er alle pengene værd. Og det er en perfekt digitalisering af det endnu dyrere fysiske spil. Heldigvis kan man købe de enkelte eventyr ét ad gangen, og selv om man både kan købe alternative helte og fancy terninger, så behøver man det ikke, for at gennemføre. Man skal bruge masser af kort, da de afspejler de skatte og våben man finder og den magi, visse karakterer kan lære og bruge. Men hvert afsluttet eventyr giver nye kort og guld. Og når man har guld nok, så kan man købe en pakke med femkort. Der er daglige udfordringer, så spiller man hver dag, så burde man cirka kunne købe en pakke kort om dagen – så man behøver ikke ofre rigtige penge på kort.

Pathfinder Adventures udkom for lidt under et år siden, og siden da er der kommet flere eventyr til. Det er netop udkommet i en udgave, så det også kan spilles på Android- og IOS-telefoner. Og det fungerer fint, men vi anbefaler altså en tablet – her er spillet til gengæld blandt de allerbedste og alle pengene værd.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.