Mobil og tablets

Samsung Galaxy A7 2018

Samsung Galaxy A7 er den nyste budget telefon fra Samsung med hele tre kameraer. Men er det nok til at gøre Galaxy A7 til et godt køb?

Pænt design

Det er svært at adskille de billige telefoner fra de dyre med det blotte øje. Producenter gør meget for, at man ikke skal skille sig ud på den negative måde ved at erhverve sig en billigere smartphone. Galaxy A7 er altså en relativt pæn smartphone. Umiddelbart er det kun fronten der afslører prisen, da den har en del ubrugt plads i top og bund.

Kigger man lidt nærmere, så finder man hurtigt ud af, hvor der er sparet. Højtaleren er reduceret til en enkelt i bunden, oplader-porten er micro USB og den er ikke vandafvisende. Det er måske ikke alvorlige mangler, men hos flere af konkurrenterne er USB type-c nu standard overalt – og et vandafvisende design er normen for selv mellemklassemobiler. Heldigvis slipper man for den buede skærm, som der er på premium modellerne. Det ser måske godt ud, men det er irriterende i praksis, så det undværer jeg gerne. Der er heller ikke en notch og man kan frit benytte sig af hovedtelefoner med 3,5 mm jack. Så der er absolut også positive ting at sige om designet.

 

Fingeraftrykscanneren er flyttet om på siden, i stedet for bag på, hvor den også fungerer som tænd/sluk knap. Hurtig og let tilgængelig. Ligesom på Huawei Mate 20 Lite er vibrationsmotoren af absolut nederste skuffe.

Kæmpe telefon

Skærmen er naturligvis ikke den samme som på Samsungs egne topmodeller, men den er trods alt stadig udstyret med en AMOLED skærm. Den er glimrende til spil, videoer og alverdens sociale medier. Opløsingen hedder fuld HD og størrelsen er 6 tommer. Der er altså ikke tale om en lille smartphone – tværtimod. Faktisk er den større end OnePlus 6T og iPhone Xs Max. 

 

Som nævnt tidligere, så er Galaxy A7 kun udstyret med en enkel højtaler i bunden, og den er ikke specielt god. Havde lyden været en smule bedre, ville A7 lige have scoret ekstra point som medie-afspiller til prisen. Nu minder det meget om det, man får på andre budget modeller. 

Brugerfladen er for sløv

Samsung viste tidligere på året Med S9 og Note 6, at de har fået styr på brugerfladen, når det gælder lag og generel sløvhed. Her er der dog tale om deres topmodeller. Desværre kan Galaxy A7 ikke følge med brugerfladen, hvor sløvhed hurtigt bliver en del af hverdagen. Hvis det er oplevelsen efter et par ugers brug, hvordan ser det så ud om et helt år eller to? 

Det er Samsungs egen software der ligger oven på Android 8.0 Oreo, og det siges, at Galaxy A7 vil få Android Pie og Samsungs kommende One UI en gang i løbet af næste år. Generelt er Samsung langsomme til at rulle det nyt software ud, så jeg ville ikke holde vejret. Der vil ikke være mangel på plads med 64GB hukommelse og mulighed for udvidelse med op til 512GB. 

 

Vidvinkel i kameraet

Noget man ikke ser på budget modellerne er, at de er udstyret med hele tre kameraer. Et til at tage de normale billeder, et til portrætfunktioner med bokeh-effekt og en ultra vidvinkel, som giver mulighed for at få meget mere med på billedet. Sidstnævnte er klart det mest interessante kamera, og det er et, vi gerne ser overført til de næste generationer af Samsung telefoner. Ultra vidvinkel giver langt flere muligheder og egner sig specielt godt til landskab og gruppebilleder. Funktionen er gjort let tilgængelig i kamera-brugerfladen, som generelt er en af de mere overskuelige på markedet. En hage ved ultra vidvinkel er dog, at kanterne af billedet bliver en smule skæve, som kan være ret tydelige med klare linjer i billedet. Man kan dog korrigere billederne efter, hvor formerne bliver rettet lidt ud.

Standard kameraet kan tage nogle fine billeder, når dagslyset er godt. Når man kommer indendørs, og lyset bliver mindre godt, så kæmper Galaxy A7 i den grad. Det skyldes måske den mørke tid vi er inde i, men omstændighederne skal være i top for at få et billede, der er værd at dele på sociale medier (som vel efterhånden er målestokken).

Man kan selvfølgelig ikke forvente, at kameraet er i nærheden af topmodellerne, men vi skal blot 1.800 kroner op af prisstigen for at få noget fra øverste hylde. 

 

Flere timers opladning

Batterikapaciteten på Galaxy A7 er på 3.300 mAh. Der er til en dags brug og ikke meget mere end det. Udover at man skal oplade det med det forældede micro USB kabel, så har telefonen ikke hurtigopladning. En funktion der er tilgængelig hos konkurrenter til billigere penge. Galaxy A7 skal altså oplades om natten, hvor der er timer nok. 

Dead on arrival?

Der findes mange gode og billige telefoner på markedet, men oftest kommer de fra producenter, som har for vane at koncentrere sig om netop den prisklasse. Galaxy A7 2018 falder i samme kategori som Mate 20 Lite, hvor prisen er i bund, men oplevelsen er det samme. Med andre ord: man får, hvad man betaler for. Skærmen, batterilevetiden og designet er til at leve med. Resten af telefonen halter på opladning, lyd, den generelle oplevelse af kameraet og brugerfladen er sløv. Med den hast og udvikling mobilmarkedet har, føles Galaxy A7 allerede forældet.

 

Lidt længere oppe af prisstigen ligger telefoner som OnePlus 6T, Huawei P20 og Samsungs egen Galaxy S9. Telefoner der alle overgår Galaxy A7 med flere længder og til blot 1.800 kroner mere på nuværende tidspunkt. Hvis prisen er et virkelig vigtigt kriterie er 1.800 kr. selvfølgelig meget, men Samsung er allerede udkommet med deres Galaxy A9 2018, som skal konkurrere i mellemklassesegmentet, og forhåbentlig vil den være at anbefale.

Samsung Galaxy A7 2018

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

PRIS: 2.200 (uden abonnement)

Prisen er måske i bund, men desværre halter Galaxy A7 bagud på flere punkter.

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.