Sponseret indhold – Denne artikel præsenteres af Philips Hue
Lær at tale til dine lyskilder og synkronisere lys med spil og musik. Følg med her for at se, hvordan du kan styre og automatisere din intelligente belysning.
I første del af guiden til intelligent belysning kiggede vi nærmere på, hvordan du kommer i gang med intelligent belysning, og hvordan det påvirker os. Her i den sidste del vil vi kigge nærmere på, hvad der gør intelligent belysning ”intelligent”. Lær hvordan du kan styre og synkronisere lyset samt komme i gang med at automatisere din belysning på en enkel måde.
TL;DR Stemmeassistenter – tal til dine lyskilder Sensorer – bevægelsessensorer, der gør det nemt at styre udvalgte områder Synkronisering – få lyset til at forstærke oplevelsen af spil, musik eller videoer Automatisering – programmér dine lyskilder til at reagere på bestemte hændelser Vi har alle forskellig smag. Det, der er den perfekte løsning for en person, kan være en pinsel for en anden. En af de største fordele ved intelligent belysning er derfor muligheden for at kunne styre belysningen efter dine behov – alt sammen for at gøre hverdagen lidt nemmere, mens det samtidig bidrager til energibesparelser.
Styr din belysning med stemmen En af de ting, der gør, at intelligent belysning netop anses for at være ”intelligent”, er muligheden for at kunne styre belysningen med forskellige stemmekommandoer via en stemmeassistent som f.eks. Google Assistant, Amazon Alexa eller Siri. De er alle sammen stemmeassistenter, som de fleste af os kan få adgang til via mobil eller tablet.
Det er ikke alle stemmeassistenter, der taler dansk, men siden Google opdaterede sin Assistent, så understøtter den som Siri også dansk, og er blevet en af de mest populære stemmeassistenter.
Klar til brug Philips Hue er direkte-ud-af-kassen kompatibel med de mest almindelige stemmeassistenter og kan styres via bl.a. Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit samt Microsoft Cortana.
De kan nemt tilsluttes dit Philips Hue system, så du kan styre dine lys.
Hvordan kommer jeg i gang? Der findes, som nævnt tidligere, flere forskellige systemer til stemmestyring. Hvis vi bruger Googles system som eksempel, gør du sådan her for at komme i gang:
Åbn Google Home appen > Tilføj > Konfigurer enhed.
Følg derefter vejledningen på telefonen for at tilkoble systemet.
Her er nogle tips til, hvad du kan sige til din Google Assistant for nemt at styre din intelligente belysning:
“Er lyset tændt på Daniels soveværelse?” “Tænd lyset i køkkenet” “Gør lyset blåt” “Dæmp lampen” “Øg lysstyrken” “Dæmp lyset” Du kan naturligvis også sige andre rum og lyskilder end dem, vi har brugt i eksemplerne ovenfor. Det afhænger af, hvad du kalder de forskellige rum og lys i dit system.
Nvidia Shield TV er et eksempel på en enhed, der understøtter stemmestyring via Google Assistant. Vidste du, at… i dag udstyres mere og mere elektronik med stemmeassistenter. Det er altså ikke kun telefoner, tabletter og smarthøjttalere, der kan modtage dine stemmekommandoer. Flere og flere tv-apparater, hjemmebiograf-receivere og bærbare højttalere udstyres i dag med forskellige stemmeassistenter, så du kan styre dit hjem med stemmekommandoer.
Drop kontakterne, og spar på strømmen Med intelligent belysning har du mulighed for at tilslutte og bruge forskellige sensorer, der kan styre dine lyskilder. Bevægelsessensorer er nogle af de mest almindelige typer sensorer i intelligente hjemmesystemer og er et nemt næste skridt mod intelligent belysning.
En af de bedste måder at bruge bevægelsessensorer på er i områder, hvor man ikke opholder sig så meget. Der findes naturligvis traditionelle bevægelsessensorer, der både kan tænde og slukke lys. Men sensorer til intelligente hjemmesystemer styrer også hvor, hvornår og hvor længe en bevægelsessensor skal være aktiv og tilpasser den til mindste detalje efter, hvordan vi lever.
Bevægelsessensorer kan bruges på mange forskellige måder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. De kan f.eks. bruges som en sikkerhedsfunktion til at tænde udvalgte lys i et bestemt område for at skræmme tyve eller dyr væk, eller hvorfor ikke tænde lyset i hele huset, hvis der er en, som går i søvne?
Her kommer to rigtig gode tips til, hvordan du kan bruge bevægelsessensorer på en måde, der gør din hverdag nemmere.
Tips til anvendelse indenfor : Brug en bevægelsessensor til at variere lysstyrken i badeværelset. Om dagen kan lyset tændes med fuld lysstyrke, og om natten kan du f.eks. indstille lysstyrken til 20 %. Det gør det meget mere behageligt, og du slipper for at blive blændet af kraftigt lys midt om natten, hvis du skal på toilettet.
Tips til anvendelse udenfor : En bevægelsessensor udenfor kan f.eks. hjælpe dig ved at øge lysstyrken på lyset ved hoveddøren. Det giver en varm velkomst og hjælper dig samtidig med at finde den rigtige nøgle til at låse døren op med, hvis det er mørkt. På den måde kan du spare energi og samtidig selv bestemme lysstyrken på din udendørsbelysning.
Intelligente produkter til både inde og ude Philips Hue Motion Sensor er en helt trådløs bevægelsessensor med en IP-klassificering på IP-42 (beskyttet mod vandstænk), som du nemt kan stille hvor som helst eller montere ved hjælp af det medfølgende magnetbeslag.
Til udendørsmiljøer fås den trådløse
Hue Outdoor sensor , der med en IP-klassificering på IP54 (beskyttet mod oversprøjtning) kan modstå hårdere vejr og kan registrere bevægelser udendørs. Den kan nemt monteres med det medfølgende beslag. Begge bevægelsessensorer fra Philips Hue er batteridrevne med en levetid på 2 år.
Synkroniser dit lys med spil, video eller musik Der er noget særligt ved lys og musik, der spiller sammen – det tager oplevelsen til næste niveau. Vores indtryk forstærkes, og med intelligent belysning kan vi nu også synkronisere belysningen med forskellige medier i hjemmet.
Hvad enten du vil overraske i forbindelse med et hjemmediskotek eller ønsker at forbedre stemningen i gaming-hjørnet, kan intelligent belysning forstærke oplevelsen.
Stemningsforøgelse til gaming Med
Philips Hue Play og Hue Sync kan du nemt synkronisere din belysning med musik, spil eller video. I Philips Hue appen på telefonen opretter du et Entertainment område og indstiller, hvor i rummet dine kompatible Hue enheder er placeret.
Brug derefter computerprogrammet
Hue Sync til at synkronisere det, du vil forstærke med lys, samt til at indstille intensiteten. Hue Sync fås både til PC og Mac.
Vidste du, at…tastatur, mus og headset fra producenter som f.eks. Razer understøtter lyssynkronisering med Philips Hue. Det betyder, at dit ekstraudstyr også kan synkroniseres med den intelligente belysning, så der tilføjes en ekstra dimension af lyseffekter.
Find dine intelligente løsninger ved hjælp af automatisering Automatiseringen af hjemmet vokser enormt som en del af bølgen med intelligente hjemmeløsninger. Her kommer intelligent belysning ind som et naturligt og meget effektfuldt udgangspunkt, hvor du selv meget nemt kan programmere, hvad udvalgte lyskilder skal gøre under visse betingelser eller hændelser
Hvad er automatisering? Med automatisering i det intelligente hjem hentydes enten til centralstyring eller til en række hændelser, der er fastsat til at finde sted efter forudbestemte kriterier.
I dag er der forskellige systemer og hubs, der gør det nemt for dig at komme i gang med automatiseringen af dit hjem. Nogle er mere avancerede end andre med næsten ubegrænsede muligheder, hvor du selv kan kode dit eget system, men for dig, som bare er interesseret i at komme godt i gang, findes der enkle mobil apps, som du kan komme rigtig langt med.
Et eksempel er IFTTT (If This, Then That), som med en meget stor base af samarbejdende systemer og en brugervenlig grænseflade gør det nemt for dig at indstille, hvordan, hvornår og hvad du vil have, at dine lyskilder skal gøre i forbindelse med en specifik hændelse.
Tips: Brug IFTTT til at vise, når der dukker en vigtig mail op i indbakken, eller indstil en lyskilde til at vise, om udetemperaturen er under eller over nul grader; hvor den røde farve indikerer plusgrader, og den blå farve indikerer minusgrader.
Mange venner at tale med Philips Hue er en af de aktører, der har været længst tid på markedet for intelligent belysning, og har mange samarbejdspartnere, som spiller godt sammen med Philips Hue lyskilder. Med et system som IFTTT kan du derfor nemt automatisere din belysning.
I denne artikel har vi anvendt produkter fra Philips Hue som eksempler på intelligent belysning. Hvis du gerne vil vide mere om et eller flere specifikke produkter, så kan du læse om dem her.
Disse guides sammenfatter hvordan du kommer i gang med intelligent belysning og hvordan det påvirker dig, samt vores forskellige tips til, hvordan du kan bruge intelligent belysning til at gøre din hverdag lidt nemmere og sjovere.
Bruger du intelligent belysning i dag, eller vil du gerne vide mere? Del gerne dine tips, erfaringer og tanker med os i kommentarfeltet.
Sponseret indhold – Denne artikel præsenteres af Philips Hue