Mobil og tablets

Sony Xperia E4

Xperia E4 er efterfølger til sidste års budgetmodel, Xperia E1, og der er virkelig sket ting og sager. Skærmen er pustet op til fem tommer, den har fået otte gigabyte lager, kameraet er på fem megapixel og så har den fået blitz, som var sparet væk i sidste års model. Men, der er naturligvis også skåret en tå og hakket en hæl her og der. E4’erens udseende gør ikke meget væsen af sig. De skarpe kanter fra Z3’erne er slebet runde, hvilket give E4 et markant blødere udseende. Det eneste der – helt bogstaveligt – stikker ud, er tænd/sluk-knappen midt på telefonens højre side. Den minder mest af alt om kronen på et armbåndsur, og hvad man synes om det er smag og behag. Denne anmelder synes godt om detaljen, der netop er med til at gøre E4’eren helt sin egen.

Hele balladen er svøbt i plastik – både bagside og skærm – og bagsiden skal flås af, når der skal skiftes sim-kort eller microSD. Generelt er designet meget nedtonet. Der er ingen knagen, når man holder hårdt om telefonen og plastikkappen slutter tæt til, hele vejen rundt, hvilket overrasker i denne prisklasse. En ting, der dog generer undertegnede, er placeringen af opladerstikket øverst på telefonens venstre side, hvor kablet ofte er i vejen. Det lugter lidt af en doven ingeniør.

 

Reagerer prompte
Skærmen er som nævnt vokset til industristandarden fem tommer og opløsningen er 960 x 540 pixels – altså det samme som Windows Lumia 535. Men kvaliteten er ikke den samme. Hvis man tager de pernitne briller på, er Sony’ens skærm en kende mere blålig og billeder en anelse mere ”mælkede”. Til gengæld reager skærmen prompte, når den bliver berørt. Som det er tilfældet med Lumia 535 skal man dog ikke lægge E4 i en taske med nøgler, for skærmen er beklædt med plast og ridses nemt.

Hæl og tå …
Kameraet er proppet med alskens effekter, de nok primært vil tiltale en yngre målgruppe (eksempelvis AR-effekt, hvor man kan optræde med digitale dinosaurer på billederne), men også en række brugbare apps, hvor det er muligt at rive i samtlige kamerahåndtag, hvis man har hang til den slags.

 

Kvaliteten af kameraet er langt fra imponerende. Som det er kutyme i denne klasse kræver det godt med lys, hvis billedet skal blive godt. Men igen må man sige, at i denne prisklasse er det i og for sig i orden. Det er også i orden at E4 – modsat Lumia 535 – kan optage video i fuld hd-kvalitet (1080p), selvom kvaliteten naturligvis fås bedre i dyrere modeller.

Xperia E4 leveres med Android 4.4.4 Kitkat, men Sony har vanen tro smurt sin egen brugerflade hen over, så PlayStation Network og andre Sony-specifikke tjenester får prominente pladser. Telefonen er også udrustet med en ny Sony-app med navnet PartyShare, der gør det muligt at dele musik over Wifi Direct. Men i modsætning til forgængeren E1 bærer E4 ikke Walkman-brandet, hvilket er meget godt, for nogen boombox er det ikke – musikken kommer ud gennem en revne på bagsiden, hvilket gør det umuligt at spille musik, når telefonen ligger på bordet.

På den positive side er batterilevetiden. E4 er udrustet med et 2300 mAh batteri, der ifølge Sony giver strøm nok til to dages normal brug. Det svarer ganske godt til det, vi fik klemt ud af den, og det er i hvert fald et døgn mere end kraftigere smartphones.

 

Fokus på fest
Med det store fokus på musikdeling, kameraeffekter en masse og den lave pris forsøger Sony åbenlyst at ramme yngre brugere. E4 er en ganske fin telefon til prisen. Funktioner og lir er helt fremme i bussen, mens skærmen og kameraet lider under nedprioriteringen. Har man ambitioner med fotos og video kan man lige så godt investere i en bedre model med det samme. Har man ikke, er Xperia E4 absolut værd at kigge nærmere på. Den leverer en god smartphone-oplevelse til en meget lav pris.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.