TeknologiTophistorie

[Opdateret] Truer med at udelukke europæerne fra Facebook

Mark Zuckerberg truer med at lukke både Facebook og Instagram ned i Europa, hvis han ikke må fortsætte med at høste brugerdata.

Den stramme europæiske datalov får nu Mark Zuckerberg til at true med lukke både Facebook og Instagram ned i Europa. Det skriver Meta-ledelsen i den seneste kvartalsrapport, der blevet afleveret til det amerikanske føderale agentur Securities and Exchange Commission, SEC.

Truslen skyldes irritation over, at moderselskabet Meta ikke længere må lagre data fra europæiske brugere på servere i USA.

 

“Hvis der ikke vedtages en ny ramme for transatlantisk dataoverførsel, vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde en række af vores vigtigste produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa,” skrives der i regnskabet.

Siden juli 2020 har det været ulovligt for amerikanske virksomheder at opbevare data om europæiske brugere på servere i USA. Det skyldes, at EU ikke mener, at USA kan leve op til den sikring af brugerdata, som GDPR-reglerne skal sikre.

 

Problemet har også ramt analyseværktøjet Google Analytics, der af datatilsynet i Østrig er blevet erklæret ulovligt af samme årsag.

Myndighederne i EU og USA arbejder på højtryk for at skabe en ny ramme for dataoverførsel mellem de to områder, men den lader vente på sig. Nu klemmer Zuckerberg og kompagni altså EU på maven ved at true med at trække sig helt ud.

Så galt går det næppe. Men hvad er din holdning? Ville du undvære Facebook? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor …

 

[OPDATERING 8.2.2022]

Vi har modtaget følgende udtalelse fra Martin Ruby, der er politisk chef for Meta i Norden:

“Vi har absolut ingen planer eller ønsker om at trække os ud af Europa, men det er en realitet, at Meta – og en lang række andre selskaber og organisationer – er afhængig af dataoverførsler mellem EU og USA for at kunne drive vores globale tjenester. Ligesom andre virksomheder har vi fulgt europæiske love og regler, og vi er afhængige af standardkontraktklausuler og tilhørende databeskyttelse for at kunne drive en global forretning. Helt grundlæggende er der brug for klare, globale regler for at beskytte transatlantiske dataoverførsler på lang sigt. I lighed med flere end 70 andre virksomheder fra en lang række sektorer i både Europa og USA følger vi udviklingen og den potentielle påvirkning på vores tjenester i Europa tæt.”

 

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.