Føler du dig afhængig af din smartphone? Så er du langt fra den eneste. En ny undersøgelse foretaget af OnePoll for OnePlus blandt 9.000 europæere mellem 18-35 år viser nemlig, at smartphonen på tværs af Europa er blevet en fast del af forbrugernes digitale hverdag.
Her fremgår det bl.a., at danskerne i gennemsnit bruger deres smartphone i 5,2 timer om dagen og at syv ud af 10 har deres smartphone liggende på natbordet. Samtidig viser undersøgelsen, at 40 pct. tjekker smartphonen som det allerførste, når de vågner om morgenen.
Ifølge undersøgelsen vil danskerne gå ret langt. Her svarer hver tiende dansker (11,2 pct.), at de hellere vil undvære sex end deres smartphone, mens hele 42 pct. svarer, at de hellere vil undvære alkohol.
Der er endda danskere, der hellere vil ofre tætte relationer end at skulle undvære deres smartphone. 7 pct. svarer, at de hellere vil have deres smartphone end deres partner, mens 6 pct. svarer, at de godt kunne undvære deres bedste ven, hvis det betød, at de fortsat kunne beholde deres smartphone.
Klik for større. COVID-19 har sat skub i mobil gaming Danskerne har ifm. nedlukningen været mere hjemme end normalt, og dét har haft en tydelig effekt på den digitale adfærd. I undersøgelsen svarer 59 pct. af danskerne, at de under pandemien har brugt mere smartphone-tid end normalt, og knap en tredjedel (28 pct.) svarer, at de har brugt markant mere tid på deres smartphone.
I undersøgelsen bliver danskerne også spurgt, hvilke apps de har brugt mere tid på i det forgangne år på grund af corona-pandemien. Her svarer over halvdelen (51 pct.) sociale medier, mens hele 41 pct. svarer gaming apps. Tredjepladsen over mest anvendte apps under corona går til streaming apps (39 pct.) efterfulgt af besked apps (26 pct.) og shopping apps (25 pct.).
Lavt batteri kan give sved på panden Hvis man hører til den gruppe, der bruger sin smartphone til alt fra arbejde til streaming over spil og film til nyheder, så sætter man pris på god batterilevetid. Dette understreges også i rapporten, hvor hele 60 pct. af danskerne svarer, at de har oplevet en angstlignende tilstand, hvis deres smartphone er ved at løbe tør for strøm i situationer, hvor de ikke har adgang til en oplader.
Undersøgelsen “Nomophobia” er foretaget af OnePoll på vegne af OnePlus og undersøger smartphone-forbruget blandt 9.000 brugere i alderen 18-35 år på tværs af Danmark, Storbritannien, Finland, Holland, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Data er indsamlet i perioden 18.11.2020 – 01.12.2020.