Traditionelt skal robotplæneklippere begrænses med kanttråd, så de ved, hvor de må køre. Med mindre du har en maskine fra Segway , der benytter GPS-signeler for at orientere sig. Men Worx Landroid Vision fungerer på en helt anden måde. Den kan nemlig “se” og vurderer selv, hvor den må køre i haven.
Landroid Vision indsamler information om verden gennem sit øje: et Full HD vidvinkelkamera. Et neuralt netværk fortolker løbende informationer fra kameraet og bestemmer robottens adfærd. Den kan både afgøre, om græs skal klippes, forhindringer undgås og om grænser ikke skal krydses.
Plæneklipperen kan også operere om natten, hvor to kraftige lys på hver side af maskinen, hjælper den med at se. Når dyr opdages, styrer robotten væk fra dem.
Worx Landroid Vision kræver heller ikke nogen speciel installation eller opsætning. Det eneste, robotten skal have at vide, er, hvor ladestationen er placeret. Ladestationen skal kobles på wifi-netværket, hvis du vil kunne opdatere robotten Over The Air .
Robotten er som udgangspunkt indstillet til ikke at forlade græsarealer. Men har du to græsplæner, adskilt af eksempelvis en sti, kan du bed hjælp af to RFID-markeringer fortælle, hvor maskinen må krydse stien.
Fire udgaver Worx Landroid Vision blev vist frem på CES-messen i Las Vegas i sidste uge og der er endnu ikke kommet danske priser. Der skulle dog komme fire forskellige udgaver til landet:
Landroid Vision M600 klare græsplæner på op til 600 m2. Landroid Vision M800 (op til 800 m2). Landroid Vision L1300 (op ti 1.300 m2). Landroid Vision L1600 (op til 1.600 m2). Der er flere informationer om robotplæneklipperen på Worx-hjemmesiden .